Otokar’ın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün sahibi Muğla Büyükşehir Belediyesi oldu

Otokar’ın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün sahibi Muğla Büyükşehir Belediyesi oldu

Otokar ve Kaptanlar Kulübü Ulaştırma Platformu’nun birlikte sürdürdüğü işbirliği kapsamında yılın ikinci Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ödülü kadınların istihdamı konusunda yaptığı önemli çalışmalarla Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na verildi

Otokar, Koç Topluluğu’nun “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında toplu taşıma sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin oluşması ve özellikle sektördeki kadın istihdamının artırılmasına yönelik farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla Otokar’ın öncülüğünde Kaptanlar Kulübü ve sektörün öncü sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ulaştırma Platformu işbirliği ile başşlatılan proje kapsamında sektördeki kadın istihdamını artıran ve toplumsal eşitlik için çalışmalar yürüten kurumları ödüllendiriliyor. Otobüs sektöründe yılın ikinci Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknokent’te gerçekleşen Ulaştırma Platformu Ödül Töreni’nde toplu taşıma sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) Empower Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Koordinatörü Meral Güzel de yer aldı. Organizasyonda Otokar Kurumsal İletişim Müdürü Beril Gönüllü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın ödülünü Daire Başkanı Alper Kolukısa’ya takdim etti.

BERİL GÖNÜLLÜ: “ÖDÜLLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Törende toplu taşıma sektöründe kadın istihdamına yönelik olumlu gelişmelerden son derece mutlu olduklarının altını çizen Beril Gönüllü, “Toplu taşıma sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda olumlu adımlar atılması, özellikle şöfor istihdamında kadınlara da eşit şartlar sağlanması bizi çok sevindiriyor. Kentiçi yolcu taşımacılığında kullanılan otobüslerde kadın şöfor istihdamının önünü açan ve kadınları bu meslek için teşvik eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nı, sektörümüzde iyi uygulamalarıyla örnek oldukları için takdir ediyoruz. Çalışmalarının tüm sektörümüz için ilham verici olmasını diliyoruz. Proje kapsamında önümüzdeki dönemde de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda başarılı çalışmalar yürüten kurum ve şirketlere ödül vermeye devam edeceğiz” dedi.

Elde ettikleri anlamlı ödülün kendileri için hayli önemli olduğunu belirten Alper Kolukısa, kadın istihdamı konusundaki çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini söyledi. Kolukısa, “Bir kadın istihdamı ile başladığımız bu yolda bugün bünyemizde 7 kadın şoförümüz görev yapıyor. Kadın şoförlerimiz işlerine büyük özen gösteriyor. Yolcularımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Önümüzdeki dönemde kadın şoför sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

TOPLU TAŞIMA SEKTÖRÜ İŞBİRLİĞİ

Koç Holding’in “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesini toplu taşıma sektörüne taşıyan Otokar’a, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sektörden destek gelmişti. Kaptanlar Kulübü Ulaşım Platformu, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER), Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÜHOB), İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) ve Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) imzaladıkları sertifika ile sektörde toplumsal cinsiyet eşitliğine önem verileceğine ve bu yönde yapılacak yönelik çalışmalara destek vereceğine söz vermişti.

Etiketler :