Mersinli Şığva Trans filosuna 20 adet Volvo Trucks FH 500 çekici kattı

Mersinli Şığva Trans filosuna 20 adet Volvo Trucks FH 500 çekici kattı

Volvo Trucks, Mersin’in önemli frigorifik taşımacılık firmalarından Şığva Trans’a 20 adet yeni nesil Turbo Compound motorlu Volvo FH 500 çekici teslim etti.

Volvo Trucks, Mersinli Şığva Trans’a 20 adet FH 500 çekici teslim etti. Şığva Trans’ın Mersin’deki tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Şığva Trans firma ortakları Burhan Şiğva ve Ahmet Şiğva ile Temsa İş Makinaları Volvo Trucks Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Kıvanç Kızılkaya, Temsa İş Makinaları Volvo Trucks Saha Satış Müdürü Umut Şahin, Volvo Trucks Saha Satış Müdürü Devrim Karataş ve Temsa İş Makinaları Volvo Trucks Yedek Parça Satış Müdürü Cihan Kayan katıldı. 

“ARAÇ ALIMI TERCİHİMİZDE VOLVO ÖN PLANA ÇIKTI”

Şığva Trans firma ortağı Burhan Şiğva törende yaptığı konuşmada, Sığva Trans’ın 2004 yılında kurulduğunu ve bir aile şirketi olduğunu belirtti. Sığva Trans’ı kurmadan önce tanker taşımacılığı yaptıklarını anlatan Burhan Siğva, “2004 yılında Sığva Trans’ı kurarak frigorifik taşımacılığa başladık. 4 yıl önce Avrupa’ya yönelik frigorifik taşımacılığa ara verdik. Ağırlıklı Irak’a taşıma yapmaya başladık. Bu yıl yeniden Avrupa’ya frigorifik taşıma yapmaya karar verdik. Bunun için filomuzu yeni araçlarla genişletmemiz gerekiyordu. Yeni araç almaya karar verdikten sonra piyasada yaptığımız araştırmada yakıt tüketimi, satış sonrası hizmet konularında ve şoförlerin tercihlerinde Volvo Trucks ön plana çıktı. Biz de tercihimizi Volvo’dan yana kullandık. Volvo Trucks’ın yakıt tasarrufu için özel geliştirdiği yeni nesil Turbo Compound motorlar sayesinde bu bölgede güçlü ve rekabetçi olacağız. Volvo Trucks’ın satışta sunduğu destek kadar, satış sonrasında verecekleri destek de kararımızda etkili oldu. Yaygın yetkili servis ağı ve bize sunmuş oldukları 4 yıllık mavi kontrat çözümleri ile daima yanımızda olduklarını hissettiriyorlar. Filomuza kattığımız yeni araçlarla yeniden Avrupa’ya frigorifik taşımacılık yapacağız.”

“FİLOMUZDA 130’U ÇEKİCİ TOPLAM 270 ADET ARAÇ BULUNYOR”

“Bugün filomuza 20 adet Volvo FH 500 çekici kattık. Daha önce 2004 yılında filomuza 1 adet Volvo Trucks katmıştık. 2004’te aldığımız 1 adet Volvo Trucks’ı saymaz ise filomuza ilk defa Volvo marka araçlar katıyoruz. Bu yeni araç alımı ile birlikte filomuzdaki çekici sayısı 130 adede yükseldi” diyen Burhan Şiğva, ayrıca filolarına 25 adet de Tırsan marka treyler kattıklarını belirtti. Şiğva, 20 adet çekici ve 25 adet treyler için 20 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydetti. Şu an filolarında 130 çekici, 140 da treyler olmak üzere toplam 270 adet araç olduğunu vurgulayan Şiva, filolarına yeni araç katma planlarının olduğunu sözlerine ekledi. 

“YÜZDE 10 BÜYÜDÜK, 2020’DE DE BENZER ORANDA BÜYÜME HEDEFLİYORUZ”

Burhan Şiğva, ayrıca bir soru üzerine 2019 yılının kendileri açısından iyi geçtiğini ve ciro bazından yüzde 10 büyüdüklerini benzer büyüme oranını 2020’de de yakalamayı hedeflediklerini ifade etti. 

