Malları taşırken çevreye verecek zararları azaltmak için özel projeler üretiyor

Malları taşırken çevreye verecek zararları azaltmak için özel projeler üretiyor

Deutsche Post DHL Group, bağımsız derecelendirme kuruluşları MSCI, RobecoSam, Sustainalytics Research, FTSE4Good ve Oekom Research tarafından değerlendirilen ‘sürdürülebilirlik yönetiminde’ en yüksek notları aldı. Gruba bağlı şirketlerden DHL Freight Güneydoğu Avrupa Bölge CEO’su Selçuk Boztepe, “Sürdürülebilirlik yönetiminde dünyanın lider derecelendirme kuruluşlarından en iyi notları alarak daimi bir başarı gösteriyoruz” dedi.

Deutsche Post DHL Group’un “Sürdürülebilirlik Yönetimi” alanında kaydettiği gelişmeler kurumsal sorumluluk derecelendirme kuruluşları tarafından bir kez daha onaylandı. 2015'te kaydedilen güçlü sonuçlarından yola çıkarak, kurumsal sosyal sorumluluk performansını daha ileri noktalara taşımayı başaran şirket, tedarikçi platformları EcoVadis ve Elektronik Endüstrisi Vatandaşlık Koalisyonu tarafından verilen en iyi skorlara sahip oldu.

SELÇUK BOZTEPE: “DHL FREIGHT KARBON SALINIMINI AZALTIYOR”

DHL Freight Güneydoğu Avrupa Bölge CEO’su Selçuk Boztepe, sürdürülebilirlik yönetiminde dünyanın lider derecelendirme kuruluşlarından en iyi notları alarak daimi bir başarı gösterdiklerini vurguladı. Boztepe, DHL Freight’ın karbon salınımı çalışmalarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Grubumuz çatısı altında DHL Freight Türkiye olarak uluslararası kara taşımacılığında kullandığımız TIR’ların hepsi belli normlardadır, Euro 5 ve Euro 6 sınıfındaki araçları, çevreye bıraktığımız karbonu minimize etmek için tercih ediyoruz. Malların taşınması sırasında zararlı karbon salınımlarını ve çevre üzerindeki diğer etkileri azaltmak için özel projeler üretiyoruz. Kara taşımacılığındaki uzmanlığımız ve küresel düzeyde faaliyet göstermemiz müşterilerimize “GoGreen” başlığı altında çok çeşitli yeşil ürün ve hizmetler sunmamızı mümkün kılıyor.”

FRANK APPEL: “CESARET VERDİ”

Deutsche Post DHL Grubu’nun CEO’su Dr. Frank Appel ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede son birkaç yıldır kârlılığı ve sürdürülebilirliği birleştirmek için çok çalıştıklarını söyledi. Appel, “Maddi konulara odaklanmanın yanı sıra kurumsal sorumluluğa sistematik, şeffaf ve ölçülebilir bir şekilde yaklaşmak için grup genelinde çok çalıştık. Kurumsal sorumluluk derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan dış değerlendirmelerle birlikte tedarikçi değerlendirmelerinin sonuçları - bizim ve paydaşlarımız için – kurumsal sorumluluk yönetimimizin gidişatını izlemek ve yönetmek için önemli araçlar. Bu derecelendirmeler ne kadar ilerlediğimizi yansıtıyor. Deutsche Post DHL Group’un kurumsal sorumluluk performansının bir kez daha önemli ölçüde geliştiğini görmek bizim için cesaret verici oldu" diye konuştu.

DEUTSCHE POST DHL GROUP’UN 2016 SÜRDÜREBİLİRLİK PUANLARI HAKKINDA…

Deutsche Post DHL Group sürdürülebilirlik konusunda 2016 yılında farklı kuruluşlar tarafından değerlendirildi. Şirket bu kuruluşlar arasında MSCI'den bir kez daha maksimum AAA derecesi aldı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Deutsche Post DHL Group sektöründe bu kategoride en üst dereceyi alan tek şirket oldu. Grup, RobecoSam yüzde 100 sıralamasında 93'e yükselerek, RobecoSam değerlendirmesi grup performansı tüm boyutlarda önemli ölçüde arttı. Sustainalytics Research, Deutsche Post DHL Group’u "Endüstri Lideri" olarak değerlendirdi; 142 şirket arasında ikinci sırada yer aldı. Grubun yüzdelik sıralaması 99'a çıktı. Deutsche Post DHL Group, FTSE4Good Indices derecelendirmesinin tüm bireysel kategorilerinde iyileşme gösterdi ve 4.1 puan aldı ve FTSE4Good Endekslerinde yenilenen listelemeye girdi. Tedarikçinin sürdürülebilirlik derecelendirmesi için EcoVadis platformu, 2016 yılı için gruba en yüksek "altın" standart notunu bir kez daha kazandırdı.

Grup, Elektronik Endüstrisi Vatandaşlık Koalisyonu sıralamasında ise 100 üzerinden 97 puanla en yüksek notu aldı. Oekom Research ise Deutsche Post DHL Grubuna C + Prime Standart puanı verdi.

Etiketler :