Paccar 2020 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Paccar 2020 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Paccar 2020 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Paccar İcra Kurulu Başkanı Preston Feight, koruyla ilgili yaptığı açıklamada, “PACCAR, 2020'nin ilk çeyreği için iyi bir oranda kar ve net gelir bildirdi. İlk çeyrek kamyon teslimatları, 24 Mart'ta başlayan hükümet koronavirüs yaptırımları sonucu PACCAR kamyon üretim tesislerinin geçici olarak kapatılmasından etkilendi. PACCAR Parts, bütün dünya halklarına tıbbi malzeme, gıda, altyapı malzemesi ve temel malların...

Paccar 2020 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Paccar İcra Kurulu Başkanı Preston Feight, koruyla ilgili yaptığı açıklamada, “PACCAR, 2020'nin ilk çeyreği için iyi bir oranda kar ve net gelir bildirdi. İlk çeyrek kamyon teslimatları, 24 Mart'ta başlayan hükümet koronavirüs yaptırımları sonucu PACCAR kamyon üretim tesislerinin geçici olarak kapatılmasından etkilendi. PACCAR Parts, bütün dünya halklarına tıbbi malzeme, gıda, altyapı malzemesi ve temel malların gönderilmesini destekledikleri için rekor sonuçlar elde etti. Çalışanlarımızın birbirlerini desteklemeleriyle ve müşterilerimize temel ürün ve hizmetleri sunma konusundaki kararlılıklarıyla gurur duyuyorum” dedi. 

Feight, “PACCAR virüsle mücadelede birçok olumlu adım attı. Kamyon fabrikalarımızı geçici olarak kapattık ve sosyal mesafeyi artırmak için tüm tesislerimizi yeniden düzenledik. Her fabrika, ofis ve dağıtım merkezi derin temizlik, kademeli vardiyalar ve çalışanların aralıkları için en iyi uygulamaları hayata geçirdi. Binlerce çalışanımız mümkün olduğunca evden çalışıyor” diye ekledi.

İlk çeyrek 2020 gelirleri, 2019'un ilk çeyreğinde kazanılan 6.49 milyar $ 'a kıyasla 5.16 milyar $' dır. PACCAR, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde kazanılan 629.0 milyon $ (seyreltilmiş hisse başına 1.81 $) seviyesine kıyasla 359.4 milyon $ (seyreltilmiş hisse başına 1.03 $) net gelir elde etti.

DAF Başkanı ve Mali İşler Direktörü Harrie Schippers ise, “PACCAR ilk çeyrekteyüzde  12,3 ile Kamyon, Parça ve Diğer brüt kar marjlarını verdi. DAF, Kenworth ve Peterbilt üretim tesislerinin temel yetkinliği, endüstrimizdeki normal döngüsellikten elde edilen inşaat hızı dalgalanmalarını yönetmektir. Şirket, işletme maliyetlerini, sermaye yatırımını ve araştırma ve geliştirme maliyetlerini seçici olarak azaltmak da dahil olmak üzere değişen piyasa koşullarına titizlikle uyum sağlıyor. İlk çeyrek, ürün destek maliyetleri için daha yüksek tahakkuklar ve daha düşük kullanılmış kamyon sonuçları içeriyordu. Şirket, tüm iş döngülerini yöneterek 81 yıl boyunca kârlılık elde etti” dedi.

PACCAR’ın Güçlü Bilanço ve Temettü İlanı

Yönetim Kurulu Başkanı Mark Pigott, “PACCAR mükemmel likidite ve A + / A1 yatırım düzeyinde kredi notlarıyla güçlü finansal konuma sahip” dedi. 31 Mart 2020'de nakit üretimi ve menkul kıymetler 4.3 milyar dolardı. Şirket ayrıca 3.0 milyar dolarlık taahhütlü banka olanaklarına da erişebiliyor.

PACCAR Yönetim Kurulu, 12 Mayıs 2020 tarihli kapanışta ismi tecil edilen hissedarlara, 2 Haziran 2020 tarihinde ödenecek hisse başına otuz iki sent (0,32 ABD Doları) tutarında üç aylık nakdi temettü beyan etmiştir.

