“Lastikten daha fazlasına odaklandık, liderliğimizi sürdürmeyi planlıyoruz”

“Lastikten daha fazlasına odaklandık, liderliğimizi sürdürmeyi planlıyoruz”

Michelin, 2016 yılı ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bütün segmentlerde pazarın üzerinde büyüme rakamlarına ulaşan Michelin Grup, hacmini yüzde 2,5 artırırken; faaliyet gelirini 1 milyar 405 milyon euroya ulaştırdı. Serbest nakit akışını ise ilk altı ayda 8 milyon euro olarak gerçekleştirdi.MİCHELİN NET SATIŞLARI 10,292 MİLYONNet satışlarını 10 milyar 292 milyon euroya ulaştıran Michelin, Türkiye pazarını da içine alan Avrupa bölgesinde...

Michelin, 2016 yılı ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bütün segmentlerde pazarın üzerinde büyüme rakamlarına ulaşan Michelin Grup, hacmini yüzde 2,5 artırırken; faaliyet gelirini 1 milyar 405 milyon euroya ulaştırdı. Serbest nakit akışını ise ilk altı ayda 8 milyon euro olarak gerçekleştirdi.

MİCHELİN NET SATIŞLARI 10,292 MİLYON

Net satışlarını 10 milyar 292 milyon euroya ulaştıran Michelin, Türkiye pazarını da içine alan Avrupa bölgesinde hem binek araç segmentinde hem de hafif ticari araç lastikleri segmentinde büyüme göstererek grubun hacmini artırdı. Global anlamda her iki segmentte lastik satışlarında yüzde 2 artış kaydedildi.

“LASTİKTEN DAHA FAZLASINA ODAKLANDIK”

Michelin Grubu’nun global anlamda büyümeyi sürdürdüğünü ve Türkiye olarak Grup’a sağladıkları katkıdan dolayı memnun olduklarını belirten Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “Michelin yılın ilk yarısında, finansal rekabetinin yanı sıra lastik ve hizmetlerinin kalitesi ve büyüme performansı ile de önemli bir işe imza attı.  2016 yılı ile birlikte global anlamda yalnızca lastik teknolojileri geliştirmeye değil, stratejik vizyonumuzu geliştirmek amacıyla daha farklı alanlara da odaklandık. Müşteri hizmetleri kalitesinin artırılması, faaliyet prosedürlerinin standartlaştırılması ve en önem verdiğimiz konulardan dijital çözümlerin uygulamaya alınması yeni dönemde grup olarak belirlediğimiz önceliklerimiz” şeklinde konuştu.

Giuliani, “Biz de Michelin Türkiye olarak Grup’a katkı sağlıyoruz. Türkiye’yi de içine alan Avrupa bölgesi hem binek lastikleri hem de hafif ticari grubunda önemli bir performans gösteriyor. Geçtiğimiz yıl müşterilerimize sunduğumuz kış sertifikalı ilk yaz lastiği MICHELIN CrossClimate satışlarımız beklentilerimizin de üzerinde bir başarıya ulaştı. Kış lastiği kullanımı konusunda sürücülerin bilincinin artmasının da etkisiyle kış lastiğimiz Alpin 5’in satışlarından memnuniyet duyuyoruz. Son olarak 2016’nın yeni ürünü yüksek performans lastiğimiz MICHELIN Pilot Sport 4 ile oldukça güzel tepkiler alıyoruz. Pilot Sport 4 lastiklerimiz sayesinde, 17” ve üzeri Türkiye lastik pazarındaki liderliğimizi önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Etiketler :