Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “Endüstri 4.0 dünyasının bir parçası olacağız”

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “Endüstri 4.0 dünyasının bir parçası olacağız”

Sertrans Logistics geçtiğimiz yıl başlattığı dijitalleşme sürecine hız verdi. Endüstri 4.0 konseptiyle geleceğe hazırlanan Sertrans Logistics’te düzenlenen çalıştaylarla birlikte şirketin dijital yol haritası yeniden çizildi.

2017’de Ar-Ge merkezini faaliyete alarak başlattığı dijital dönüşüm sürecinde “Treyler Takip Uygulaması” gibi inovatif uygulamalar geliştirerek sektörüne öncülük eden Sertrans Logistics, “Endüstri 4.0”a hazırlanıyor. Şirket çalışanlarını Endüstri 4.0 hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim ve çalıştaylar başarıyla tamamlandı.”Strateji”, “Organizasyon/Kültür”, “Bilgi Teknolojileri Mimarisi”, “Değer Zincirleri & Süreçler”, “Pazar & Müşteri” ve “İş Modelleri & Ürün/Hizmet Portföyü” olmak üzere 6 ana başlık altında şekillenen süreç sonrasında Sertrans Logistics’in dijitalleşme süreci hız kazandı. Bu süreçte dijital dönüşümün insan ve teknoloji boyutlarında etkin yönetilebilmesi için İnsan Kaynakları ve Ar-Ge ve Bilgi Teknoloji Müdürleri de şirketin icra kurulu daimi üyesi oldu. Çalıştaylarda ortaya çıkan sonuçlar şirketin yönetim ve icra kurullarınca değerlendirilirken, Sertrans Logistics değerleri, hedef ve stratejileri de güncellendi.

Endüstri 4.0’ın öneminin altını çizen Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş şunları belirtti: “Kendi kendine yeten akıllı fabrikaların, akıllı binaların, akıllı şehirlerin olacağı bir geleceğe doğru gidiyoruz. Şüphesiz Endüstri 4.0 kavramı böyle bir dünyanın tartışmasız bir parçası olacak. 2011 yılında Hannover fuarında Almanya hükümetinin inisiyatifiyle ismi konulmuş olan Endüstri 4.0 konsepti, sanayinin artan ivmeyle gelişmekte olan bilgi ve iletişim teknolojilerinden faydalanarak tüm süreçlerinde otonomi sağlamaya yönelik yol haritasını tanımlamaktadır.  Bugün, Sertrans Logistics olarak güçlü bir şekilde Endüstri 4.0’a hazırlanıyoruz. Kurumsal ve çok uluslu şirketlerin öncelikli tercih ettiği ve önerdiği ‘glokal’ bir lojistik marka olma vizyonumuz ile Endüstri 4.0 dönüşümüne başladık. Yol haritamızı belirlerken dikkat ettiğimiz unsurlar çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz gibi değer zincirimizdeki tüm paydaşlarımızın gelecekte oluşacak beklentilerini karşılayacak iş modellerini oluşturmak ve bu modelleri hayata geçirebilmemiz için gerekli olan insan ve teknoloji altyapısını oluşturmak oldu. Bu anlayış doğrultusunda başlattığımız Endüstri 4.0 sürecimiz, 6 başlık altında son sürat devam ediyor. Müşteri beklentilerine uygun yenilikçi çözümler sunan rekabetçi sürdürülebilir bir marka olma misyonumuzu gerçekleştirmemiz dijital dönüşüm ile mümkün olacaktır. Daha yolun başında olmamıza rağmen şirket iç süreçlerimizde ve ürün ve hizmetlerimizde fark yaratmaya başlamış olmamız heyecanımızı ve motivasyonumuzu da artırıyor.

Öte yandan, Endüstri 4.0 vizyonuyla çalışmalarına devam eden Sertrans Logistics Ar-Ge departmanı yeni bir projeye daha imza attı. “Kampanya Yönetimi” adı verilen ve ilk fazı tamamlanan projeyle Sertrans Logistics müşterilerine özel avantajlar sunulacak ve müşteriler çeşitli ödüllerden faydalandırılacak.

Etiketler :