Lojistikçiler 500 büyük hizmet ihracatçı araştırmasının ikincisi için başvurular başladı

Lojistikçiler 500 büyük hizmet ihracatçı araştırmasının ikincisi için başvurular başladı

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması” başvuruları ikincisi için başvurular başladı.Konuyla ilgili TİM’in yaptığı açıklama şöyle: “Hizmet ihracatçısı firmalarının katılımları ile beyan usulüne göre yürütülecek ve gerektiğinde firma beyanını destekleyici ek belge talep edilecek olan ‘Türkiye’nin 500...

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması” başvuruları ikincisi için başvurular başladı.

Konuyla ilgili TİM’in yaptığı açıklama şöyle: “Hizmet ihracatçısı firmalarının katılımları ile beyan usulüne göre yürütülecek ve gerektiğinde firma beyanını destekleyici ek belge talep edilecek olan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’ ile hizmet sektörlerinde ihracat gerçekleştiren firmalar 2016 yılında gerçekleştirdikleri hizmet ihracatı ile sıralanarak kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Hizmet sektörleri sınıflandırmasında, Genişletilmiş Ödemeler Dengesi Hizmetler Sınıflaması (EBOPS) ve önceki yıl alınan başvurular baz alınmıştır. Buna göre; araştırma, telekomünikasyon, bilgisayar ve bilgi hizmetleri, inşaat ve müteahhitlik hizmetleri, eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri, turizm ve seyahat ile ilgili hizmetler, eğlence, kültür ve spor hizmetleri, yolcu taşımacılığı, yük taşımacılığı ve lojistik hizmetleri, mali hizmetler ve diğer iş hizmetleri kategorilerinden yapılacaktır.

Araştırmaya başvuran firmalar hem kendi sektörü içerisindeki konumunu hem de genel sıralamasını ücretsiz olarak görmüş olacaktır. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, sektörün ilk 3 firması ile Türkiye genelinde ilk 10’a giren firmalara ve belirli sektörlere özel ödüller verilecek olup, ilk 100’e giren firmalara sertifika gönderimi yapılacak ve ek olarak araştırma sonucunda bir kitapçık hazırlanacaktır.

Detayları ekte sunulan ‘Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’na http://www.tim.org.tr/tr/500.html adresinden, 31 Temmuz 2017 tarihine kadar ücretsiz olarak katılabilir, hizmet ihracat şampiyonları arasında yerinizi alabilirsiniz.”

Etiketler :