İTT Logistics’ten Avrupa’nın en büyük tank yıkama tesisi 

İTT Logistics’ten Avrupa’nın en büyük tank yıkama tesisi 

İTT Logistics, 30 milyon TL yatırım yaparak Avrupa’nın en büyük tank yıkama tesisini açtı. 

ITT Global, İTT logistics’in geçtiğimiz yılın ikinci yarısında temelini attığı Avrupa’nın en kapsamlı tank ve tanker yıkama tesisini hizmete açtı. Kocaeli Dilovası 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesis bin 500 metrekare kapalı alana sahip. 

Kimyasal tank ve tanker yıkama tesisinin açılışına İTT Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık, İTT Logistics  Genel Müdür Yardımcısı Didem Öztanık ve çok sayıda nakliyeci katıldı.

Tesiste 4 adet kimyasal tank ve tanker yıkama peronu, 1 adet sadece yıkamaya dedike edilmiş yıkama peronu, aynı anda 8 adet IBC yıkama ünitesi eş zamanlı hizmet verebiliyor. 

24 saatte 150 ile 200 arası tank ve tanker, ortama 750 ile 1000 arasında IBC yıkama kapasitesine sahip olan tesiste aynı anda buharla 25 adet ISO tank ısıtma ünitesine sahip olan ITT Global bünyesinde ayrıca hassas ürünler için sıcak su ünitesi barındırılıyor.

Alanında Avrupa’nın en büyük tesisi olan ITT Global, aynı anda kimyasal, gıda, IBC tank konteyner yıkama, dolu-boş depolama hizmetlerini bir arada sunuyor. 

30 MİLYON TL YATIRIM

TT Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ITT Lojistik ile çıktığımız bu zorlu yolculukta yılları bir bir geride bırakırken bir sonraki adım için bizleri yüreklendiren hep daha iyisini yapma arzumuz oldu. Hedeflerimizi belirlerken sorumluluklarımızın ağırlığının hep farkında olduk. Çünkü bizim işimizle attığımız her adımı cesaret, özveri, güven, sadakat, çalışkanlık ve azimle yoğurduk. Elde ettiğimiz başarılar sadece bizim değil, sizlerin de başarı hanesine yazılan bir başarıdır. Sektörü iyi tanıyan bir vizyonla eksikliğini hissettiğimiz ve önemli bir boşluğu dolduracak büyüklükte bir projeyi bugün açıyoruz. ITT Global fikri, global bakış açısının bir meyvesidir. Sektördeki önemli bir boşluğu dolduracaktır. ITT Global, sahip olduğumuz hizmet kalitesi, yatırım büyüklüğü, teknolojik donanımı, ayrıcalıklı özellikleri göz önününde bulundurduğumuzda sektörde aranılan bir hizmet merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Sadece 6 ay gibi kısa bir süre içinde planlanıp, projelendirilip hayata geçirilen ITT Global’ın yatırım büyüklüğü 30 milyon TL kadardır. Tesisimiz 7 bin 500 metrekare arazi üzerinde bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir. Avrupa’nın en büyük tesisidir.

ULUSLARARASI YIKAMA SERTİFİKASI VERİYOR

Açılış töreni öncesi basın mensuplarına bilgi veren İTT Logistics Kurucu Başkanı Didem Öztanık, bazı noktalar dışında dışarıdan hiçbir hizmet almadan bu tesisi kurduklarını söyledi. SQS denetimini çok yüksek bir not ile geçtiklerini ifade eden Didem Öztanık, araçlara uluslararası yıkama sertffakısı verebildiklerini kaydetti. Didem Öztanık, “Eğer siz SQS denetiminden geçmezseniz hiçbir tank uluslararası hizmet veremez. SQS uluslararası bir kalite sistemi. Bu sisteme bağlı uzmanlar geliyor ve sizi denetliyorlar. Bu denetleme bir hafta kadar sürüyor. Toplamda 725 tane soru var. Biz bu denetimden çok büyük bir başarıyla geçtik. Övünerek söylüyorum 99’luk bir not ile dünyada ilk üçe girdik. Biz şimdi yıkama yaptığımızda uluslararası yıkama sertifikası verebiliyoruz” dedi. 

YÜZDE 100 OTOMASYONA SAHİP

Kendilerinin günde 400 tank yıkama yapabileceklerini belirten Öztanık, ancak gün içinde ne kadar tankın yıkamaya ihtiyacı varsa o kadar ihtiyaca cevap verecek bir yapıya sahip olduklarını kaydetti. Bu tesisin uluslararası kaliteye sahip bir tesis olduğunun altını çizen Öztanık, uluslararası ve yurtiçi taşımacılık yapan firmalara hizmet vereceklerini anlattı. Tesisteki sistemlerinin yüzde 100 otomasyon olduğunu vurgulayan Öztanık, tesiste insan gücünün yüzde 5 olduğunu ifade etti. 

ÇİĞ SÜT İHRACATININ ÖNÜ AÇILIYOR

Tesislerinde gıda tanklarının uluslararası kalitede yıkanacağını belirten Öztanık, böylece Türk nakliyecileri süt dahil bütün gıda ürünlerini taşıyabileceklerini söyledi.

Biz bu tesiste ilk bir ay kendi tanklarını yıkayacaklarını belirten Öztanık, bu sayede bir testte yapmış olacaklarını söyledi.

EYLÜL’DE YENİ BİR TESİS DAHA AÇACAK

Yatırımlarının bu tesis ile bitmeyeceğini Eylül ayında bir tesis daha açacaklarını söyleyen Öztanık, bu tesistede tamamen tank konteyner elleçleme alanı oluşturacaklarını anlattı. 

 

Etiketler :