Lojistik dahil 17 hizmet sektörünün ihracat şampiyonları açıklandı

Lojistik dahil 17 hizmet sektörünün ihracat şampiyonları açıklandı

Ticaret Bakanlığı desteğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından üçüncü kez düzenlenen Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’na göre Türkiye genelinde en çok ihracat yapan ilk 10 firma ile 17 sektördeki ilk 3 firmaya ödülleri takdim edildi. 2017 rakamlarına göre yapılan sıralamada THY, Türkiye genelinde birinci olurken, onu SunExpress ve Pegasus takip et

HİZMET İHRACATINDA İLK 10 SIRAYI ALAN KURULUŞLAR:

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı

Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. (SunExpress)

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.

Ekol Lojistik A.Ş.

Gap İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret A.Ş.

Tav Havalimanları Holding A.Ş.

Rönesans Holding A.Ş.

Netlog Lojistik Hizmetleri A.Ş.

Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş.

Atlasjet Havacılık A.Ş.

SEKTÖRLERİNDE İLK 3'TE YER ALAN KURULUŞLAR:

Yük Taşımacılığı ve Lojistik: Ekol Lojistik A.Ş., Netlog Lojistik Hizmetleri A.Ş., Arkas Konteyner Taşımacılık A.Ş.

Bankacılık ve Diğer Mali Hizmetler: Türkiye Halk Bankası A.Ş., isminin açıklanmasını istemedi, Upt Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi

Mimari, Mühendislik ve Diğer Teknik: Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., Mercedes-Benz Türk A.Ş., Stm Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.

Teknik Müşavirlik: N K Y Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti., Yüksel Proje Uluslararası A.Ş, Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş,

Bakım Onarım: Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm San. Ve Tic. A.Ş., Mro Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Yazılım ve Bilişim: Ekin Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Netaş Telekomünikasyon A.Ş., Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş.

 

Telekomünikasyon: Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV Ve İşletme A.Ş., Arvato Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş., Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş.

Müteahhitlik: GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret A.Ş., Rönesans Holding A.Ş., Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.

Eğitim (Devlet Üniv.): İstanbul Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi

Eğitim (Vakıf Üniv.): Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi

Konaklama: Voyag Turizm Otelcilik İşletmesi ve İnşaat San. Tic. A.Ş., Aygün Turizm İnş. San. ve Tic. A.Ş (Titanic Hotels), Hilton Enternasyonel Otelcilik A.Ş.

Gastronomi: D-et Ve Et Ürünleri Gıda Pazarlama Ticaret A.Ş. (Nusret), Simit Sarayı Yatırım ve Tic. A.Ş., BTA Havalimanlari Yiy. ve İç. A.Ş.

Seyahat Acentaları: Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş., İati Turizm Ticaret A.Ş., Mp Turkey Turizm A.Ş.

Sağlık: Acıbadem Sağlık Grubu, Mlp Sağlık Hizmetleri A.Ş., Moment Eğitim Araştırma Sağlık Hizm. Tic. A.Ş. (Koç Healthcare)

Yolcu Taşımacılığı: Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı, Güneş Ekspress Havacılık A.Ş. (SunExpress), Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.

Liman ve Yer Hizmetleri: Tav Havalimanları Holding A.Ş., Çelebi Havacılık Holding A.Ş., Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü

Görsel-İşitsel: Ay Sanat Prodüksiyon Ve Yapım A.Ş., DTV Haber Ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (Kanal D), TİMS Yapım Medya Film Prodüksiyon Sanayi Ticaret A.Ş.

Hizmet ihracatı Özel Ödülü: Mapa İnşaat, Kalyon İnşaat, Limak Holding, Cengiz İnşaat.

Etiketler :