PepsiCo’dan çevre dostu uygulamalar

PepsiCo’dan çevre dostu uygulamalar

PepsiCo, insanlar ve dünya için daha sağlıklı bir gelecek yaratma vizyonu kapsamında gerçekleştirdiği çevre dostu uygulamalar ile fark yaratıyor. Fayda Gözeten Performans gündemiyle sürdürülebilirliği iş stratejilerine dahil eden şirket, ürünler, insan ve dünya konu başlıkları altında örnek adımlar atıyor.

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden olan PepsiCo, temiz ve yaşanabilir bir dünya için çevre dostu uygulamaları hayata geçiriyor. İş süreçlerini çevreye karşı duyarlı olacak şekilde dönüştüren şirket, Fayda Gözeten Performans olarak adlandırdığı bu vizyon kapsamında ürünler, insan ve dünya konu başlıkları altında sağlıklı bir gelecek için önemli adımlar atıyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel, “PepsiCo Türkiye olarak hayata geçirdiğimiz çevre dostu uygulamalar sayesinde hem kaynakları en verimli şekilde kullanıyoruz hem de sürdürülebilir bir ekosistem yaratılması konusunda anlamlı bir katkıda bulunuyoruz. Attığımız adımlardan öne çıkanları şöyle sıralayabiliriz: Fabrikalarımızda yer alan Kaynak Koruma ekiplerimizle operasyonel su tüketimimizi önemli ölçüde düşürdük. 2009’dan beri Türkiye içecek operasyonlarında üretilen litre başına kullanılan su miktarını #,5 azalttık. Aynı dönemde yiyecek operasyonlarımızda üretilen kilogram başına kullanılan su miktarında ise yüzde 22 oranında azalma sağladık. PepsiCo Türkiye olarak dünyadaki tüm PepsiCo ofisleri arasında WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Diploması alan ilk iş birimi olduk. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar arasında lavabolarda tüketilen su debilerini azaltmak, ısıtma, soğutma ve ışıklandırma sistemlerini optimize etmek yer alıyor” dedi.

‘KOCAELİ, TARSUS, İZMİR VE ADANA FABRİKALARIMIZDA SIFIR ATIK HEDEFİNE ULAŞTIK’

Temiz ve yaşanabilir bir dünya için tüm paydaşlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Yüksel, “Küresel hedeflerimizle paralel olarak Kocaeli, Tarsus, İzmir, Adana ve Çorlu fabrikalarımızda sıfır atık hedefine ulaştık. İçecek fabrikalarımız tarafından 2015 yılında başlatılan projelerle yılda 310 ton plastik, 441 ton kağıt tasarrufu sağladık. Depozitolu koli uygulamamızla yiyecek fabrikalarımızda ürünlerin taşınmasında kullanılan kolileri ortalama 2-3 kez kullanarak koli kaynaklı ambalaj atığı miktarını 2/3 oranında azalttık” dedi.

Dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri konumunda bulunan PepsiCo, hayata geçirdiği sürdürülebilir tarım konusundaki çalışmalarla 2010 senesinden başlayarak net tarla verimini 1/3 oranında artırırken, depo firelerini 1/4 oranında azalttı. Patates üretim alanlarında kullanılan düşük basınçlı sulama sistemlerinin artışı sayesinde ise sadece 2017 yılında yaklaşık 15 milyon ton su tasarrufu sağlandı. Böylece 2010 yılından beri birim patates üretimi için tüketilen su miktarı yarı yarıya azalırken tarımsal faaliyetler kapsamında birim patates üretiminde salınan karbondioksit seviyesi de aynı oranda azaldı.

TÜKETİCİLERİN SAĞLIK HEDEFLERİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN ADIMLAR ATIYOR

Sürdürülebilirliği iş stratejilerinin her aşamasına dahil eden PepsiCo, tüketicilerin sağlık hedeflerine ulaşmalarını sağlamak üzere ürünlerindeki eklenmiş şeker, sodyum ve doymuş yağ oranlarını azaltıyor. İnsan odağı çerçevesinde ise faaliyet gösterdiği toplumların refahını artırmak için çaba sarf eden şirket, değer zincirinde ve toplumlarda insan haklarına saygı gösterildiğine emin oluyor. Dünya odağında gıda üretim sistemini daha sürdürülebilir kılmak için Pozitif Su Etkisi programını önemli oranda genişleten PepsiCo, sürdürülebilir tedarik faaliyetlerinin kapsamını artırmak, daha akıllı ambalaj malzemeleri kullanmak ve karbon ayak izini azaltmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Etiketler :