Lojistik ile ilgili fikri olana 20 bin euro ödüllü iki yarışma

Lojistik ile ilgili fikri olana 20 bin euro ödüllü iki yarışma

DHL, dünyanın dört bir yanından araştırmacılar, öğrenciler ve şirketleri sürdürülebilir lojistik ve robotbilim alanlarında yeni fikirleriyle sektörün geleceğini şekillendirmeye davet ediyor. Kazananların para ödülünün yanı sıra çözümlerini 17 Kasım DHL İnovasyon gününde sergileme ve DHL ile fikirlerini hayata geçirme fırsatı yakalayacağı yarışmalar için son başvuru tarihi 28 Eylül 2016.

DHL’in sürdürülebilir lojistik ve robotbilim alanlarında yeni fikirleri olan üniversiteler, öğrenciler, şirketler başta olmak üzere tüm mucit ve vizyonerlere yönelik olarak düzenlediği iki inovasyon yarışması için başvurular başladı. “Adil ve Sorumlu Lojistik” ve “Robotbilim” yarışmalarına katılarak yenilikçi fikirleri ile lojistik sektörünün geleceğinde söz sahibi olmak isteyenlerin başvurularını 28 Eylül 2016 tarihine kadar iletmesi gerekiyor.

TOPLUM, ÇEVRE VE ŞİRKETLER İÇİN DEĞER YARATACAK FİKİRLER

“Adil ve Sorumlu Lojistik Yarışması”na katılanlardan yarının dünyasına yönelik sürdürülebilir lojistik çözümleri ortaya koyan bir konsept tasarım sunmaları bekleniyor. Yarışmada, çevresel ve sosyal zorlukları yeni ve inovatif lojistik tabanlı iş modelleri ile ele alıp çözen orijinal fikirler ve pratik çözümler aranıyor. Yeni bir ürün ve hizmetten ambalaj konseptine uzanan geniş bir yelpazede tüm fikirlerin değerlendirileceği yarışmada asıl olarak fikrin toplum, çevre ve işletmeler için değer yaratması bekleniyor.

BILL MEAHL: “ŞİRKETLER ORTAK DEĞER YARATMAYA ODAKLANMALI”

DHL CCO’su Bill Meahl, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Biz, iyi durumda olmak için iyi işler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yarışma ile adil davranma ve sorumluluk kavramlarını iş odaklı bir yaklaşımla bir araya getiriyoruz. Konseptimiz, şirketlerin ortak değer yaratmaya ve sosyal-çevresel zorlukların sürdürülebilir, adil ve potansiyel olarak karlı iş modellerine dönüştürülmesine odaklanması gerektiği fikri üzerine kurulu. Adil ve Sorumlu Lojistik Yarışması, bu vizyonu geliştirmek için yeni ve inovatif fikirler bulmayı hedefliyor” diye konuştu.

YOLLARI KENDİ KENDİNE KAT EDECEK TESLİMAT ARABALARI

“Robotbilim Yarışması”nda ise DHL çalışanlarına adrese teslim aşamasında eşlik edecek, kendi kendine hareket eden bir teslimat arabası prototipi geliştirilmesini amaçlıyor. Meahl, “Çalışanlarımız, giderek artan sayıda dağıtılması gereken paketle başa çıkmak zorunda. Kuryelerimiz bu artan sayıdaki paketi hala manuel olarak ittikleri araçlarla yapmak durumunda olduğu için bu konuda çalışanlarımıza yardımcı olacak konseptleri teşvik ediyoruz” dedi. 

Yarışmaya sunulacak prototiplerin bir yandan paketleri taşırken diğer yandan kentsel ve kırsal alanlardaki yol koşullarına uyum sağlayarak her iki yönde ve yürüme hızında hareket etmesi gerekiyor.

TOPLAM 20 BİN EUROLUK PARA ÖDÜLÜ

Yarışmaya sunulan projeler, fonksiyonellikleri, sorun çözme potansiyelleri ve ticari uygulanabilirlikleri bazında bir ön seçim sürecinde gözden geçirilecek. Ön seçimin ardından, lojistik uzmanlarından oluşan jüri her iki yarışma için de üçer finalist belirleyecek. Finale kalan projeler 17 Kasım’da gerçekleştirilecek DHL İnovasyon Günü’nde fikir veya prototiplerini 180 kıdemli tedarik zinciri profesyoneline sunma fırsatı yakalayacak. Kazanan isimler, canlı oylama süreci ile belirlenecek. En yüksek oyu alarak birinciliği kazanan fikirlerin sahipleri, toplam 20 bin euroluk ödülün sahibi olacak ve fikirlerini Almanya’nın Troisdorf kentinde ve Singapur’da yer alan DHL İnovasyon Merkezleri’nde sergileme imkanına kavuşacak.  Daha fazla bilgi için, http://www.dhlinnovationchallenge.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :