Özgözde Otomotiv’den Ankara’da dev Iveco tesisi

Özgözde Otomotiv’den Ankara’da dev Iveco tesisi

Iveco bayisi Özgözde Otomotiv, Ankara Susuz’da toplam 10 bin metrekare alandan oluşan modern bir tesis açtı. Toplam 2 bin 100 metrekare servis alanına sahip tesiste aynı anda 20 araca hizmet verebiliyor.

Iveco’nun Ankara yetkili satış ve servisi Özgözde Otomotiv, yeni modern tesisini açtı. Yaklaşık 30 yıldır Iveco’nun bayiliğini yapan Özgözde Otomotiv, Ankara’nın dışında Bursa ve Eskişehir bayiliğini de yapıyor. Iveco’nun Türkiye’deki toplam satışlarının yüzde 20’sini yapan Özgözde Otomotiv, yeni tesisi ile Ankara ve bölgesinde gücünü daha da artırdı.

Ankara Susuz’da arsası hariç 30 milyon TL’nin üstünde yatırım yaparak hizmete açılan Özgözde’nin yeni tesisi, 6 bin 400 metrekaresi açık, 3 bin 600 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alandan oluşuyor.

Uzun yıllar OSTİM’deki tesisi merkez olmak üzere farklı noktalarda showroomlarla hizmet veren Özgözde Otomotiv, Ankara Susuz’daki yeni modern tesisini yoğun katılımın olduğu bir törenle hizmete açtı.

EROL ARSLAN: “YENİ TESİSİMİZ TOPLAMDA 10 BİN METREKARE ALANDAN OLUŞUYOR”

Özgözde Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Arslan açılışta yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz Iveco’nun güçlü geleceğine inanıyoruz ve bugün modern yeni tesisimizi Iveco’nun en yeni ürünleri ile  ‘Daha İyisi İçin Çalışıyoruz’ sloganı ile tanıtmakdan mutluluk duyuyoruz. Tesisimiz, 6 bin 400 metrekaresi açık, 3 bin 600 metrekare kapalı olmak üzere toplam 10 metrekare alandan oluşuyor. Tesisimiz 2 bin 100 metrekare servis alanı ile aynı anda   20  araca hizmet verebiliyor. 550 metrekare modern kapalı showroomda aynı anda  7 kamyon sergilenebiliyoruz ve dışarıdaki teşhir alanında ise aynı anda 50 kamyon sergileme imkanına sahibiz. 

“MÜŞTERİ VARSA BİZ VARIZ”

Iveco, 3.5 tondan ağır vasıtaya kadar çok geniş bir ürün çeşitliliğine sahip. Biz ‘müşteri varsa biç varız’ diyoruz. Müşteri için güven çok önemli. Ben çıraklıktan yani bu işin mutfağından gelen birisi olarak müşterinin bizi tercih etmesindeki en önemli nedenin güven olduğuna inanıyorum.

“30 MİLYON TL’Yİ GEÇEN YATIRIM”

Bu yatırım kararını 2015 yılında aldık. Ülkemizde şu an böyle bir yatırımı yapmak önemli. Yeni tesisimiz için arsa hariç 30 milyon TL’yi geçen yatırım yaptık. Iveco’ya ve Özgözde’ye yakışır bir yatırım yapmak istedik. Önemli bir müşteri potansiyelimiz var. Müşteri aracını aldığı zaman emin ellerde ve doğru şirkette olduğunu ve de kime teslim ettiğini, kimden alacağını bilmesi lazım. Markanın iyi birlere gelmesi ve şirketin de bir prestijinin olması için doğru hamleler yaptığımıza inanıyoruz. Bu bir takım oyunudur, bu yatırımdan dolayı gururluyuz. Herkese teşekkür ediyorum.”

ROBERTO CAMATTA: “TÜRKİYE’DE 3,5 TON VE ÜSTÜ KAMYON SEGMENTİNDE 3. MARKAYIZ, BU BÜYÜMEDE ÖZGÖZDE’NİN KATKISI BÜYÜK”

Iveco Araç Genel Müdürü Roberto Camatta da yaptığı açıklamada, Erol Arslan’ın işine olan saygısı ve çalışkanlığından bahsetti. Bu yatırımla iftihar ettiklerini söyleyen Roberto Camatta, Özgözde Otomotiv’in Türkiye’de bir Iveco bayisinin yaptığı en büyük yatırımı gerçekleştirdiğini söyledi. Roberto Camatta, “Biz Iveco Türkiye olarak hızlı büyüyen bir markayız. Son 9 yılda pazar payımız iki mislinden fazla büyüttük. Bugün Türkiye’de 3,5 ton ve üstü kamyon segmentinde 3. markayız. Bu büyümede Özgözde’nin katkısı büyük. Özgözde  bu dönemde Ankara dışında Bursa ve Eskişehir dahil olmak üzere 3 yeni tesisini hizmete sundu. Bu yıl da yeniden yapılanma çalışmalarımız çerçevesinde Özgözde’nin bu yeni, modern tesisini hizmete sunuyoruz. Amacımız hem ürün hem hizmet anlamında tüm gücümüz ile  müşteriye daha yakın olmak. Ben sayın Erol Arslan ve ailesine bu modern tesisi inşa ederek Iveco’ya olan inancını gösterdiği için teşekkür ediyorum. Ayrıca her yeni açılan, yenilenen tesis o bölgenin gelişimine katkıda  bulunmaktadır. Ankara’da güçlü bir şekilde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“ÖZGÖZDE’NİN TOPLAM IVECO ARAÇ SATIŞLARINDAKİ PAYI YÜZDE 20’Yİ GEÇİYOR”

Pazarın 2014 ve 2015 yılındaki kadar iyi olmadığının altını çizen Roberto Camatta, buna rağmen Erol Arslan’ın bu yatırımı sürdürmeye karar verdiğini ve Ankara’ya böyle modern bir tesis kazandırdığını kaydetti. Roberto Camatta şöyle devam etti: “Bu tesiste sadece Iveco araçların satışı yapılacak ve servis hizmeti verilecek. Ankara’da Özgözde Otomotiv dışında bir yetkili servisimiz daha var ancak Özgözde Otomotiv, Iveco’nun Ankara’daki tek satış bayisi. Ankara gibi hem başkent hem de büyük bir şehirde böyle büyük ve önemli tesis yatırımı elbette ki Iveco markasını müşterisi önünde yüceltiyor ve daha önemli bir yere getiriyor. Satış sonrasında da bu tesisle müşteriye daha yakın durumda oluyoruz. Şu anda bile bu tesisin faydasını görmeye başladık. Servise gelen araç sayısında şimdiden artış var. Özgözde’nin Iveco satışları içindeki ağırlığı sadece Ankara bölgesini alırsak yüzde 10’dur. Ancak Özgözde’nin Ankara dışında Eskişehir ve Bursa’da da Iveco bayiliği var. Ankara satışlarına Eskişehir ve Bursa’yı da dahil edersek Özgözde’nin toplam Iveco araç satışlarındaki payı yüzde 20’yi geçiyor.

“SATIŞ SONRASI MÜŞTERİYE DAHA YAKIN OLMAK VE DAHA İYİ HİZMET VERMEK ÖNCELİĞİMİZ”

Iveco olarak bir yatırımımız daha var. Büyükşehirlerden birinde olacak. Bizim önceliğimiz tesis sayısını artırmak ya da tesisleri daha da büyütmek değil. Bizim önceliğimiz özellikle satış sonrası hizmette müşteriye daha iyi hizmet vermek ve daha yakın olmak.”

Etiketler :