Prometeon Türkiye CFO’su Recep Özkale Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de sorumluluğunu üstlendi

Prometeon Türkiye CFO’su Recep Özkale Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de sorumluluğunu üstlendi

Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon’un Türkiye CFO’su Recep Özkale Mart 2019 itibarıyla Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de sorumluluğunu üstlendi.  Recep Özkale, Prometeon Lastik Grubu’nun dünyadaki 4 ana bölgesinden birinin merkezi olarak, bölgedeki 75 ülkenin yönetim üssü rolünü üstlenen Prometeon Türkiye’de 2017 yılından bu yana CFO (Finans Direktörlüğü) olarak görevalıyor. Yeni atama ile Özkale 70 ülkeden sorumlu...

Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon’un Türkiye CFO’su Recep Özkale Mart 2019 itibarıyla Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de sorumluluğunu üstlendi.  

Recep Özkale, Prometeon Lastik Grubu’nun dünyadaki 4 ana bölgesinden birinin merkezi olarak, bölgedeki 75 ülkenin yönetim üssü rolünü üstlenen Prometeon Türkiye’de 2017 yılından bu yana CFO (Finans Direktörlüğü) olarak görevalıyor. Yeni atama ile Özkale 70 ülkeden sorumlu olacak. 

Recep Özkale aynı zamanda Prometeon Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görevalıyor.  

Recep Özkale kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi'nde finans alanında tamamlayan Özkale, kariyerine Good Year'da başladı. Daha sonra Türk Pirelli'ye geçen Özkale, burada 8 yıl boyunca finansal planlama alanında çeşitli görev ve sorumluluklar üstlendi. Özkale, 1995-1999 yılları arasında Valeo Elektrik Mali İşler Direktörü (CFO) olarak görev aldı. 1999 yılında CFO pozisyonunda Türk Pirelli'ye geri dönen Özkale, Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da önemli görev ve sorumluluklar üstlendi. 2016-2018 yılları arasında Pirelli Otomobil Lastikleri AŞ’de de CFO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.  

Finans ve muhasebe alanında 30 yılı aşkın deneyime sahip olan Özkale, 1956 yılında doğmuş olup, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilmektedir.

Etiketler :