Pazar tekrar canlanmaya devam ediyor

Pazar tekrar canlanmaya devam ediyor

IVECO Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, 2020’nin ilk yarısını yesillojistikciler.com'a değerlendirdi. İşte Tansu Giz’in değerlendirmesi: “IVECO Türkiye olarak 3,5 ton ve üstü kamyonet ve kamyon pazarında yer alıyoruz. 3.5 ton ve üstü pazarla ilgili şunları söyleyebilirim: İçinde bulunduğumuz bu pazar geçen yıl 28 bin adetle kapandı. Oysa 2015 yılında 88 bin adet seviyesine ulaşmıştı. Son 20 yılın ortalaması ise 60 bin adettir ve bu da bu pazarın doğal...

IVECO Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, 2020’nin ilk yarısını yesillojistikciler.com'a değerlendirdi. İşte Tansu Giz’in değerlendirmesi: “IVECO Türkiye olarak 3,5 ton ve üstü kamyonet ve kamyon pazarında yer alıyoruz. 3.5 ton ve üstü pazarla ilgili şunları söyleyebilirim: İçinde bulunduğumuz bu pazar geçen yıl 28 bin adetle kapandı. Oysa 2015 yılında 88 bin adet seviyesine ulaşmıştı. Son 20 yılın ortalaması ise 60 bin adettir ve bu da bu pazarın doğal boyutunu oluşturuyor.

“YILIN İLK 7 AYI TOPLAMI BEKLENTİMİZİN DE ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ”

2019 yılı pazarı için son 20 yılda yaşadığımız en düşük pazar diyebiliriz. Türkiye dinamik bir ülke, 2001 yılında 67 milyon olan nüfus bugün 84 milyon, 20 sene önce mülteciler yoktu, bugün 84 milyona ilaveten 5 milyon mülteci var. Mülteciler de ekonomik faaliyete dahil, kamyonlarımız onlar için de hizmet veriyor. Özetle 2018 ve 2019 yıllarında dibe vuran pazarın bu yıl zaten toparlanmaya başlayacağını bekliyorduk. Tabii özellikle Nisan, Mayıs aylarında bu toparlanmaya ara verildi ama pazar tekrar bıraktığımız yerden canlanmaya devam ediyor. Yılın ilk 7 ayı toplamı beklentimizin de üzerinde gerçekleşti. 

İtalya ve Ispanya’daki fabrikalarımızın da uzun süre kapalı olması ile tedarik de zorluklar yaşadık. Lansmanını yılın başında gerçekleştirdiğimiz yeni çekicimiz S-WAY in de tedarikinde sıkıntılar yaşadık.

“TOPARLANMA DEVAM EDER AMA TEDBİRLİYİZ” 

Yılın ikinci yarısında da bu toparlanma bir siyasi kriz ya da kur krizi olmaz ise devam edebilir ancak içinde bulunduğumuz ekonomik şartları göz önüne alınca yine de tedbirliyiz. 

“TİCARİ ARAÇ PAZARININ BÜYÜMESİ İÇİN TÜRKİYE EKONOMİSİNİN DE BÜYÜMESİ GEREKİYOR”

Ticari araç pazarı da GSMH büyümesi ile doğrudan orantılı, ticari araç pazarının büyümesi için Türkiye ekonomisinin de büyümesi gerekiyor. Bu sene ekonomide bir büyüme gerçekleşmese bile bir küçülme de beklemiyoruz. Önümüzdeki yıl umarım Türkiye en azından yüzde 5’lik bir büyümeye ulaşır. Tabii bunun için en çok ihracat yaptığımız pazarların da tekrar eski seviyelerine gelmesi lazım. Avrupa’da da ekonomilerin 2021’den itibaren normale dönmeye başlamasını bekliyorum. Dünya ekonomisinde de orta ve uzun vadede Uzak Doğu ülkeleri büyümede başı çekmeye devam edecektir. Pandeminin uzun vadede global dengeleri değiştireceğini düşünmüyorum, geçmişte de değiştirmemiş.”

Etiketler :