İlk yerli tasarım uçak koltuğunu üretti, ticari araç sürücü koltuğunda seri üretime hazırlanıyor

İlk yerli tasarım uçak koltuğunu üretti, ticari araç sürücü koltuğunda seri üretime hazırlanıyor

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Die Welt Gazetesi’nin ‘Türkiye’nin İhracat Yıldızları Özel Eki’nde grubun yatırım ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.  Metal, otomotiv, esnek ambalaj, yapı malzemeleri, gıda, gayrimenkul, lojistik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Kibar Grubu’nun küresel oyuncu olma hedefiyle yatırımlarına hız verdiğini belirten Tamer Saka, otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Assan Hanil’in Türk Hava Yolları işbirliği ile...

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Die Welt Gazetesi’nin ‘Türkiye’nin İhracat Yıldızları Özel Eki’nde grubun yatırım ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.  Metal, otomotiv, esnek ambalaj, yapı malzemeleri, gıda, gayrimenkul, lojistik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Kibar Grubu’nun küresel oyuncu olma hedefiyle yatırımlarına hız verdiğini belirten Tamer Saka, otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Assan Hanil’in Türk Hava Yolları işbirliği ile kurduğu TSI Uçak Koltuk Üretim A.Ş. ilk yerli tasarım uçak koltuklarını ürettiğini; uzun menzil ekonomi sınıfı koltuk tasarımını tamamlayarak Airbus’a teslim ettiğini belirtti. Halen business class uçak koltuğu tasarımı üzerinde çalıştıklarını anlatan Saka, “Kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği özgün tasarımlı, ihracat potansiyeli yüksek, hava süspansiyonlu ticari araç sürücü koltuğu projesi için ilk fonksiyonel prototip koltuğu üreten Assan Hanil, 2017 sonunda seri üretime geçecek. Yalnızca Türkiye pazarı değil, yakın coğrafyadaki büyük üreticiler de hedef pazarlarımız arasındadır” dedi.

Yılda 1.5 milyon ton ihracat hacmi bulunan Kibar Dış Ticaret’in Türkiye’nin önde gelen birçok özel ve devlet sanayi kuruluşunun ihracatını ve bu kuruluşların hammadde gereksinimlerinin bir bölümünün ithalatını gerçekleştirdiğini belirten Saka, dış ülkelerden üçüncü ülkelere yüksek tonajlı ticaret yaptıklarını, dünya çapında yaygın temas noktaları ve dış ticaret bilgi ve birikimiyle Türkiye'nin en iyi 10 ihracatçısı listesinde yer aldıklarını söyledi. 

Etiketler :