KargomKolay’dan KOBİ’lere e-ihracat kolaylığı

KargomKolay’dan KOBİ’lere e-ihracat kolaylığı

Her gün büyüyen e-ticaret pazarında yeni trend e-ihracat oldu. Yurt dışına satış yapmak isteyen e-ticaret firmaları, Milli Teknoloji ile geliştirilen KargomKolay e-ihracat entegrasyonu ile ürünlerini tüm dünyaya satmaya başladı. Döviz geliri elde eden online mağazalar, hızlı büyüme evresine girdi ve yeni işe alımlar devam ediyor.

Covid-19 etkisi ile tüm dünyada yaşanan kriz, e-ticaret sektöründe ciddi bir artışa neden oldu. Kredi kartları içinde e-ticaret harcamalarının payı yüzde 30’lara kadar yükselmiş durumda. Bu da kepenk kapatan esnaflar için çıkış yolunun dijitalleşme ile dünyaya ayak uydurmak olduğunu kanıtladı, e-ticaret dünyası ise tüm gözleri üzerine çekti.

Türkiye’de e-ticaret alanında faaliyet gösteren çok büyük oyuncuların yanında, daha butik hizmet veren yüzbinlerce e-ticaret sitesi bulunuyor. Bu sitelerin hemen hemen hepsi de yurt dışına hizmet veremediği için gelen talepleri yanıtsız bırakmak durumunda kalıyorlardı. Özellikle kıyafet, ev tekstili, aksesuar gibi satışları geri çevirmek istemeyen e-ticaret siteleri, KargomKolay.com’un lansmanını yaptığı ücretsiz e-ihracat entegrasyonu ile 219+ ülkeye ürünlerini satmaya ve kargolamaya başladı.

KOBİLER İÇİN KRİZDEN ÇIKIŞIN ANAHTARI E-İHRACAT

Tüm dünyada hemen her sektör yavaşlamış durumda. İş dünyası ekonomik krizden çıkış yolu ararken yurt dışına dövizle yapılan peşin satışlar, özellikle perakende sektöründeki girişimcileri heyecanlandırıyor. DRN Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türker, konu ile ilgili olarak şunları söyledi. “Dünya, kasıp kavuran pandeminin etkisi ile çok zor günler geçiriyor. İhracatımızın yüzde 60’ını KOBİ’ler gerçekleştiriyor ve ekonomimizi canlandırmamız için daha fazla firmamızı yurtdışına açmamız şart. Dünyadaki e-ticaret sitelerinin üçte biri ücretsiz olan wordpress altyapısı kullanıyor. Biz de yaptığımız ücretsiz e-ihracat entegrasyon ve yurtdışı kargo sistemimiz ile, tüm e-ticaret firmalarını ücretsiz bir şekilde, gümrükçü kullanmadan ihracat yapabilir hale getirdik. Ülkemizde bulunan yüzbinlerce e-ticaret firmasına sunduğumuz ücretsiz KargomKolay E-ihracat Entegrasyonu’nun küçük ve orta büyüklükteki e-ticaret sitelerini yurtdışına açarken, ülkemizin de ihracatına büyük bir katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Etiketler :