Otokar notunu yükseltti

Otokar notunu yükseltti

Otokar’ın geçen yıl 9.28 olan kurumsal yönetim derecelendirme notu bu yıl 9.32’ye yükseltildi. Not artışında, Otokar’ın kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem ve gerçekleştirdiği iyileştirmeler rol oynadı.

Otokar’ın kurumsal yönetim ilkelerini uygulama alanında yaptığı sürekli iyileştirmelerle geçen yıl 9.28 olarak belirlenen kurumsal yönetim derecelendirme notu, bu yıl 9.32’ye yükseltildi. Mart 2016 itibariyle açıklanan notun geçen yıla göre artışında, “Otokar’ın kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli olarak yürütmekteki istekliliği ve bu doğrultuda bir önceki döneme göre gerçekleştirdiği iyileştirmeler” etkili oldu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun yayınladığı Kurumsal Yönetim İlkeleri temel alınarak Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan değerlendirme 10 üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kurumsal yönetim notunu değerlendiren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar’ın, ortakları ve yatırımcılarının kazançlarını artırmayı hedefleyen bir şirket olduğunu, bunu da ortaklarına, yatırımcılarına ve hissedarlarına karşı sorumluluklarını yerine getirerek başardıklarını vurguladı. Otokar’ın İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’ni oluşturan öncü şirketlerden biri olduğunu hatırlatan Görgüç, “Otokar olarak birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncülük etmekten ve sürdürülebilir bir başarıya imza atmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Otokar Derecelendirmesi;

Ana Başlıklar                  Ağırlık                        Notu

Pay Sahipleri                        %25                95.33

Kamuyu Aydınlatma

ve Şeffaflık                            %25                92.57

Menfaat Sahipleri                   %15                97.13

Yönetim Kurulu                      %35                90.41

Toplam                                  %100              93.19

Firma Notu: 9.32

Etiketler :