Marport, 20 milyon TEU’yu geçti

Marport, 20 milyon TEU’yu geçti

Türkiye’nin en fazla konteyner elleçlenen limanı Marport’un kurulduğu günden bu yana yaptığı elleçleme 20 milyon TEU’yu geçti.

Arkas ve Terminal Investment LTD. ortaklığıyla kurulan Marport, çağdaş liman  yerleşim planı uygulamaları,  en gelişmiş teknolojiye sahip ekipmanları, yeni nesil terminal işletim sistemi ve öncü yatırımları ile Türkiye’de birçok ilke imza atmaya devam ediyor. Ağustos ayı itibariyle Türkiye’de 20 milyon TEU’ya ulaşma başarısı gösteren ilk konteyner limanı olan Marport, Marmara Bölgesi’ndeki yük trafiğinin yüzde 33’ini Türkiye’nin ise yüzde 21’ini yöneterek Türk dış ticaretine çok önemli katkı sağlıyor. Marport'ta 2015 yılında 1 milyon 585 bin 450 TEU elleçlendi. 2016 yılında ise yaklaşık yüzde 10 artış ile 1 milyon 738 bin TEU elleçlenmesi hedefleniyor.  

DÜNYANIN ETRAFINI 3 KERE TURLAYACAK UZUNLUKTA

20’lik bir konteynerin uzunluğunun 6 metre, dünyanın Ekvator çevresinin ise 40 bin 75 kilometre olduğu düşünürülürse -20 milyon TEU- konteynerler yan yana dizildiğinde dünyanın etrafını 3 kere turlayabilir.

YILLIK ELLEÇLEME KAPASİTESİ 2 MİLYON 300 BİN OLACAK

Marport, hem rıhtım hem de saha kapasitesini artırmak ve mevcut servis kalitesini korumak için yatırımlarına durmaksızın devam ediyor.  Tevsi Projesi kapsamında limanın yıllık 2 milyon TEU kapasiteye sahip olan mevcut kapasitesi, 2017’nin ilk çeyreğinde projenin tamamlanması ile birlikte 2.3 milyon TEU’ya çıkacak. 

Arkas Line, MSC ve Maersk gibi geniş bölgesel ve uluslararası servis ağına sahip global konteyner hatlarına hizmet verilen limana, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemileri olan 399 metre uzunluğundaki 16.000 TEU ve üzeri kapasiteli gemiler yanaşabiliyor. 

Etiketler :