Iveco Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz: “KDV indirimi ticari araç pazarında durgunluktan kaynaklanan stokları azaltacaktır”

Iveco Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz: “KDV indirimi ticari araç pazarında durgunluktan kaynaklanan stokları azaltacaktır”

Iveco Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, ticari araçlarda KDV indiriminin pazara yansımasının nasıl olacağı ile ilgili www.yesillojistikciler.com’a bir açıklama yaptı. KDV indiriminin pazara heyecan getirdiğinin kuşkusuz olduğunu belirten Tansu Giz, yapılan bu indirimin en azından pazardaki durgunluktan dolayı artan stok miktarını azaltacağına inandığını söyledi. Hafif ticari araç pazarında etkinin ağır ticari araç pazarından daha çok olacağını ifade eden...

Iveco Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, ticari araçlarda KDV indiriminin pazara yansımasının nasıl olacağı ile ilgili www.yesillojistikciler.com’a bir açıklama yaptı. KDV indiriminin pazara heyecan getirdiğinin kuşkusuz olduğunu belirten Tansu Giz, yapılan bu indirimin en azından pazardaki durgunluktan dolayı artan stok miktarını azaltacağına inandığını söyledi. Hafif ticari araç pazarında etkinin ağır ticari araç pazarından daha çok olacağını ifade eden Giz, KDV indiriminin özellikle bireysel kullanıcılara etkisinin fazla olacağını söyledi. Giz, “KDV indirimi sonrası ağır ticari araç pazarının ne oranda etkileyeceğine yönelik bir oran vermek zor. Ancak hafif ticaride yüzde 20 olumlu etki yapacaktır düşüncesindeyiz. Ticaride faizlerin hala yüksek olması, bankaların kredi vermekte seçici ve çekimser davranması hala büyük sorun” dedi.

Etiketler :