İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş: “ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOĞU MEZUN OLMADAN İŞ SAHİBİ OLUYOR”

İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş: “ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOĞU MEZUN OLMADAN İŞ SAHİBİ OLUYOR”

[caption id="attachment_11734" align="alignleft" width="500"] İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof

[caption id="attachment_11734" align="alignleft" width="500"] İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş[/caption]İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin “fakülte” olması ve 2015-2016 Akademik Yılı Açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş yaptı. Türkiye’nin üniversitede düzeyinde lojistik eğitimi veren ilk okulun kendileri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Abdullah Okumuş, geçtiğimiz Haziran ayında ‘fakülte’ olarak yine Türkiye’de lojistik eğitimi veren ilk fakülte olma başarısını elde ettiklerini kaydetti. 1999 yılında meslek yüksek okulu olarak eğitime başladıklarını anımsatan Prof. Dr. Okumuş, o tarihten bu yana olduğu gibi Türkiye lojistik sektörüne yönetici yetiştirmeye devam edeceklerini vurguladı. Öğrencilerinin çoğunun mezun olmadan iş sahibi olduklarının altını çizen Okumuş, geçtiğimiz yıl mezun olan öğrencilerinin yüzde 39’unun ilk tercihlerinde olmak üzere toplamda 79’unun iş sahibi olduğunu vurguladı. Okumuş, konuşmasının sonunda üniversite-sektör işbirliğinin çok güzel bir örneğini teşkil eden Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’ne başta UND olmak üzere destek veren tüm dernek, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Etiketler :