Park Palet ilk yurtdışı deposunu Romanya’da ağına ekledi

Park Palet ilk yurtdışı deposunu Romanya’da ağına ekledi

Kısa dönemli depolama ihtiyaçlarını karşılamak üzere müşterilerle depo sahiplerini aynı platform üzerinde buluşturan Türkiye’deki ilk girişim olan Park Palet, Türk firmalarının yurtdışı pazarlardaki lojistik ve depo ihtiyaçları doğrultusunda Romanya’da ilk deposunu ağına ekledi.

ParkPalet, yurtdışı büyüme stratejileri kapsamında ticari ilişkilerimizin yüksek olduğu Romanya’nın Giurgiu şehrinde yer alan toplam 5 bin paletlik bir depo ile Balkanlar’da hizmet vermeye başladı. 

Balkanlar ve Ortadoğu’da “on-demand warehousing” diye bilinen talep üzerine depolama hizmeti sunan henüz bir şirket olmadığını belirten Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, “Türkiye’nin ekonomik ve coğrafi büyüklüğü bu bölgelerde işi destekleyebilecek boyutta. Türk firmalarının yurtdışı pazarlardaki lojistik ve depo ihtiyaçlarının da farkındayız. Bu nedenle ülkemizin yoğun ticaret yaptığı komşu ülkeler, Balkanlar, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri kapsama alanımıza katmayı planlıyoruz. Türk firmalarının ihracata yönelik depo hizmetleri talepleri daha şimdiden gelmeye başladığı için Romanya’da üç yeni depoyu daha ağımıza eklemek üzere görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan da şu an  radarımızda” dedi. 

Sistemde 170’i aşkın depoya bulunuyor

2019 yılı hedeflerinin üstünde bir depo sayısına ulaşan Park Palet’in sisteminde, yılsonu itibariyle Türkiye geneline yayılmış 18 bölgede işletilen 180 depo ve 400 bin palet kullanılabilir kapasite bulunuyor. Başta lojistik sektörünün güçlü olduğu İstanbul-Kocaeli hattı olmak üzere tüm büyük şehirleri kapsayan Park Palet ağında Erzurum’dan Çanakkale’ye, Hatay’dan Kayseri’ye farklı büyüklüklerde ve özelliklerde depolar bulunuyor. Sadece kurumsal lojistik şirketlerin depolarını değil, kriterlere uygun olan orta ölçekli işletmeleri de ağına ekleyen Park Palet’in ağında müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda serin, soğuk veya donuk özelliklere sahip iklimlendirilmiş depolar, kimyasal depolar, antrepolar ve açık depolama alanları da bulunuyor. 

Etiketler :