"İzmir’in yenilikçi lojistik şirketiyiz, müşteri ve sonuç odaklı çalışıyoruz"

"İzmir’in yenilikçi lojistik şirketiyiz, müşteri ve sonuç odaklı çalışıyoruz"

www.yesillojistikciler.com olarak İzmir’in genç ve önemli lojistik firmasının Genel Müdür Yardımcısı Ebru Öbge ile bir araya geldik. MYL Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Ebru Öbge ile MYL Lojistik’in şu anki konumunu, gelecekle ilgili hedeflerini, İzmir lojistik pazarının durumunu konuştuk. RÖPORTAJ: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ -  MYLLojistik’in İzmir’in genç, dinamik ve yenilikçi şirketlerinden biri olduğunu ve 9 yıllık bir şirket olduğunu söyleyen MYL Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Ebru Öbge, “Faaliyetlerine Türkiye- Avrupa arasında denizyolu taşımacılık hizmetiyle başlayan firmamız, müşteri odaklı bir hizmet anlayışını amaç edinmiştir. Firmamız sektörel bilgi birikimi ve tecrübesi, yenilikçi yapısıyla Nisan 2012’de Almanya’da ‘MYL Logistics Deutschland Gmbh’ şirketini  kurarak  Kıta Avrupası’nda büyümesini sürdürdü. Eş zamanlı olarak global acente ağı ile değişen pazar ve müşteri taleplerine göre tüm dünya ülkelerindeki hizmet ağını geliştirdi ve İstanbul ofisini açarak büyümeye devam etti” dedi.

MYL’Yİ DİĞER LOJİSTİK ŞİRKETLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİK

Altyapı ve iletişim ağımız, çevreye duyarlı yeşil lojistik ve tam hizmet anlayışımızla müşterilerimize uluslararası taşımacılık, depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret çözümleri sunmaktayız” diyen Ebru Öbge, farklı lojistik ihtiyaçlarına göre başta yapı-dekorasyon ve teknoloji olmak üzere gıda, FMCG (hızlı tüketim ürünleri), otomotiv, sağlık, kimya, tekstil, endüstri, sektörlerine çözümler ürettiklerini vurguladı. Öbge açıklamalarına şöyle devam etti: “Lojistik faaliyetleri dışında 3 yıl önce ‘Kuvars Madeni’ işletmemiz ‘Eysim Madencilik A.Ş.’ ile maden sektöründe faaliyette bulunmaya başladık. Üretim şirketimiz sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi anlayıp süreçleri tasarlayıp yönetebiliyoruz. Lojistik sektöründe bu anlayışımız ile diğer firmalardan ayrılıyoruz, yatırımlarımızı belirliyor ve geliştiriyoruz.”

MYL LOJİSTİK’İN YURTDIŞI STRATEJİSİ

Yurtdışındaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Öbge, “Kendimize bazı stratejik coğrafyalar belirledik. Bunlar; Kuzey ve Batı Avrupa, Rusya ile Hindistan. Bu bölgeler hem uluslararası taşıma bağlantılarımız hem de kapıdan kapıya teslim kabiliyetimizi geliştirdiğimiz ve MYL Almanya olarak altyapı kurduğumuz coğrafyalar oldu. Bu stratejik alanlarda etkin bir şekilde lojistik hizmetlerimizi sunmak adına bölgelerdeki acente bağlantılarımızı ve işbirliklerinizi güçlendirdik” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ŞİRKET EVLİLİKLERİ ARTACAK”

Lojistik sektöründe kendileri gibi butik özel hizmet veren ve katma değer yaratan firmaların ve birkaç büyük global şirketlerin dışında küçük ve orta ölçekli bazı firmaların bu rekabet ortamı içerisinde faaliyetlerini bitireceklerini hatta bazılarının ayakta kalabilmek için birleşeceklerini ifade eden Öbge, “Önümüzdeki yıllarda konsolidasyonların ve şirket evliliklerinin daha çok yaşanacağını düşünüyoruz” dedi.

İZMİR’İN LOJİSTİK GELİŞİMİ

İzmir’in Türkiye lojistik sektöründeki konumu hakkında da bir değerlendirme yapan Ebru Öbge şunları anlattı: “Ülkemizde büyüyen ekonomi ve dış ticaret düzeyi açısından lojistik hizmetlere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Lojistik ihtiyaçların etkin yönetimi ve gelişimi için Türkiye’nin konumuna bağlı olarak ‘Lojistik Üs’ olması son yıllarda gündemde olan bir konudur. Bu doğrultuda lojistik üs olmamız yine Türkiye’nin elindedir. Üç tarafının denizler ile çevrili olması ,coğrafi avantajları maalesef yeterli olmuyor. Türkiye’ye rakip ülkelerin altyapılarını daha hızlı geliştirmesi, siyasi politik durum ve kararlar bu avantajı verimli kullanmamıza imkan sağlamıyor. Kaldı ki, Türkiye’nin bu avantajlı durumunu verimsiz kılan şartlar İzmir için daha ağır bir durum yaratıyor. Geleneksel şirket yönetimi ile birlikte yatırım kararlarında yaşanan gecikmeler İzmir’imizin gelişimini yavaşlatmaktadır. Lojistik gelişim için limanlarımızın durumu büyük önem taşıyor. Aliağa ve Çandarlı liman yatırımları gerekli altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması ile avantajlı duruma geçebilir. Hızlı ve  düşük maliyetle lojistik hizmeti sağlayabilmemiz İzmir’in lojistik gelişimini ve verimliğini sağlayacaktır.”

Etiketler :