Mercedes-Benz Türk, otobüs pazarının ilk 6 ayını değerlendirdi

Mercedes-Benz Türk, otobüs pazarının ilk 6 ayını değerlendirdi

Mercedes-Benz Türk, şehirler arası otobüs segmentinde 2018 yılının ilk yarısında toplam 114 adetlik satış rakamına ulaşarak yüzde 45’lik pazar payı elde etti. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası 2018 yılının ilk yarısında 1.975 adet otobüs üretti ve otobüslerinin yaklaşık yüzde 90’ını başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışına ihraç etti.

Ürün portföyünü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak yenileyen Mercedes-Benz Türk, en son Tourismo’yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 modellerini yeni donanımlar ile güçlendirdi. Karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi Otobüs Geliştirme ekipleri tarafından geliştirilen Yeni Tourismo; 23 Temmuz'da gerçekleştirilen Trakya yolculuğunda konfor ve güvenlik unsurları bakımından basın mensuplarından oluşan katılımcıların deneyimine sunuldu. Yeni Tourismo’nun sunduğu konforun ve güncel güvenlik teknolojilerinin altının çizildiği yolculukta; Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt aynı zamanda pazar değerlendirmesinde bulundu. Yolculuğa ayrıca Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Grup Müdürü Murat Kızıltan ve Şehir içi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Yusuf Adıgüzel katıldı. 

BASIN MENSUPLARI YENİ TOURISMO İLE ÇORLU’YA SEYAHAT ETTİ

Yeni Tourismo 16 RHD 2+2 ile Esenyurt’ta bulunan Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük binasından başlayan Trakya yolculuğu, Çorlu’daki Babacan Et Lokantası’nda verilen öğle yemeği molası ve geri dönüş yolculuğu güzergâhında devam etti. Etkinliğe katılan basın mensupları Yeni Tourismo’nun seyahat konforunu ilk defa Mercedes-Benz Türk yetkilileri ile beraber deneyimleme şansını elde etti.

“2017 YILINA PARALEL BİR YARIYIL YAŞADIK FAKAT ŞEHİR İÇİ OTOBÜS PAZARINDA BİR DARALMA SÖZ KONUSU”

Etkinlik boyunca basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt ise dönüş yolunda pazar değerlendirmesinde bulunarak, “2018 yılının ilk yarısını kapatmış bulunuyoruz, seyahat otobüsü tarafında 2017 yılına paralel bir yarıyıl yaşadık fakat şehir içi otobüs pazarında bir daralma söz konusu. Ekonomik ve politik gelişmeler pazarın büyümesinin önüne geçti. 2017 yılına paralel bir şehirler arası pazarını 2018 yılında da beklemek sürpriz olmaz; bu yıl da en az 2017 yılı kadar başarılı bir satış grafiğine ulaşmayı hedefliyoruz. Şehir içi segmenti tarafında da özellikle erken seçimin etkisi ile yılın sonuna doğru gerçekleşecek teslimatlar doğrultusunda 2017 yılına paralel bir pazar olması konusunda beklentimiz var. Mercedes-Benz Türk olarak bu segmentte de payımızı koruyacağımızı ve sene sonu hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS PAZARINDA İLK 6 AYDA YÜZDE 14’LÜK DARALMA

Şehirlerarası otobüs pazarının  geçtiğimiz yılı 600, şehiriçi otobüs pazarının ise 900 adetlerde kapattığını hatırlatan Alper Kurt, geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında şehirlerarası otobüs pazarının 300 adet satış ile kapandığını, bu yılın ilik ayrısında ise 250 kadar otobüsün satıldığını kaydetti. Şehirlerarası otobüs pazarında genelde yatırımların ilk 6 ayda yapıldığını ifade eden Kurt, bu yılın ilk 6 aylık dönemde bir şehirlerarası otobüs pazarının yüzde 14’lük bir daralma yaşadığını sözlerine ekledi.

500 ADETLERDE BİR PAZAR BEKLENTİSİ

Bu yıl iyi bir ihtimalle şehirlerarası otobüs pazarının 500 adet civarında kapanabileceğini öngören pazarın 1000’li adetlerden 500-600’lü adetlere düşmesinde dövizin TL karşısında artışının etkili olduğunu vurgulayan Kurt, şehirlerarası otobüs pazarında Mercedes-Benz Türk’ün pazar payının yüzde 50’ler civarında olduğunu söyledi. Kurt, ilk 6 ayda gerçekleştirilen 250 civarında otobüs satışının pazarda son 17 yılın ilk yarısında satılan en düşük adet olduğunu belirtti.

ŞEHİRİÇİ OTOBÜS PAZARINDA İLK 6 AYDA 300 CİVARINDA OTOBÜS SATILDI

Şehiriçi otobüs pazarının geçtiğimiz yılı 900 adetlerde kapattığını anlatan Kurt, an itibarıyla şihiriçi otobüs pazarının 300 adetlerde olduğunu ifade etti. Şehiriçi otobüs pazarının geçtiğimiz yıl ilk 6 ayda 500 adet satış gerçekleştirdiğini anımsatan Kurt, şehiriçi otobüs pazarında pazarını büyütecek önemli bir kamu ihalesinin bu yılı yapılmadığını pazarın yılı 700-800 adetlerde kapatmasını öngördüklerini kaydetti. Kurt, geçtiğimiz yıl 100 adet Conecto sattıklarını, bu yılda bu adetlerde bir Conecto satışı beklediklerini söyledi.