Önemli Noktalar - İlk Çeyrek 2020

2020 yılının ilk çeyreğinde PACCAR finansal sonuçlarının öne çıkan noktaları şunları içerir:

-Konsolide net satışlar ve 5.16 milyar $ gelir.

-359,4 milyon $ net gelir.

-998,6 milyon $ PACCAR Parts geliri ve 214,7 milyon $ vergi öncesi kar.

-383,7 milyon $ PACCAR Finansal Hizmetler geliri ve 48,3 milyon $ vergi öncesi kar.

-71.0 milyon dolarlık araştırma ve geliştirme giderleri.

-177.1 milyon dolarlık sermaye yatırımı.

-425,9 milyon dolarlık operasyonel nakit akışı.

-4,3 milyar $ nakit ve menkul kıymet üretimi.

-9.64 milyar $ Hisse senedi öz kaynakları.

Kenworth, Peterbilt ve DAF, Belirsiz Global Kamyon Pazarlarında Pazar Payı Kazandı

Başkan Yardımcısı Gary Moore, “Küresel ekonomiler ve kamyon pazarları için görünüm, koronavirüs salgını nedeniyle daha zayıf. Dünyadaki hükümetler, bireylere ve işletmelere yardımcı olmak ve nihai bir toparlanmaya hazırlanmak için mali ve parasal eylemler uygulamıştır. Bu belirsiz zamanda, Kuzey Amerika, Avrupa ve Güney Amerika'da 2020 kamyon endüstrisi perakende satışlarını tahmin etmek zor. ”

Kenworth ve Peterbilt'in ABD ve Kanada Sınıf 8 kamyon perakende satış pazar payı 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde  30,4'e yükseldi. Kıdemli Başkan Yardımcısı Darrin Siver, “Müşteriler, Peterbilt ve Kenworth kamyonlarının sektör lideri kalitesinin ve düşük toplam maliyetinin farkına varıyorlar” dedi.

DAF, Avrupa'daki pazar payını bu yılın ilk çeyreğinde 16 tonluk segmentin üzerinde yüzde  16,7'ye çıkardı. DAF başkanı Harry Wolters, “DAF kamyonları, üstün kaliteleri ve mükemmel yakıt verimleriyle müşterilere olağanüstü değer katıyor” dedi.

DAF Brasil'in pazar payı, 2019'daki yüzde  6.1 pazar payına kıyasla, 40 tonluk kamyon segmentinde yüzde  8.7'ye yükseldi. Güney Amerika başkan yardımcısı Mike Kuester, "Müşteriler, dünyanın en zorlu çalışma ortamlarından biri olan Brezilya'daki DAF kamyonlarının dayanıklılığını ve güvenilirliğini takdir ediyor." Dedi.

PACCAR Parts Birinci Çeyrekte Mükemmel Satış ve Rekor Kâr Gerçekleştirdi

PACCAR Parts’ın 18 parça dağıtım merkezi (PDC) 2.200'den fazla DAF, Kenworth ve Peterbilt bayilerinin araç ve yedek parça satışlarını ve servis hizmetlerini desteklemektedir. PACCAR Parts, 2020 yılının ilk çeyreğinde 214.7 milyon $ üçer aylık vergi öncesi gelirini kazandı. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde kazanılan 207.6 milyon $ 'danyüzde  3 daha yüksek. PACCAR Parts, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bildirilen 1.0 milyar $ 'a kıyasla 998.6 milyon $' lık ilk çeyrek gelirini elde etti. PACCAR başkan yardımcısı ve PACCAR Parts genel müdürü David Danforth, “PACCAR Parts, dağıtım ve yenilikçi teknolojiye yapılan yatırımlar, TRP marka parçalar ve TRP mağazaları gibi girişimler ve artan PACCAR araç popülasyonu nedeniyle sağlam sonuçlar elde ediyor.”

