Otokar, 500 öğrenciye çevre ve enerji eğitimi verdi

Otokar, 500 öğrenciye çevre ve enerji eğitimi verdi

Otokar, geleceğin yetişkinlerine verdiği çevre eğitimlerine yenisini ekledi. Kurulduğu günden bu yana çevreyle dost ürün ve üretim süreçleri geliştirme konusunda yaptığı çalışmalarla bölgede ve sektörde örnek olan Otokar, minik öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla Şahin Okulları İlköğretim 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarında okuyan 500 öğrenciye temel çevre ve enerji eğitimi verdi

Otokar, Türkiye'nin yarınları olan minik öğrencilerle buluştu. Benimsediği etik kurallar, kurulduğu günden bu yana çevreyle dost ürün ve üretim süreçleri geliştirme konusunda hayata geçirdiği çalışmalarla Sakarya'da ve sektöründe örnek olan Otokar, çevre duyarlılığı ve enerji tasarrufu konusunda Şahin Okulları İlköğretim 1, 2, 3 ve 4'ünü sınıflarında okuyan 500 öğrenciye eğitim verdi.

Çocukların çevreyle dost bireyler olarak yetişmeleri için temel çevre ve enerji başlıklarında 2 bölümde kurgulanan eğitimler, Otokar Üretim ve Tesis Direktörlüğü’nden Yatırım Birim Yöneticisi Gönül Mumlu tarafından verildi. Öğrencilere verilen eğitimde enerji tasarrufu, geri dönüşüm ve çevre kirliliği konuları anlatılarak bu konudaki sorumluluklarından bahsedildi.

Eğitim kapsamında öğrencilere günümüz ve geleceğin problemi olan enerji ile su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği konusunda da bilgi verildi. Yarının yetişkinlerine çevre duyarlılığının yanı sıra enerji tasarrufu konularında öğrendiklerini okullarında, evlerinde, park ve oyun alanlarında da uygulanması konusunda paylaşımlar yapıldı. Oyun ve film gösterimiyle devam eden eğitimde öğrencilerin eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı. 

Etiketler :