Logitrans’da yeni nesil frigomuzu tanıtacağız, 2020 yılı daha iyi olacak

Logitrans’da yeni nesil frigomuzu tanıtacağız, 2020 yılı daha iyi olacak

Schmitz Cargobull Türkiye Satış Direktörü Nihat Ö. Ayhan treyler sektöründeki konumları ve gelecekle ilgili çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Schmitz Cargobull Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Erkan Makaklı ve Schmitz Cargobull Türkiye Halkla İlişkiler Temsilcisi Betül Arslan’ın da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Schmitz Cargobull Türkiye Satış Direktörü Nihat Ö. Ayhan, Türkiye treyler pazarının 2015’ten bu yana geriye...

Schmitz Cargobull Türkiye Satış Direktörü Nihat Ö. Ayhan treyler sektöründeki konumları ve gelecekle ilgili çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Schmitz Cargobull Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Erkan Makaklı ve Schmitz Cargobull Türkiye Halkla İlişkiler Temsilcisi Betül Arslan’ın da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Schmitz Cargobull Türkiye Satış Direktörü Nihat Ö. Ayhan, Türkiye treyler pazarının 2015’ten bu yana geriye gittiğini söyledi. Türkiye treyler pazarındaki daralmaya rağmen Schmitz Cargobull olarak geçen yıl Türkiye’de tentelideki pazar paylarının yüzde 13.4 olduğunu frigoda ise yüzde 27.8 ile yine pazarı lider tamamladıklarını belirten Nihat Ö. Ayhan, bu yılın ilk yarısında tenteli de yüzde 19.7, frigoda da yüzde 36.8’lik bir pazar payı elde ettiklerini kaydetti. 

2020 DAHA İYİ OLACAK

Son 4 yıldır pazarın geriye gitmesine rağmen Schmitz Cargobull’un Türkiye yatırımından memnun olduğunu anlatan Nihat Ö. Ayhan, firmalarının Türkiye’deki modelin tuttuğuna inandığını ifade etti. Türkiye treyler pazarındaki düşüşe rağmen Schmitz Cargobull’un Türkiye’deki organizasyona inandığını ve güvendiğini ifade eden Ayhan, 2020 yılının daha iyi bir yıl olacağına inandıklarını sözlerine ekledi. Ayhan, “Logitrans’da yeni nesil frigomuzu ve daha önce Türkiye’ye getirmediğimiz muhteşem bir tenteli ürünümüzü de fuarda ilk kez tanıtacağız” dedi. 

AVRUPA TREYLER PAZARINDA LİDERİZ

Schmitz’in Avrupa treyler pazarında lider olduğunu söyleyen Ayhan, tentelide yüzde 36, frigoda yüzde 55, damperli de yüzde 22’lik bir pazar payına sahip olduğunu vurguladı. Pazar lideri olmalarının azın nedeninin teknolojiden kaynaklandığını ifade eden Ayhan, Schmitz Cargobull’un 127 yıllık birikimi müşteri ihtiyaçlarını çok iyi bilmesi ve üretim teknolojisini bu yönde geliştirmesinin liderlikte en önemli etkenleri oluşturduğunu kaydetti.

“ANLAŞMALARIMIZI DÖVİZLE YAPABİLİRSEK, SEKTÖR DERİN NEFES ALIR”

Schmitz Cargobull olarak müşterileri ile döviz bazında sözleşme imzalayamadıklarını söyleyen Ayhan, “Geçtiğimiz yıl çıkan KHK’ların birinde sektörümüzde artık döviz yükümlülüğü yasaklandı. Bizim müşterilerimizin büyük çoğunluğu uluslararası nakliyeciler. Kazançları dövizle olduğu için borçlanmalarının da dövizle olması onlar için de, bizin için de daha doğru bir yöntem. Sektörün bir üreticisi olarak devletimizden beklentimiz, iş makinelerinde yaptıkları gibi, ağırlıklı ihraç ürünleri taşıyan treyler sektörünün de istisnaya sokulmasıdır. Biz de anlaşmalarımızı döviz olarak yapabilirsek, sektör derin bir nefes alır” dedi. 

Etiketler :