PACCAR Parts Genel Müdür Yardımcısı Jim Walenczak, “PACCAR Parts uzun yıllardır e-ticaret platformuna yaptığı yatırımlar, müşterilerimize ve bayilerimize bu zorlu dönemde fayda sağlıyor.” PACCAR Parts lojistik ayak izini genişletiyor ve 2020'nin ikinci çeyreğinde Las Vegas, Nevada'da 250.000 metrekarelik ve Brezilya'nın Ponta Grossa kentinde 160.000 metrekarelik yeni Parça Dağıtım Merkezleri (PDC) açmayı planlıyor.

PACCAR Finansal Hizmetler Sonuçları

PACCAR Finansal Hizmetler (PFS), toplam aktifleri 15.64 milyar dolar olan 209.000 kamyon ve treyler portföyüne sahiptir. Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya'da 39.000 araçlık bir filoya sahip büyük bir kamyon kiralama şirketi olan PacLease bu segmente dahil edilmiştir. PFS 2020’nin ilk çeyreğinde 383.7 milyon $ gelir ve 48.3 milyon $ vergi öncesi gelir elde etti. Başkan yardımcısı Todd Hubbard, “PACCAR Financial, zorlu pazar dikkate alındığında makul ilk çeyrek sonuçları elde etti. Portföyün yüksek kalitesi, ölçülü yüklenim ve alacakların eşleşmiş vadeli finansmanı ile desteklenmektedir. İkinci el kamyon pazarı, çoğunlukla Avrupa'da, sektör genelinde daha düşük araç değerleri yaşamıştır. PACCAR Financial, artan sayıda ikinci el kamyonu perakende fiyatlarla satmak için dünya çapında kullanılan kamyon perakende merkezi kapasitesine yaptığı yatırımlardan faydalanarak ikinci el kamyon satış marjlarını artırmaktadır. PFS kısa süre önce Teksas'ın Denton şehrinde ikinci el kamyon satış merkezi açtı ve bu yıl Prag, Çek Cumhuriyeti ve Madrid, İspanya'da perakende olarak ikinci el kamyon satış tesisleri açmayı planlıyor. ”

PACCAR Financial Corp. Başkanı Craig Gryniewicz, “PACCAR’ın A + / A1 kredi notlarıyla tamamlanan güçlü bilançosu, PFS'nin Kenworth, Peterbilt ve DAF bayilerine ve dört kıtadaki 26 ülkedeki müşterilere rekabetçi perakende finansman sunmasını sağlıyor. PACCAR Financial Services, düzenli olarak ticari senet ihraç eden ve 2020 yılının ilk çeyreğinde 632 milyon dolarlık üç ve beş yıllık vadeli tahviller ihraç eden borç piyasalarına mükemmel sürekli erişime sahiptir.” Dedi.

Sermaye Yatırımları ve Araştırma ve Geliştirme

PACCAR’ın mükemmel uzun vadeli karları, güçlü bilançosu ve kalite, teknoloji ve üretkenliğe sürekli odaklanması, şirketin son on yılda yeni ve genişletilmiş tesislere, yenilikçi ürünlere ve yeni teknolojilere 7,0 milyar dolar yatırım yapmasını sağladı. “PACCAR sermaye yatırımlarını ve Ar-Ge projelerini titizlikle gözden geçiriyor. 2020 sermaye harcamasını 100 milyon dolar azaltarak 525-575 milyon dolara indirdik ve araştırma ve geliştirme giderlerini 45 milyon dolar azaltarak 265- 295 milyon dolara düşürdük ”dedi. 

Peterbilt, Kenworth ve DAF, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki müşterileri ile elektrikli, hidrojen yakıt hücresi ve hibrid güç aktarma organlı kamyonlarını test ediyor. “PACCAR yenilikçi alternatif güç aktarma organı sayesinde ticari araçların geliştirilmesi ile çevre ve mühendislik konularında liderliğini büyütüyor,” diyor teknoloji sorumlusu Kyle Quinn.

Etiketler :