İşte Bir TIR Şoförünün Gözünden Yollar…

İşte Bir TIR Şoförünün Gözünden Yollar…

[caption id="attachment_8700" align="alignright" width="500"] TESBİH DE ÇEKERİZ FOTOĞRAF DA…Büyüklerimin kahramanlarım olduğu çocukluk dönemimde; TIR şoförü olan dayım Avrupa’ya gidip geldiğinde ve bize çikolatalar, renkli oyuncaklar getirdiği o dönemlerde yurtdışını Türkiye den sonra kocaman bir alışveriş merkezi sanırdım

[caption id="attachment_8700" align="alignright" width="500"] TESBİH DE ÇEKERİZ FOTOĞRAF DA…
Büyüklerimin kahramanlarım olduğu çocukluk dönemimde; TIR şoförü olan dayım Avrupa’ya gidip geldiğinde ve bize çikolatalar, renkli oyuncaklar getirdiği o dönemlerde yurtdışını Türkiye den sonra kocaman bir alışveriş merkezi sanırdım.
Büyüdükçe artık yurtdışının kocaman bir alışveriş merkezi olmadığını öğrenmek bir yana o çikolataların güzel oyuncakların ailesinden uzak günlerce süren belki uykusuz belki karlı yağmurlu kötü havalarda araçlarını kullanarak sınır kapılarında günlerce bekleyerek yüklerimizi taşıyan dayım ve onun gibi şoförlük yapan arkadaşların ne kadar zor şartlarda çocuklarına bu hediyeleri götürdüklerine şahit oldum.
Nakliyecilik zor iş.
Şoförlerimiz yurtdışına turistik gezi amaçlı çıkan bir çoğumuz gibi havaalanında önce free shop’tan birkaç parfüm beğenip daha sonrasında uçakta içeceğini yudumladıktan sonra gittiği yurtdışı ülkesinde turistik yerlerde birkaç fotoğraf çektirip dönmüyorlar.
Uluslararası nakliye zamanla mesleğim haline geldi. Mesleğimi icra ederken, firmamıza ait TIR ile yurtdışına yapılan taşımalar sırasında gerek şoför gerek yönetici olarak bu yolculuklara ben de katıldım.
Araçlarımızın geçtiği güzergahları inceledim. Dağlar, bitmeyen bazen düzgün bazen yol demeye şahit gereken uzun yollar…
Şoför arkadaşlarımızı inceledim. Kimilerinin düşündüğünün aksine elinde tespih ayakkabısının ökçesine basıp gezmiyor; elinde bilgisayarı ve modern telefonları var. Şartlar değişse de şoförlerimiz zamana ayak uydursa da yollar hep aynı uzun ve meşakkatli…
TIR Şoförünün Gözünden Yollar fotoğraf sergimde, değerli fotoğrafseverlere git git bitmeyen o uzun yolları TIR hareket halinde iken çektiğim TIR’ın penceresinden onların gözünden onların bakış açısından fotoğraflarla göstermek istedim.
M. Korkut Doğan[/caption]ÖZEL HABER - M.Korkut Doğan’ın on binlerce kilometre yol yaptıktan sonra 30’dan fazla fotoğrafını “TIR Şoförünün Gözünden Yollan” isimli sergiyle sektörle paylaştı. www.yesillojistikciler.com olarak M. Korkut Doğan’ın bu çok güzel fotoğraflarından 5 tanesini sizlerle paylaşıyoruz… İşte TIR Şoförünün Gözünden Yollar… HABER: ŞENEL ÖZDEMİR senel.ozdemir@yesillojistikciler.comUluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 38. Olağan Genel Kurulu etkinliğinde “TIR Şoförünün Gözünden Yollar” fotoğraf sergisi katılımcıların yoğun ilgisini çekti. “Tespih de Çekeriz Fotoğraf da” temasıyla sergilenen 30’dan fazla fotoğrafın tamamının M.Korkut Doğan çekiyor. Peki on binlerce kilometre yol yapan ve 30’dan fazla kamyoncu mesleğini çok güzel anlatan fotoğrafları çeken M.Korkut Doğan kimdir?Ispartalı doğumlu olan M.Korkut Doğan, 2003 yılına kadar İzmir’de açılık-yöneticilik yapıyor. 2003 yılından sonra İstanbul’da uluslararası nakliye sektöründe çalışmaya başlıyor. 2007 yılına gelindiğinde artık kendi işinin patronu olmaya karar veriyor ve Damla Uluslararası Nakliye firmasını kuruyor.FOTOĞRAFÇILIKLA 40 YAŞINDAN SONRA TANIŞIYORPeki fotoğrafçılık yapmaya ne zaman başlıyor? M. Korkut Doğan fotoğrafçılıkla tanışmasını ve sonrasını ise şöyle anlatıyor: “40’lı yaşlarıma geldiğimde sürekli çalıştığımı kendime hiç vakit ayırmadığımı ve hayatın anlamsızca akıp gittiğini fark ettim. Tesadüfler sonucu edindiğim  fotoğraf makinem ile önceleri çok amatörce sıradan fotoğraflar çekiyordum. [caption id="attachment_8699" align="alignleft" width="298"] UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, M. Korkut Doğan’ın fotoğraf sergisini ziyaret etti ve fotoğrafları yakından inceledi.[/caption]Gün geçtikçe çektiğim fotoğrafların etrafımdaki  kişiler tarafından beğenildiğini fark ettim. Amatör  fotoğraf merakımı Burak Bulut Fotoğraf Atölyesi’nde aldığım  profesyonel eğitimler ile bir üst düzeye taşıdım. İstanbul fotoğrafları, su altı fotoğrafları, gezi fotoğrafları, binalar, çiçek, yemek, portre çalışmaları ve benzeriyle  ilgimi çeken her  kareyi fotoğraflarıma taşıyarak  tecrübemi artırmaya devam ettim."FOTOĞRAF SERGİSİNE YOĞUN İLGİ GÖRDÜDaha sonra firmasına ait TIR ile yurtdışı taşımaları sırasında fotoğraflar çekiyor ve fotoğraf hocası Burak Bulut’a bu fotoğrafları gösteriyor.Hocasından aldığı destekle “TIR Şoförünün Gözünden Yollar” ilk fotoğraf sergisini açmaya karar veriyor.“Fotoğraf çekmeye devam ediyorum. Kişisel bir sergi açmak fikri ile fotoğrafa gönül vermiş tüm amatör profesyonel fotoğrafçı arkadaşlarıma ellerindeki büyük fotoğraf birikimlerini bu tip sergiler ile paylaşabilmenin çok zor olmadığını gösterdiğimidüşünüyorum” diyen M. Korkut Doğan, UND’nin Olağan Genel Kurulu’ndaki sergisinin ardından birçok üniversitede özellikle de lojistik eğitimi veren üniversitelerden fotoğraf sergisini açması için davetler alıyor.    

Etiketler :