"Lojistik sektöründe fark yaratıyoruz... Bu yıl 360 milyon TL ciro hedefliyoruz"

"Lojistik sektöründe fark yaratıyoruz... Bu yıl 360 milyon TL ciro hedefliyoruz"

Yesillojistikciler.com’a konuşan TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, “4 milyon euro tutarındaki yeni araç yatırımı, 2 milyon euro tutarında da ısı kontrollü depo ve ekipman yatırımımızı tamamladık. 2015’i ciro olarak 2014 ile aynı seviyede kapattık. 2016 ciro hedefimiz 360 milyon TL. TLS’yi 360 milyon TL ciroya taşıyacak kontratların çoğunu tamamladık” dedi. RÖPORTAJ: Şenel ÖZDEMİR / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, yesillojistikciler.com’a yaptığı özel açıklamada, “Lojistik sektörü her zaman istikrarı sever ve istikrarlı ortamlarda sağlıklı büyüyebilir” dedi.

“2015 KOLAY BİR YIL OLMADI”

2015’in hem sektör açısından hem de firmaları açısından kolay bir yıl olmadığını ifade eden Altuğ Hacıalioğlu, “Gecen yıl ülkemizde yaşadığımız 2 seçim, doların TL karşısında yüzde 30’a yakın artış göstermesi ve petroldeki sert düşüş maalesef sektörün önünü görmesinde, yeni yatırım planlarında önemli  engel oluşturdu” diye konuştu.

CİRO 2014 İLE AYNI SEVİYEDE KALDI

TLS Lojistik’in geçtiğimiz yıl hacimsel olarak yüzde 15’lik bir büyüme gerçekleştirmesine rağmen ‘düşen mazot fiyatının taşıma fiyatlarına yaptığı etki’ ile ciro olarak 2014 ile aynı seviyede kapattıklarını belirten Hacıalioğlu, 2015 yılında kendilerini en çok mutlu eden olayın ise büyüyen organizasyon yapılarına uygun olarak inşa ettirdikleri Ataşehirde’deki yeni Genel Müdürlük bina yatırımları olduğunu kaydetti.

“İLERİ TEKNOLOJİ, İNSAN KAYNAĞI, TAVİZSİZ HİZMET ANLAYIŞI…”

2015 için öngördüğümüz yaklaşık 4 milyon euro tutarındaki yeni araç yatırımı, 2 milyon euro tutarında da ısı kontrollü depo ve ekipman yatırımımızı tamamladık. Şekerpınar’da bulunan Heka depomuza yaptığımız 8 bin paletlik ısı kontrollü antrepo ve depo yatırımız sayesinde TLS’nin hizmet yelpazesine yani bir ürün eklemiş olduk” diyen Hacıalioğlu, maliyeti ne olursa olsun ileri teknoloji ve yetkin insan kaynağıyla destekledikleri tavizsiz hizmet anlayışları ile sektörde fark yarattıklarına inandıklarını vurguladı. Yaptıkları bu yatırımlardan sonra sektörde ses getiren iki büyük önemli müşteri projesine imza attıklarını anımsatan Hacıalioğlu, uzun süreli sözleşme imzaladıkları iki büyük müşterine soğuk hava depolama ve frigorifik araçlarla taşıma hizmeti vermeye başladıklarının altını çizdi.

“İNSANA, DOĞAYA VE YAŞAMA SAYGI, KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI”

Kuruldukları günden bu yana insana, doğaya ve yaşama saygı, kurumsal kültürlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturduğunu söyleyen Hacıalioğlu şunları anlattı: “İnsan kaynağımız da en büyük yatırımlarımızdan biri, bu bilinçle de hayal ettiğimiz ve 2015 yılında hayata geçirmeyi hedeflediğimiz ‘TLS Akademi’ projesi ile yeni binamızda bir akademi katımız var artık. Şirket içi yöneticiler, şirket dışı eğitmenlerle tüm TLS Lojistik ailesinin faydalanacağı ve hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir yatırımı da 2015 yılında gerçekleştirmiş olduk.”

2016 CİRO HEDEFİ: 360 MİLYON TL

2016 yılı hedeflerinin 360 milyon TL ciro ile yılı kapatmak olduğunu vurgulayan Hacıalioğlu şunları söyledi: “TLS‘yi 2016 yılı sonunda 360 milyon TL ciroya taşıyacak kontratların çoğunu tamamladık.   2016 yılı TLS’nin uluslararası bir şirket olma yolunda önemli adım attığı bir yıl olacak. Ayrıca Nisan ayında duyuracağımız yeni bir ürün yatırımımız daha olacak ki, bunun TLS Lojistik ‘in büyümesine ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz.  TLS olarak her zaman insan kaynağına ve teknolojiye yatırım yapan kurumların öne çıkacağını düşünüyoruz bu sebeple 2015 yılı sonunda kurduğumuz TLS Akademi’nin 2016 yılında çalışanlarımızın bireysel gelişimlerine ciddi anlamda katkıda bulunmasını planlıyoruz.”

“KOMŞU ÜLKELERLE İLİŞKİLERİN İYİLEŞTİRİLME YOLUNA GİDİLMESİ GEREKİYOR”

Hacıalioğlu, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün en önemli 5 sorunun ne olduğu ve bu sorunların çözümü için ne yapılması gerektiği ile ilgili bir sorumuzu ise şöyle cevaplandırdı: “Komşu ülkelerle ilişkilerin iyileştirilme yoluna gidilmesi ve bitme noktasına yaklaşan ticaret hacminin eski seviyelere getirilmesi yönünde adımların atılması gerekiyor. Avrupa ülkelerine yapılan taşımalarda, yabancıların payının aşağı çekilmesi için yapılan müzakerelere arttırılarak devam edilmesi önemli.  Lojistik köylerinin oluşturulma sürecinin devamı, özellikle de İstanbul’un doğu ve batı kapısında sektöre arazi tahsis edilmesi değerlendirilmelidir. Eğitimli kadro açığının kapatılması için de hızlıca lojistik meslek liselerinin sayısının arttırılması ve okulların sektörle işbirliğinin arttırılması için çalışmalar yapılmalıdır.” 

Etiketler :