Salgında lojistik online yöneldi

Salgında lojistik online yöneldi

Lojistik ve gümrük firmalarının online pazarlamasını yapan internet portalı Frachtbox, salgın döneminde site trafiğinde 8 kat artış yaşadı. Birçok firmanın sahada satış ve pazarlama faaliyeti yapamaması nedeniyle ilk üç ayda, geçen yılki tüm trafiği yakaladıklarını vurgulayan Frachtbox Kurucusu Mehmet Can, bu zorlu süreçte firmaların satış ve pazarlamasına destek sağlıyoruz ve lojistiğin en hızlı ve verimli şekilde yapılmasına katkı sağlıyoruz. Kurumsal sorumluluklarını da yerine getirmeye çalıştıklarını if

“Yükünüzü taşıtmanın en kolay yolu” sloganıyla lojistik ve gümrük firmalarının online pazarlamasını yapan internet portalı Frachtbox, dünyayı ve Türkiye’yi sarsan Korona virüs (Covid-19) salgınında aralıksız hizmet vermeye devam etti. Türkiye’de ilk vakanın ortaya çıktığı tarihten itibaren hızlıca aksiyon alıp ‘’Home From Work’’ kampanyası ile evden çalışma sistemine hızlıca geçiş yaptıklarını belirten Frachtbox Kurucusu Mehmet Can, operasyonlarını sağlıklı bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Lojistik sektörü salgına hazırlıksız yakalandı

Türkiye ve Avrupa’da lojistik süreçlerinde çok önemli kayıplar yaşandığına dikkat çeken Can, sektörün salgına hazırlıksız yakalandığını vurgulayarak şu sözleri kaydetti: “Türkiye’nin en önemli ticari partneri olan Avrupa’da alınan yasaklar operasyonlarını durdurma noktasına getirdi. Şoförlere dönüşte 14 gün karantina uygulaması gibi sebepler ile Türkiye’ de birçok nakliye firmasının faaliyetleri durma noktasına geldi. Navlunlarda yarı yarıya artışlar gözlendi. Süreçten en az etkilenen taşıma faaliyeti fiziki temasın en az olduğu demiryolu taşımacılığı oldu. Bu noktada demiryolu taşımacılığına yatırım yapmış olan firmalar şimdilik süreci daha az hasarla geçiriyorlar. TCDD’nin de bu kapsamda önemli kapasite artırımı açıklamaları mevcut hepsini takip ediyoruz. Ancak diğer taşıma türleri için benzer bir senaryoyu ortaya koymak maalesef zor.”

Firmaların satış pazarlamasına destek sağlıyoruz

Birçok firmanın sahada satış ve pazarlama faaliyeti yapamaması nedeniyle son üç ayda çok yoğun bir trafik yakaladıklarını vurgulayan Frachtbox Kurucusu Mehmet Can, “Yük sahipleri ücretsiz olarak üye bile olmadan dakikalar içerisinde birçok farklı yetki belgesine sahip, alanında uzman lojistik firmasından navlun teklifi toplayabiliyor iken lojistik ve gümrük firmaları da portföylerine yeni müşteriler ekleyebiliyorlar. Örneğin; ölümcül salgın sebebi ile birçok lojistik firmasının satış elemanı sahaya çıkamıyor ya da fuar vs gibi organizasyonlara katılamıyorlar. Frachtbox ise çeşitli reklam kanalları ile yük sahiplerine online olarak ulaşıp bu zorlu süreçte dahi faaliyetlerini devam ettirerek firmaların satış pazarlamasına destek sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Dijitalleşme yeni dünya düzeninin en önemli parçası olacak” diyen Mehmet Can, şunları kaydetti: “Frachtbox da lojistik ve gümrük firmalarının dijital pazarlamasında önemli bir yer tutuyor. Örneğin sitemize Türkiye-İngiltere rotası giren bir nakliyeciye, Almanya’dan Türkiye-İngiltere yükü olan bir müşteri ulaşabiliyor. Normal pazarlama şartlarında o nakliyecinin Almanya’daki o müşteriye ulaşması çok zor ancak bizim aracılığımız ile bu mümkün olabiliyor. Çünkü dijitalleşme sayesinde dünya artık daha da küçük. Nakliye firmaları bizim aracılığımız ile dijital ortamda saniyeler içinde navlun teklifi verebiliyor ve ulaşamadıkları birçok yerli-yabancı müşteriye ulaşma imkanı sağlıyor. Salgın sürecinde de sitemize olan ilgi 2019 Aralığa göre yaklaşık 8 kat artmış durumda. 2020 ilk çeyreğindeki görüntülenme ve tıklanma sayımız bir önceki yılın toplamına şimdiden ulaşmış durumda.

LÖSEV’e maske ve dezenfektan desteği sağlandı

Sosyal sorumluluklarını da yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Can, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:  “Frachtbox ailesi olarak bu konuya çok önem veriyoruz. Yaptığımız projelerin hepsini olmasa da büyük kısmını mümkün olduğunca duyurup herkesin bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki yardım ve iyilik paylaştıkça çoğalan bir olgu. Kadın çalışan ağırlıklı bir firmayız ve 8 Mart Emekçi Kadınlar gününde ÇYDD’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak” projesine her bir çalışanımız adına bağışta bulunduk. Kız çocuklarının okuyup iş hayatında yer edinmesi bizim için önemli. Virüs salgını sebebiyle zaten sürekli maske ve dezenfektana ihtiyacı olan LÖSEV’e ciddi miktarda maske ve dezenfektan yardımımız oldu. Böylesine zor süreçlerden ancak kenetlenerek ve yardımlaşarak daha hızlı çıkılabileceğine inanıyoruz.

Etiketler :