2018’İN İLK YARISINDA ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEGMENTİNDE YÜZDE 45’LİK PAZAR PAYI ELDE ETTİ

Mercedes-Benz Türk, zorlu rekabet ortamında şehirler arası otobüs segmentinde 2018 yılının ilk yarısında toplam 114 adetlik satış rakamına ulaşarak yüzde 45’lik pazar payı elde etti.

İLK 6 AYLIK SÜREÇTE 1.975 ADET OTOBÜS ÜRETTİ

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası da 2018 yılının başından beri ilk 6 aylık süreçte 1.975 adet otobüs üretti. 2018 yılı içerisinde üretilen otobüslerin yaklaşık yüzde 90’ı başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç edildi. Şirketin 1970 yılından bu yana ürettiği otobüs sayısı 87 bin adede yaklaşırken, bu miktarın büyük çoğunluğu olan 50 bin adetten fazlası ise ihracat hacmini oluşturuyor.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Ürün Yöneticisi Orçun Çevikbaş da Yeni Tourismo’nun özellikleri hakkında bilgi verdi.

Tourismo’nun yenilenen monokrom kokpitinde çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana sahip yeni gösterge paneli ve yeni bir elektronik anahtar sistemi bulunuyor. İç donanımda koltuk tipleri, koltuklandırma düzenine göre değişiklik gösteriyor. 2+2 koltuklandırma düzenindeki Tourismo 15 RHD ve Tourismo 16 RHD modellerinde, Mercedes-Benz standart koltuklar için opsiyonel olarak Softline döşeme seçenekleri sunuluyor. Tourismo 16 RHD 2+1 için standart olan Mercedes-Benz Relax koltuklar, ayarlanabilir ayak dayama üniteleriyle beraber sunuluyor. LED okuma lambaları, hava jetleri, servis setlerine entegre hoparlör, siyah deri servis seti döşemeleri ile tamamen farklı bir tasarıma sahip olan yeni Tourismo’nun servis setleri de tamamen yenilendi. Tam otomatik, çift bölge (dual zone) kontrollü klima sistemi sayesinde otobüsün içerisindeki atmosferin daha da konforlu hale gelmesi sağlanırken; ısıtma ve iklimlendirme için kullanılan ön ve arka kontrol bölgeleri ile de aracın içinde homojen bir sıcaklık dağılımı elde ediliyor.

YAKIT EKONOMİSİ VE SÜRÜŞ DİNAMİĞİ

Önceki modelin hatlarının yeniden yorumlandığı yeni Tourismo’da tasarım ve işlevsellik bir araya gelerek maksimum ekonomik verimlilik sağlandı. En ince detayına kadar geliştirilmiş aerodinamik özellikleri, yeniden tasarlanmış sürücü penceresi ve dinamik görünümlü “AquaBlade” ön cam silecekleri; görselliği zenginleştirmenin yanı sıra yakıt tüketiminin ve sürüş gürültülerinin en aza indirilmesine de büyük katkı sağlıyor. Azalan yakıt sarfiyatı, düşük bakım-onarım giderleri ve 2.El değeri bakımından toplam sahip olma maliyeti düşen yeni Tourismo; kendisine yapılan yatırımı kısa sürede amorti eden, son derece verimli ve tercih edilir bir otobüs olarak sektörün ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

YENİ TOURISMO’DA HER ŞEY GÜVENCE ALTINDA…

En yeni güvenlik ve sürüş destek sistemleri, yeni Tourismo’nun daha da üstün koruma sunabilmesine olanak tanıyor. Yeni Tourismo, gelişmiş güvenlik sistemleriyle ticari araç sınıfında yeni bir standart daha belirliyor. Araçta bulunan Ön Çarpışma Koruyucusu (FCG) sayesinde, olası bir çarpışma durumunda çarpışılan aracın otobüsün altına girmesi önlenerek, tüm sürücü bölmesi özel bir çerçeve yapısı içinde komple arkaya doğru itiliyor ve sürücünün korunması sağlanıyor. Aktif Acil Fren Sistemi (AEBS) ile önde yavaş giden veya duran araca arkadan çarpma riski azaltılıyor. Bir tehlike algıladığı anda sürücüyü uyarıp, frenleme uygulayarak arkadan çarpma riskini veya kaza kaçınılmazsa yaşanan kazanın verebileceği hasarı azaltıyor. Şerit Takip Asistanı (SPA) ile aracın istem dışı şerit değiştirdiği algılandığı takdirde, sürücü koltuğu şerit ihlali yapılan tarafa doğru hissedilir bir şekilde titretilip sürücü uyarılıyor. Antiblokaj Fren Sistemi (ABS) sayesinde tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesi engelleniyor. Elektronik Stabilite Programı (ESP) ile savrulma önlenerek virajlarda ve ani manevralarda güvenlik sağlanıyor. Patinaj Önleyici Sistem (ASR) ile hızlanma anında çekici tekerleklerin kayması engelleniyor ve buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkânı sağlanıyor. Elektronik Fren Sistemi (EBS) ve Fren Destek Sistemi (BAS) ile de her koşulda dengeli frenleme sağlanıyor.

Etiketler :