Kıvrık kanatlar sayesinde sessiz uçuyor, yüzde 4'lük yakıt tasarrufu sağlıyor

Kıvrık kanatlar sayesinde sessiz uçuyor, yüzde 4'lük yakıt tasarrufu sağlıyor

Ses emisyonunu yüzde 50’ye varan oranlarda azaltacak olan Airbus A350 tipi uçakların hizmete sokulması öncesinde, Lufthansa’nın orta menzilli uçakları da Münih’ten çok daha sessiz havalanmaya başlamış bulunuyor. Lufthansa’nın Airbus A320 filosunun  “sharklets” olarak adlandırılan 2.40 metre uzunluktaki kanatlarla donatılmış olması sayesinde uçulan mesafeye bağlı olarak yüzde 4’e ulaşan oranlarda yakıt tasarrufu sağlanıyor ve CO2 emisyonu da belirgin şekilde...

Ses emisyonunu yüzde 50’ye varan oranlarda azaltacak olan Airbus A350 tipi uçakların hizmete sokulması öncesinde, Lufthansa’nın orta menzilli uçakları da Münih’ten çok daha sessiz havalanmaya başlamış bulunuyor. Lufthansa’nın Airbus A320 filosunun  “sharklets” olarak adlandırılan 2.40 metre uzunluktaki kanatlarla donatılmış olması sayesinde uçulan mesafeye bağlı olarak yüzde 4’e ulaşan oranlarda yakıt tasarrufu sağlanıyor ve CO2 emisyonu da belirgin şekilde azaltılmış bulunuyor. “Sharklets” olarak tanımlanan kanat uçları sayesinde uçağın tırmanma performansı belirgin şekilde güçlendiğinden, start esnasındaki ses emisyonu da azalmış oluyor. Lufthansa’nın Münih Merkezi CEO’su Thomas Winkelmann konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Sürdürülebilirlik konusunda Münih’te tüm gerekli önlemleri almış bulunuyoruz. Uçak filomuzun giderek daha sessiz olması, özellikle havaalanı çevresinde yaşayanlar için çok iyi bir haber niteliği taşıyor.”

“Sharklets” olarak tanımlanan yeni kanat uçları doğadan esinlenerek geliştirildi: Turna veya  akbaba gibi büyük kuşlar kanat kenarlardaki tüylerini yukarı doğru kıvırarak, enerjilerini çok daha verimli şekilde değerlendirebiliyorlar. “Sharklets” olarak tanımlanan kanat uçları kalkıştakı rüzgar direncini azaltmak suretiyle kanat uçlarının aerodinamik özelliklerini düzeltiyor. Airbus tarafından verilen bilgiye göre sağlanacak kerozin tasarrufu ve böylelikle azalan CO2 emisyonu yılda uçak başına 1.000 ton dolayında bulunuyor. Bu rakam ortalama kullanımla 200 adet otomobilin oluşturacağı CO2 emisyonuna denk geliyor.

“Sharklets” kanatlara sahip ilk Airbus A320 uçağı Münih’te teslim alınmış bulunuyor. İkinci uçağın ise önümüzdeki günlerde teslim edilmesi planlanıyor. Önümüzdeki yılın ortalarına kadar Lufthansa’nın güneydeki merkezinde bu özelliklere sahip 12 uçak hizmete girmiş olacak. Frankfurt’ta ise 20 adet yeni uçak teslim alınacak. Yeni uçaklar eski orta menzilli uçakların yerini alacak. Lufthansa halen Münih merkezinde A319, A320 ve A321 modeli 50 uçak bulunduruyor.

Etiketler :