MAN, 2018 yılı kamyon ve otobüs pazarını değerlendirdi

MAN, 2018 yılı kamyon ve otobüs pazarını değerlendirdi

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. 2018 yılı kamyon ve otobüs pazarını değerlendirdi, 2019 ile ilgili öngörülerini paylaştı. The Ritz-Carlton Otel’de düzenlenen değerlendirme toplantısına  MAN Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, MAN Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, MAN İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, MAN Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu ve MAN Hafif Araç Satış Müdürü Cumhur Kutlubay katıldı.

CAN CANSU: “10 AYDA 369 ADET OTOBÜS SATILDI, PAZAR PAYIMIZ YÜZDE 14”

MAN Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, seyahat otobüs pazarının 2017’de yüzde 45, bu yıl da yüzde 30 oranında daraldığını söyledi. 2017 yılında ticari araç pazarının küçülme ile ilgili ilk sinyallerini verdiğini anımsatan Can Cansu, “2016 yılı sonuna kadar seyahat otobüs pazarının yıllık ortalaması 1200 adetlerdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 45 daralan pazar 650 adetlere kadar düştü. Bu yıl ise yüzde 30’luk bir küçülme var. İlk 10 ay sonunda tescil edilen otobüs sayısı 369” dedi.

“GÜNDE 12 OTOBÜS ÜRETİYORUZ”

MAN’ın daralan pazarda pazar payını koruduğunu belirten Cansu, şu an Pazar paylarının yüzde 14 olduğunu, gelecek yıl paylarının daha da yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. 2019 yılının sonundan itibaren pazarda bir hareketlenme beklediklerini ve umutlu olduklarını kaydeden Cansu, MAN olarak üretmeye ve satmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Cansu, “Bugün Ankara fabrikamızda günde 12 otobüs üretiyoruz. Almanya, gelecek yıl günde 15 adet üretmemizi istiyor. MAN, 2019 için tüm pazarlarda 8 bin otobüs satmayı hedefliyor” diye konuştu.

2 AKS, 13 METRE

Nisan 2018’de Antalya’da lansmanını yaptıkları MAN Lion’s Coach seyahat otobüsünün 2 aks, 13 metre uzunluğundaki yeni modeli ile piyasaya sunulduğunu hatırlatan Cansu, “Yenilenen MAN Lion’s Coach otobüslerimiz müşterilerimizden yoğun talep gördü. Yurtiçinde satılan seyahat otobüslerinin tamamı 2 aks, 13 metre ve 2+1 VIP koltuklarla satıldı. MAN Lion’s Coach ile aynı tarihte Neoplan Tourliner’ın da 2 aks 13 metre versiyonunu Türkiye pazarına sunduk. Seçkin firmalar yatırım kararlarında Neoplan seyahat otobüslerini seçtiler” dedi.

“ÜST SINIFI OLUŞTURAN MODELLERİMİZLE FARK YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Seyahat otobüs pazarında durgunluğun 2019’da devam edeceğini öngördüklerini belirten Cansu, 2 aks ve 13 metre uzunluğunda yenilenen MAN Lion’s Coach ve  2 aks, 13 metre Neoplan Tourliner başta olmak üzere segmentlerinde üst sınıfı oluşturan modelleri ile Türkiye otobüs pazarında fark yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

SERKAN SARA: “KAMYON PAZARI YÜZDE 27 DARALDI AMA MAN OLARAK PAZARDAKİ PAYIMIZI YÜZDE 11’E YÜKSELTTİK”

MAN Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara da yaptığı açıklamada 12 ton ve üstü kamyon pazarının Ekim ayı sonu itibarıyla geçtiğimiz yıla oranla yüzde 27 daraldığını söyledi. MAN olarak Ekim ayı sonu itibarıyla yüzde 11 pazar payına ulaştıklarını belirten Serkan Sara, “Daralan pazarda pazar payımızı geliştirdik. Geçen yıl pazar payımızı yüzde 9 idi. Bu yılı yüzde 11’lik pazar payı ile kapatacağız. Daralan pazarda birçok önemli uluslararası nakliye firmalarına önemli adetlerde araçlar sattık. Bundan sonraki dönemde inşaatta değil, daha çok çekici segmentinde araçlar satılacaktır. Pazar ne kadar küçük olsa da pazar payımızı artırıyoruz. Türkiye büyük bir ülke. Ertelenen talepler bir gün yatırıma dönecektir.

