Murat Tokatlı: “1990'lı yıllardan beri ATP sertifikalı araçlar üretiyoruz”

Murat Tokatlı: “1990'lı yıllardan beri ATP sertifikalı araçlar üretiyoruz”

Treyler Sanayicileri Derneği TREDER’in düzenlediği 2. Treyler Zirvesi’nde konuşan TREDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tokatlı, Türkiye treyler sektörünün Avrupa’nın ikinci büyük treyler üreticisiyken beşinci sıraya gerildiğini hatırlatarak, “ Sıralamada yukarı çıkarmak zorundayız” dedi.“ADR ve ATP yönetmelikleri geç oldu ama güzel oldu. 2015 yılında üreticiler olarak ADR konvansiyonuna uygun üretime girdik. TİP onayı alan 31 üretici oldu....

Treyler Sanayicileri Derneği TREDER’in düzenlediği 2. Treyler Zirvesi’nde konuşan TREDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tokatlı, Türkiye treyler sektörünün Avrupa’nın ikinci büyük treyler üreticisiyken beşinci sıraya gerildiğini hatırlatarak, “ Sıralamada yukarı çıkarmak zorundayız” dedi.

“ADR ve ATP yönetmelikleri geç oldu ama güzel oldu. 2015 yılında üreticiler olarak ADR konvansiyonuna uygun üretime girdik. TİP onayı alan 31 üretici oldu. Tank tipiyle 57''ye ulaştı. Sekiz üretici de onay aşamasında. 40'a yakın üretici onay almış olacak” diyen Murat Tokatlı şöyle devam etti: “ADR'de kendi adımıza bir sıkıntı olmadı. TSE’nin çalışmaları sayesinde sancılı başlayan süreç, şimdi çok hızlı ilerliyor. Asıl konu denetim. Taşıt Durum Tespit Belgesi almayanları trafikten men etmek gerekiyor. Ayrıca araçları trafiğe tescil ederken de ADR belgesi istenebilir. Şu anda ATP gündemde. Kanun olarak henüz yürürlüğe girmedi. Türkiye'deki üreticiler 1990'lı yıllardan beri ATP sertifikalı araçlar üretiyoruz. Ancak bozulabilir gıda insan hayatını tehdit ettiği için yurtiçi nakliyenin de denetim altına alınması gerekiyor.  Dünya standartlarına uygun treyler üretmek için birlikte çalışalım ve 1 milyar dolarlık değil 3 milyar dolarlık ihracata birlikte gidelim.” 

Etiketler :