Promoter’s Cup'ın yeni isim ortağı Goodyear olacak

Promoter’s Cup'ın yeni isim ortağı Goodyear olacak

Goodyear, FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası’nın Promoter’s Cup olarak bilinen kategorisinin 2020 sezonu için isim ortağı olacak.

FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası'nın daha önce Promoter Cup adıyla bilinen kategorisinin 2020 sezonu için isim ortağı Goodyear olacak. Yeni yeteneklere ayrılan "CHROME" kategorisi Goodyear Cup olarak değişecek ve 2017 yılında ilk kez tanıtıldığında "yarış içinde yarış" olarak popülerlik kazandığı haliyle aynı yapıda düzenlenecek. 2016 yılından bu yana FIA ETRC resmi ortağı olan Goodyear, şampiyona kapsamında kamyonlar için özel geliştirilmiş yarış lastikleri tedarik ediyor ve o zamandan bugüne FIA ETRC'nin rekabetçi dünyasında geleceğin kamyon lastikleri için yeni teknoloji ve uygulamaların geliştirilmesine öncülük ediyor.

Goodyear Ticari İş Birimi Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski konuyla ilgili olarak; "Goodyear'ın FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonasının tek lastik tedarikçisi olmasının ardından, Goodyear Cup, uzun süreli ortaklığımızı taçlandıran bir gelişme oldu. Bugün yeni yeteneklere şans vermek her zamankinden daha önemli. Bunu en cesur motor sporları serilerinden birinde yapmaktan gurur duyuyoruz." dedi. 

ETRA Promotion Direktörü Rolf Werner ise Goodyear'ın şampiyonadaki etkisini artırdığını ve Promoter Cup'ın bu yılki isim ortağı olmasının onları heyecanlandırdığını belirterek; “Tanıtımını ETRA üstlenmeye başladığından bu yana her zaman şampiyonanın bir parçası olan Goodyear, aynı zamanda üst düzey kamyon yarışlarının temel değerlerini paylaşan önemli bir ortaktı. 2020 FIA ETRC sezonunun geçen hafta Most'ta düzenlenen açılış turu, CHROME kategorisinde başlangıç çizgisindeki pilotların neredeyse yarısının Goodyear Cup podyumu için mücadele verdiği heyecan verici yarışlara sahne oldu ve bu sezon daha çekişmeli mücadeleleri dört gözle bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler :