Prometeon Türkiye, çalışan çocuklarını geleceğin mesleklerine hazırlıyor

Prometeon Türkiye, çalışan çocuklarını geleceğin mesleklerine hazırlıyor

Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon Türkiye, yaz döneminde çalışanların çocuklarına yönelik tasarladığı yaratıcı düşünme odaklı eğitim programı “GençPro” projesi ile 8-18 yaş arasındaki çalışan çocuklarına STEM, tasarım odaklı düşünme ve 3D tasarım eğitimleri verdi.

Prometeon Türkiye’nin çalışan çocuklarına yönelik tasarladığı GençPRO projesi; 8-18 yaş arasındaki çocukların hem online ortamda bireysel gelişimlerinin desteklenmesi hem de kendi yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları hedeflendi. 

Prometeon Türkiye'nin en genç üyelerinin geleceklerine katkı sağlamayı amaçlayan GençPRO projesi ile çocuklar; geleceğin mesleği olarak anılan kodlama; fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik süreçlerini birleştiren STEM ile gerçekçi, işbirliğine dayalı, daha düşünce odaklı ve problem çözmeyi teşvik eden öğrenme süreçlerini ilk kez deneyimlediler. Proje kapsamında; problem çözme yeteneğini tasarımla birleştiren tasarım odaklı düşünme ve birçok soruna yaratıcı çözümler getiren 3D Tasarım eğitimleri de yaş gruplarına uygun olacak şekilde planlanarak çocuklara aktarıldı. 

Temmuz ve Ağustos aylarında online platformlar üzerinden 4 hafta boyunca süren eğitimlere 8-18 yaş arası toplam 61 çocuk katıldı. 

Etiketler :