Otokar, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün dördüncüsünü Fatma Şahin’e verdi

Otokar, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün dördüncüsünü Fatma Şahin’e verdi

Otokar, toplumsal eşitlik için çalışmalar yürüten, kadın istihdamını artıran kurumları desteklemeye devam ediyor. Otokar ve Kaptanlar Kulübü Ulaştırma Platformu ortaklığıyla düzenlenen Ulaştırma Platformu Ödül Töreni’nin dördüncüsü İTÜ ARI Teknokent'te gerçekleştirildi. "Kadının çalışması kalkınmanın temel unsuru" diyerek 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Fatma Şahin önderliğinde, hayata geçirilen örnek çalışmalar neticesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”ne Gazian

Otokar, Koç Topluluğu’nun “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında toplu taşıma sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin oluşması, kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak sektörün önde gelen birlik, federasyon ve derneklerinin desteğiyle farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

Otokar öncülüğünde, Ulaştırma Platformu işbirliği ile sektördeki kadın istihdamını artıran ve toplumsal eşitlik için çalışmalar yürüten kurumların ödüllendirildiği Ulaştırma Platformu Ödül Töreni’nin dördüncüsü İTÜ ARI Teknokent'te gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ardından "Kadının çalışması kalkınmanın temel unsuru" diyerek 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralarak 12 daire başkanını kadınlardan seçip, kentin genelinde de kadın gücü ve emeğini ön plana çıkaran Fatma Şahin’in öncü çalışmalarıyla “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Toplu taşıma sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı organizasyonda, Otokar Pazarlama Müdürü Tarkan Burak, kadınların iş ve toplumsal hayattaki konumunu güçlendirmek için yaptığı çalışmalarla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ödülünü taktim etti. Mezun olduğu üniversitede düzenlenen anlamlı organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Ülkemizin en önemli alanı olan ulaştırma sektöründe gelinen noktayı anlatmak ve kadın bakış acısıyla bu meselelere bakmak, bu farkındalığı arttırmak önemli. Kadın aslında ana, yar, can, canan ama bir taraftan da kalkınmanın ana motorudur" dedi.

Konuşmasında kadının önce toplumda güçlendirilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Kızların okullaşması önemli. Ben Anadolu'da yetişen biri olarak, katı gelenek göreneklere rağmen kızların nasıl üniversitelere gittiğini, yüzde 14'lerden yüzde 40'lara yükseldiğini görüyorum. Ama daha gidecek çok yol var. Daha ciddi manada çalışılması gerekiyor. Kadının güçlenmesinde ikinci aşamada sağlık önemli. Üçüncü boyut ise ekonomide istihdamın içerisinde kadınların olmasıydı. Bir taraftan anayız, bir taraftan yetişmiş beyinleri kalkınmanın hamlesi yapmamız lazım. Şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde erkek egemen denen alanların hepsinde kadın yöneticiler var. 12 daire başkanı kadını görevlendirdik. Bunu yaparken de kadın oldukları için yapmadık. Biz bunu böyle yapınca örnek bir belediye olduk" açıklamasını yaptı.

Törende Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in vizyoner yaklaşımı ile yönetimden iş hayatına ve kadınların eğitimine kadar hayata geçirdiği projelerle Türkiye'de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir örnek olduğunu belirten Tarkan Burak, "Sayın Belediye Başkanımıza kadının toplumda hak ettiği yere ve saygınlığa ulaşması adına gösterdiği çaba ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için verdiği destek için topluluğumuz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

TOPLU TAŞIMA SEKTÖRÜ İŞBİRLİĞİ

Koç Holding’in “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesini toplu taşıma sektörüne taşıyan Otokar’a, 8 Mart 2016 Dünya Kadınlar Günü'nde sektörden destek gelmişti. Kaptanlar Kulübü Ulaşım Platformu, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER), Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÜHOB), İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) ve Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) imzaladıkları sertifika ile sektörde toplumsal cinsiyet eşitliğine önem verileceğine ve bu yönde yapılacak yönelik çalışmalara destek vereceğine söz vermişti.

Etiketler :