Karbon ayak izinde 4 bin ağaçlık ‘çamur’ tasarrufu!

Karbon ayak izinde 4 bin ağaçlık ‘çamur’ tasarrufu!

Batıçim Fabrikası’nda ek yakıt olarak arıtma çamuru kullanan Batı Anadolu Grubu, 3 yıllık sürede 4 bin ağacın doğaya kazandırılmasına eşdeğer ölçütte karbon ayak izi azaltımı sağladı. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, sürdürülebilir büyümeye destek veren uygulamaların yaygınlaşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Batı Anadolu Grubu’nun, sürdürülebilir atık yönetimine katkıda bulunmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı işbirliği kapsamında 3 yılda kullandığı kurutulmuş arıtma çamuru miktarı 4 bin tona ulaştı. Batıçim Fabrikası’nda ek yakıt olarak biogazla kurutulmuş çamur kullanan şirket böylece yaklaşık 4 bin ağacın doğaya kazandırılmasına eşdeğer ölçütte karbon ayak izi azaltımı sağladı.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yükselen sanayileşmenin, beraberinde atık miktarını da artırdığına dikkat çeken Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, “Toplumların ekonomik gelişmeleri için sanayileşme vazgeçilmez. Sanayileşmenin beraberinde getirdiği tehlikeli atık konusunda ise tek çözüm hem ekonomik gelişmeyi devam ettirecek, hem de çevreyi koruyacak yeni yaklaşımlar geliştirilmesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sürdürülebilir atık yönetimine katkıda bulunmak amacıyla yaptığımız protokol bu yaklaşımların en başarılı örneklerinden biri oldu. Şimdiye kadar yaklaşık 4 bin ton kurutulmuş çamuru fabrikamızda ek yakıt olarak kullandık. Böylece hem bu çamurların depolanmasından kaynaklanan sera gazlarının atmosfere salınmasını önlemiş olduk, hem de kullandığımız kömür miktarını azaltarak bundan kaynaklı sera gazı salınımının önüne geçmiş olduk” dedi.

Etiketler :