Renault Trucks, Türkiye pazarında her alanda ilk 3'te olmayı hedefliyor

Renault Trucks, Türkiye pazarında her alanda ilk 3'te olmayı hedefliyor

Renault Trucks Türkiye düzenlediği bir toplantı ile sektörü ve Renault Trucks’ın hedefleri hakkında bilgi verildi. Düzenlenen toplantıya Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Serkan Karataban, Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntar, İnsan Kaynakları Müdürü Burcu Sarıgül ve Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat katıldı.“15...

Renault Trucks Türkiye düzenlediği bir toplantı ile sektörü ve Renault Trucks’ın hedefleri hakkında bilgi verildi. Düzenlenen toplantıya Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Serkan Karataban, Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntar, İnsan Kaynakları Müdürü Burcu Sarıgül ve Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat katıldı.

“15 BİN ARACIMIZ TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTERİYOR”

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, “Türkiye pazarı Renault Trucks için çok önemli bir pazar. Çünkü 15 bin adet aracımız Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu çok önemli bir sorumluluk. Renault Trucks 120 yıllık bir geçmişe sahip” dedi.

Renault Trucks için en önemli konulardan birinin sağlamlık olduğunu söyleyen Sebastien Delepine, ikinci önemli değerin isi müşteriye yakınlık, üçüncü önemli değerlerinin ise adanmışlık olduğunu kaydetti.

“2020 YILINDA TÜRKİYE’DEKİ AVRUPALI MARKALAR ARASINDA İLK ÜÇ İÇERİSİNDE OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye pazarı için çok büyük hedeflerimiz var. 2020 yılında Türkiye’deki Avrupalı markalar arasında ilk üç içerisinde olmayı hedefliyoruz. Lojistik ve inşaat sektöründeki güçlü ve müşteriye yakın bir marka olmak ve iş ortaklarına verimli lojistik çözümleri sunmak için çalışacağız” diyen Sebastien Delepine, Türkiye genelinde işini tutku ile yapan, müşteri odaklı ve işinin uzmanı bayi ağı ile uzun soluklu ortaklıklar yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

“İŞİNİ TUTKU İLE YAPAN BİR EKİBİMİZ VAR”

Tüm bunları yapabilmek için işini tutku ile yapan bir ekibine ihtiyaç olduğunu belirten  Sebastien Delepine, şu an Renault Trucks’ın en tutkulu ve güçlü bir ekibe sahip olduğunu kaydetti. Delepine, “Eğitim bizim için çok önemli. Bu yıl içinde sanırım 800 kişiyi eğitmiş olacağız. Bu bizim için önemli olduğu kadar bayi teşkilatımız için de önemli” dedi.

Son 12 ayda Türkiye’deki pazarın ciddi anlamda küçüldüğünü söyleyen Delepine, Renault Trucks’ın 20 yılı geçkin zamandır Türkiye’de bulunduğunu ve uzun vadeli düşündüğünü kaydetti. Son birkaç yılın ortalaması alındığında 16 ton ve üstü Türkiye kamyon pazarının 28 bin civarında olduğunu vurgulayan Delepine, pazarda ciddi bir düşüşün olduğunu gördüklerini ve bu düşüşün esas nedeninin çekicideki düşüş olduğunu vurguladı.

“ÜRÜN GAMINI GENİŞLETTİK”

Bizim çok büyük bir hedefimiz var. Her alanda ilk üçte olmayı hedefliyoruz. Bu hedefleri koyarken elbette mükemmel bir ürün gamına sahip olmamız” diyen Delepine, son üç yılda bütün ürün gamlarını yenildiklerini hatırlattı. Son üç yılda aldıkları geri bildirimlerle ürün gamlarının mükemmelliğinin kanıtlandığını ifade eden Delepine, Türkiye’deki ürün gamını genişleteceklerini kaydetti. İki farklı inşaat gamı araç ve çekicide de T gamındaki ürün seçeneklerinin T520 yüksek kabin ile genişleteceklerini söyleyen Delepine, çekici segmentinde bir de D Wide ile özellikle yurtiçi nakliye için önemli bir araç olacağını vurguladı. İnşaat sektörü hala çok ciddi bir büyüme içinde olduğunu anlatan Delepine, Türkiye pazarına en güçlü ve en dayanıklı inşaat kamyonlarında birisi olan Renault Trucks’ın K gamı, inşaat ürünlerini tamamlayıcı ürünleri C gamını ve D16 ürünlerini pazara sunacaklarını kaydetti.  

Artık sadece çekici ile değil ürün çeşidini genişleterek Türkiye pazarında olacaklarını ifade eden Delepine, satış sonrasında her türlü hizmeti müşterilerine dört dörtlük sunacaklarını belirtti.

“RENAULT TRUCKS TÜRKİYE ŞU AN HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ”

Renault Trucks markası uzun yıllardır zaten en iyi yakıt tüketimine sahip ürün olarak bilindiğini anlatan Delepine, aynı zamanda en uzun toplam sahip olma maliyetine sahip olduğunu kaydetti. Delepine, Renault Trucks’ın şu an her zamankinden güçlü olduğunu söyledi.

KOÇASLANLAR, İSTANBUL’DA HİZMET VERECEK

Son 6 aydır ürün gamımızı genişletmek, ekibimizi güçlendirmek, satış sonrası ve finansla ilgili konular hakkında çalıştıklarını anlatan Delepine, bütün bunların başarılı olması için güçlü ve adanmış bir bayi teşkilatına ihtiyaç olduğunu söyledi. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 16 noktada bayilik hizmeti verdiklerini söyleyen Delepine, Bursa ve Kocaeli bölgelerinde bize 20 yıldır hizmet veren Koçaslanlar ile artık İstanbul’da da işbirliği yapacaklarını belirtti. Delepine, bu karar ile Koçaslanlar’ın İstanbul’un hem Avrupa hem de Asya yakısında bayi hizmeti vereceğini söyledi. Delepine, Özmutlubaş’ın da İzmir ve Denizli’de Renault Trucks’a bayi hizmeti vereceğini kaydetti.

“ÇEKİCİ SEGMENTİNDE ŞU AN TÜRKİYE PAZARIDA İLK ÜÇTEYİZ”

Türkiye pazarının 30 binlerde olduğunu biliyoruz ve umarım kısa zamanda pazar bu seviyelere tekrar gelecektir” diyen Delepine, çekici segmentinde şu an Türkiye pazarıda ilk üçte olduklarını söyledi. Delpine, inşaat ve yol kamyonlarında da ilk üçte olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Etiketler :