İlk 4 ayda Euro 6 çekici satışlarında pazar lideriyiz!

İlk 4 ayda Euro 6 çekici satışlarında pazar lideriyiz!

Ford Trucks yöneticileri tarafından Comvex İstanbul Fuarı’nda bir basın sohbet toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, Ford Trucks Satış Müdürü Burak Hoşgören, Ford Trucks Satış Sonrası Müdürü Mustafa Bostancı ve Ford Trucks Pazarlama İletişimi Yöneticisi Hande Şengül katıldı.ARMAĞAN HAZAR: “2016 BİZİM İÇİN ÇOK YOĞUN GEÇİYOR”Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, toplantıda yaptığı değerlendirmede,...

Ford Trucks yöneticileri tarafından Comvex İstanbul Fuarı’nda bir basın sohbet toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, Ford Trucks Satış Müdürü Burak Hoşgören, Ford Trucks Satış Sonrası Müdürü Mustafa Bostancı ve Ford Trucks Pazarlama İletişimi Yöneticisi Hande Şengül katıldı.

ARMAĞAN HAZAR: “2016 BİZİM İÇİN ÇOK YOĞUN GEÇİYOR”

Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Ford Trucks için 2016 yılının çok hızlı başladığını söyledi. Bu yıl 150 milyon euro yatırım yaptıkları Yeni Euro 6 Ecotorq motorlarını ve Yeni Ford Trucks serisinin tanıtımını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Armağan Hazar, 2016’nın kendileri için çok yoğun geçtiğini anlattı.  

“BİZ ÜRÜNLERİMİZİ GLOBAL OLARAK TASARLADIK”

Ford Trucks’ın uluslararası pazarlara açılma stratejilerinden de bahseden Armağan Hazar, Ortadoğu, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Rusya uluslararası pazarlara açılma stratejimizin bölgelerini oluşturuyor. Hazar, “Biz gerek Euro 6 Ecotorq motorunu gerekse Yeni Ford Trucks serisini sadece Türkiye pazarı için geliştirmedik. Ürünlerimizi çok farklı şartlarda test ettik ve global olarak tasarladık” dedi.

“YÜZDE 8.5’LUK YAKIT VERİMLİLİĞİ ÖLÇÜMÜNÜ BAĞIMSIZ BİR KURULUŞ YAPTI”

Yeni Ford Trucks araçlarımızda yüzde 8.5’luk bir yakıt tasarrufu elde ettiklerini anımsatan Hazar, bu ölçümü kendilerinin değil, bağımsız bir kuruluşun yaptığını ve onların ortaya koyduğu bir sonuç olduğunun altını çizdi.

İNŞAATTA LİDERİZ, UZUN YOLDA LİDERLİĞİ HEDEFLİYORUZ, ÇEKİCİ DE İSE PAZAR PAYIMIZI YÜZDE 15’E YÜKSELTMAK İSTİYORUZ

Euro 6 ile birlikte ağır ticari araç sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor. Biz iddialıyız. Özellikle de inşaat sektöründe çok iddialıyız liderliği hedefliyoruz. Çünkü daha dayanıklıyız, daha verimliyiz” diyen Hazar, yol serisinde zaten lider olduklarını, amaçlarının yol serisinde liderliği daha da yukarılara taşımak olduğunu vurguladı.  Çekici de ise pazar paylarını ciddi oranda artırmayı hedeflediklerini ifade eden Hazar, Nisan ayı sonu itibarıyla çekicide yüzde 12’lik bir pazar payına sahip olduklarını ve hedeflerinin bu oranı önce yüzde 15’e daha sonra da daha da yukarılara yükseltmek olduğunu kaydetti. Türkiye toplam kamyon pazarında yüzde 25’lik bir paya sahip olduklarını anlatan Hazar, hedeflerinin bu pazar payını yukarıya taşımak olduğunu belirtti.

“ANA HEDEFİMİZ İNÖNÜ FABRİKAMIZDA ÜRETİLEN 3 TANESİNDEN BİRİNİ İHRAÇ ETMEK”

Şu an Ford Trucks’ın 25 ülkede bayi ağı bulunduğunu belirten Hazar, 2020’de bayi ağlarını 50 ülkeye çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. İhracat ile ilgili hedeflerinden de bahseden Hazar, “Bizim hedefimiz yurtdışı pazarlarda 50 ülkeye kademeli olarak satış yapmak. Ana hedefimiz de İnönü Fabrikamızda üretilen 3 tanesinden birini ihraç etmek” diye açıklama yaptı.

“Euro 6 rekabetini yılın ikinci yarısından itibaren yaşayacağımızı düşünüyorum” diyen Hazar, “İlk 4 ay itibarıyla 16 ton üstünde Euro 6’da en fazla satış yapan firmayız” dedi.

BURAK HOŞGÖREN: “İLK 4 AYIN LİDERİYİZ”

Ford Trucks Satış Müdürü Burak Hoşgören de yaptığı açıklamada, Euro 6 satışlarında ilk 4 ayın sonunda pazar lideri olduklarını söyledi. Özellikle de inşaat serisinde önemli blok satışlar gerçekleştirdiklerini anlatan Burak Hoşgören, “Yılın devamında da benzer şekilde satış yapmak istiyoruz. İlk 4 ayda inşaat serisinde daha çok satış oldu. Yeni kamyon serilerimizle inşaat serisinde olmadığımız bir segmente daha girdik. Her Euro geçişinde olduğu gibi Euro 6 geçişi de zaman alıyor. Bizim avantajımızı bu geçişi araçlarımızı da iyileştirmek amacıyla da kullandık” diye açıklama yaptı.

MUSTAFA BOSTANCI: “YURTDIŞINDA 25 NOKTADA SERVİS HİZMETİ VERECEĞİZ”

Ford Trucks Satış Sonrası Müdürü Mustafa Bostancı ise yaptığı açıklamada, Türkiye’deki servis yapılanmalarının bu yıl itibarıyla bittiğini belirterek yurtdışı servis çalışmaları ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Yurtdışında şu an 17 noktada servis noktamız bulunuyor. Bunların eğitimlerine başladık. Doğu Avrupa’da 8 yeni servis noktası daha açacağız. Toplamda 25 nokta servis hizmeti verir hale geleceğiz” dedi.

 

Etiketler :