“KRONE FLEET’İN AVRUPA’DA 10 BİN KİRALIK TREYLERİ VAR!”

“KRONE FLEET’İN AVRUPA’DA 10 BİN KİRALIK TREYLERİ VAR!”

Krone Fleet Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Schweer de treyler kiralama konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Krone olarak 6 yıl önce filolara uzun dönemli kiralama yapmaya karar verdi ve Krone Fleet’i devreye aldık. İlk yıl 2 bin 800 araçla başladık. Şu an 10 bin araç kiralıyoruz. 10 bin treylerin dışında Türkiye’de olmayan ama Avrupa’da yaygın olan kutu kiralama da yapıyoruz. Avrupa’da 6 bin 500 adet kutu kiraladı. Treyler kiralamasında...

Krone Fleet Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Schweer de treyler kiralama konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Krone olarak 6 yıl önce filolara uzun dönemli kiralama yapmaya karar verdi ve Krone Fleet’i devreye aldık. İlk yıl 2 bin 800 araçla başladık. Şu an 10 bin araç kiralıyoruz. 10 bin treylerin dışında Türkiye’de olmayan ama Avrupa’da yaygın olan kutu kiralama da yapıyoruz. Avrupa’da 6 bin 500 adet kutu kiraladı.

Treyler kiralamasında kısa dönemli çok az talep geliyor. Avrupa’da daha uzun dönemli kiralama oluyor. Bu kiralamaların yılı ortalama 5 yıl. Bu kiralamada treylerin tüm yaşam boyunca ihtiyacı olan servis, bakım ve benzeri durumları bir arada tutuyor. 5 yıl sonra aracı ikinci el olarak değerlendiriyoruz.

Ben 28 yıldır treyler kiralama sektöründeyim. 28 yıl önce Almanya’da kiralama diye bir şey yoktu. Bugün baktığımızda Danimarka’da treylerlerin yüzde 50’si kiralama araçlardan oluşuyor. Almanya’da treyler kiralama oranı yüzde 17’lerde. Başladığımız her ülkede 0 ile başladık. Özellikle Doğu Avrupa’da. Hem benim 28 yıllık deneyimden dolayı bunlarla karşılaşıyoruz. Türkiye’de de treyler kiralamasında önemli bir potansiyel var.”

Etiketler :