“MERSİN BÖLGESİNDE UZUN YILLARDIR LİDERİZ”

Temsa İş Makinaları Volvo Trucks Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Kıvanç Kızılkaya ise Volvo Trucks markasını tercih ettikleri için Şığva Trans’a etti. Kendilerinin müşterilerine iş ortağı olarak baktığını söyleyen Kıvanç Kızılkaya, yeni iş ortakları Şığva Trans’a Avrupa ülkelerine yönelik frigorifik taşımacılık için 20 adet FH 500 çekici teslim etmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Mersin bölgesinde uzun yıllardır lider olduklarının altını çizen Kızılkaya, bölgedeki hizmetlerini yaygın servis ağları ile bir adım daha öne çıkarttıklarını kaydetti. Mersin bölgesinin Türkiye’deki toplam çekici satışlarındaki payının yüzde 40’a çıktığını vurgulayan Kızılkaya, bu yıl pazarda büyüme beklediklerini, Volvo Trucks olarak nihai hedeflerinin çift haneli pazar payına ulaşmak olduğunu söyledi. 

“SIĞVA TRANS İLE İŞ İLİŞKİMİZ UZUN YILLAR SÜRECEKTİR”

Kızılkaya açıklamalarına şöyle devam etti: “Volvo Trucks markasının gücü ve geniş yetkili servis ağıyla, Türkiye pazarında uzun yıllara dayanan deneyimini birleştirdiğimiz, müşteriyi odağımıza alan bir yapıya sahibiz. Bu emeğimizin müşterilerimizin nezdinde karşılık bulması bizi çok mutlu ediyor çünkü biz, Volvo Trucks olarak müşterilerimizi uzun soluklu iş ortağımız olarak görüyoruz. Ar-Ge ve inovasyonda farkını ortaya koyan, her türlü hava şartı ve çalışma koşuluna uygun, dayanıklılığı, güvenliği kanıtlanmış, yüksek konforlu, çevreci ve verimli araçları müşterilerimizle buluşturuyoruz. Satış ve satış sonrası hizmetlerimizle daima yanlarında yer alıyoruz. Bunun yanı sıra, finansman çözümlerimiz, kiralama ve ikinci el hizmetlerimizle de müşterilerimizin bütçelerini rahatlatıyoruz. Şığva Trans ile bu bağlamda oluşturduğumuz iş ilişkimizin uzun yıllar süreceğine ve her ihtiyaçlarında çözüm ortağı olarak yanlarında olacağımızı vurgulamak isterim.”

VOLVO FH 500 ÇEKİCİLERDEKİ YENİ NESİL TURBO COMPOUND MOTORLAR HAKKINDA...

Volvo FH 500 çekiciler, özellikle DC13TC motoru sayesinde yakıtı en tasarruflu ve en verimli şekilde kullanmasıyla farklılaşıyor. Yeni nesil Turbo Compound (TC) motorlar D13 Euro 6 Step D motorlara kıyasla 300 Nm daha fazla azami tork üretiyor ve yakıtta yaklaşık yüzde 4, AdBlue’dan ise yüzde 40 civarında tasarruf sağlıyor. Uzun yolda güvenliği arttıran şerit takip sistemi, şerit değiştirme destek sistemi, önden çarpışma uyarısı ve acil frenleme destek sistemi gibi donanımlara sahip bu modelde; kabin içerisinde gelişmiş kabin park soğutucusu, buzdolabı, ısıtmalı konforlu şoför koltuğu, elektronik kontrollü yük göstergesi, kabin dışında Xenon ön farlar, viraj lambası, yağmur silecek sensörü ve far yıkayıcısı da bulunan ekstra görüş paketi, verimli enerji kullanımı için çift akü sistemi, konforlu bir sürüş için havalı kabin süspansiyonu ve tavanda havalı korna gibi ekstra özellikler de bulunuyor.

Etiketler :