Scania, 2017’de kaç araç sattığını açıkladı

Scania, 2017’de kaç araç sattığını açıkladı

Scania düzenlediği bir basın toplantısı ile 2017 yılını değerlendirdi. Düzenlenen toplantıya Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Satış Müdürü Gökhan Altun, Pazarlama Müdürü Adnan Yücel ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat katıldı.

2017’nin beklentilerden iyi geçtiğini belirtilen Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, toplantıda özellikle 2017 yılının ikinci yarısında pazarın açıldığını kaydetti. İlhami Eksin, Scania’nın satış hedeflerinin tutturulduğunu belirtti.

Scania Pazarlama Müdürü Adnan Yücel de konuşmasında dijital dönüşüm ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de 7 bin dünyada ise 250 bin Scania’dan anlık bilgiler alındığını anlatan Adnan Yücel, Türkiye’deki 7 bin Scania’nın ne kadar yük taşıdığını tespit ettiklerini ve bu çalışma ile ilgili TÜİK ile görüştüklerini söyledi.

Scania Satış Müdürü Gökhan Altun ise yaptığı açıklamada, 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarının 2017 yılını 18 bin adette kapattığını söyledi. Scania’nın 2017 yılı hedefinin 1500 adet araç satışı olduğunu ancak 1700 adet satış yaptıklarını kaydeden Gökhan Altun, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de satılan her 5 çekiciden 1’ini biz sattık” dedi.

Bu yıl 16 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarının 18 ila 20 bin arasında kapanmasını beklediklerini söyleyen Gökhan Altun, Scania’nın 2018 yılı hedefinin de yüzde 10 pazar payı elde etmek ve 2 bin adet araç satmak olduğunu kaydetti. Altun, Scania’nın bu yıl şehiriçi ve bölgesel araçların tanıtımını yapacağını sözlerini ekledi.

Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat da yaptığı konuşmada Scania’nın bakım, servis, yedek parça tedariki ile ilgili çalışmalarından bahsetti.

Etiketler :