2019’da yine bir seçim var. Bizim beklentimiz ilk 6 ay pazar yavaş olacak. İkinci 6 ay biraz daha hareketli olacaktır. 2018’e göre 2019’da pazar 13 bin civarında olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

“KAMYON PAZARININ YILI 12 BİNLİ ADETLERDE KAPATACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Kamyon pazarının 2018’i 12 bin adetlerde yılın kapatacağı görülüyor” diyen Sara, şöyle devam etti: “2018 yılı aslında yılın ilk 5 ayı çok iyi idi.  İlk beş ayda 8 bin araç satıldı, Mayıs ayından sonra üstüne 5 bin adet daha satılması bekleniyor. 12 ton ve üstü kamyon pazarında Ekim ayı sonu itibarıyla önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 daralma oldu” diye konuştu.

Sara, “MAN olarak Euro 6C ile teknolojik öncülüğümüzü bir kez daha tescil ettiğimiz pazarda sektörün ihtiyaç duyduğu araç tipine ve versiyonlarına herhangi bir tadilat gerektirmeden cevap verebildiğimiz geniş ürün yelpazemizle önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde yeni teknolojiler, yeni ürünler, kapsamlı hizmetler ile yeni lokasyonlarda müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

AYDIN YUMRUKÇAL: “2. ELDE 2018 YILINI TOPLAM 600 ADET SATIŞ RAKAMI İLE KAPATACAĞIZ”

MAN İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal da toplantıda şunları söyledi: “İkinci el organizasyonu ve bu organizasyonun iyi işlemesi birinci el satışlarında önemli rol oynuyor. MAN TopUsed, daralan 2. el piyasasında uluslararası pazarlarla işbirliğini geliştirerek müşterilerine destek olmaya devam ediyor. 2018 yılında yapmış olduğumuz otobüs satışlarının yüzde 60’ını kamyon ve çekici satışlarımızın ise yüzde 35’ini yurtdışına sattık. MAN TopUsed olarak 2018 yılını toplam 600 adet satış rakamı ile kapatacağız. Bu yıl yurtdışına yapılan satışlar daha önem kazandı. Seçilen 2.el MAN marka araçlarımız da olduğu gibi komple bakım paketli ve garantili olarak satışa sunulabilmiktedir. Müşterilerimize uzatılmış araç garantileri, özel finansman çözümleri, uygun onarım ve bakım sözleşmeleri araç modifikasyonları gibi kişiye özel hizmetler sunarak istedikleri araca, istedikleri şartlarda sahip olmalarını sağlıyoruz”

MAN Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu ise MAN’ın satış sonrası hizmetlmeri hakkında bilgi verdi. Şinasi Ekincioğlu, “MAN orijinal parça kalitesi ve güvencesi ile üstün, yetkin hizmet yaklaşımımız ve rekabetçi bakım ve onarım paketimizle en ideal şekilde karşılıyoruz” diye konuştu.

MAN’ın hafif ticari aracı TGE hakkında bilgi veren MAN Hafif Araçlar Satış Müdürü Cumhur Kutlubay, “Ağır vasıtada çok deneyimli bir firmayız. Hafif ticari aracımız çok yeni. Genelde binekten ticari araca gider ama MAN ağır vasıtadan ticari araca geçiş yaptık. Bizlere çok heyecan veriyor. TGE’nin geniş bir ürün gamı var. 4 farklı motor seçeneği bulunuyor. Çok zengin bir ürün grubu. Aracımız Polonya’da Volkswagen tesislerinde üretiliyor. Bu araç sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip ve kullanıcısına en yüksek konforu sunuyor. 9.3 ile 18.4 metreküp aralığındaki taşıma hacmi 3.0-5.5 ton yük taşıma kapasitesi, 16-19 koltuklu, önden çekiş, arkadan itiş,4X4 çekiş sistemi seçenekleri ile sunuyoruz” dedi.

Etiketler :