Sertrans, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ belgesi aldı

Sertrans, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ belgesi aldı

Sertrans Logistics, gümrük işlemlerini kendi bünyesinde yaparak ihracatçının hayatını kolaylaştıracak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü belgesi sayesinde Sertrans, gümrük işlemlerini bundan böyle kendi bünyesinde yapacak.

Sertrans Yetkilendirilmiş Yükümlü BelgesiSertrans, gümrük yükümlülüklerini eksiksiz ve hatasız yerine getirmek, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olmak, güvenlik ve iş ortaklığı yönetimi, risk yönetimi, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartları gibi pek çok üst düzey performans gerektiren kriterleri yerine getirebilen firmalara verilen ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ belgesini aldı. Yetkilendirilmiş Yükümlü belgesinin zaman tasarrufu sağlayarak ihracatçılara büyük avantajlar sağlayacağını belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, “Uluslararası tedarik zinciri yönetiminde 27 yıllık tecrübeye sahibiz. Yetkilendirilmiş Yükümlü belgemiz ile tüm gümrük işlemlerimizi kendi bünyemizde güvenli ve hızlı bir şekilde tamamlayarak, bürokratik işlemleri en aza indirerek lojistik operasyonlarda çözüm ortaklarımıza zaman tasarrufu, maliyetlerinde iyileştirme ve hız sağlayacağız. Böylece, ihracatçı müşterilerimizin kendi rakiplerine göre bir adım daha önde olmalarını sağlayacağız” dedi.

HAKAN KELEŞ: “İHRACATÇILARIMIZIN DIŞ PAZARLARDAKİ REKABET GÜÇLERİNE DESTEK OLUYORUZ”

27 yıldır uluslararası taşıma ve lojistik hizmeti veren Sertrans’ın yerli ve yabancı gümrükler nezdindeki kurumsal itibarının çok yüksek olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş “Yıllardır yüksek kalitede ve uluslararası standartlarda hizmet veriyoruz. Yerli ve yabancı gümrükler nezdindeki kurumsal itibarımız yanında, kapsamlı teminatla 2013 yılından beri bu alandaki hizmetlerimizi ve güvenilirliğimizi daha da pekiştirmiş bulunuyoruz. Tüm bunlar, çözüm ortağı olduğumuz ihracatçılarımıza maksimum destek vermemize imkan sağlıyor.  Bugün, ihracatçılarımızın en büyük kayıplarından biri gümrük işlemlerinde harcanan uzun sürelerdir. Lojistik hız gerektiriyor, kaybedilen zaman teslimat sürelerinin aksamasına, terminlerin uzamasına, müşteri kaybına ve hatta pazar kaybına kadar ihracatçılarımıza büyük zarar veriyor. Biz, Yetkilendirilmiş Yükümlü belgemizle yük kontrollerini kendimiz yapıyor, bürokrasi işlemlerini azaltıyor ve tüm lojistik süreçleri kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. İç gümrük idarelerine gitmeden, sıra beklemeden ihracatçılarımızın ürünlerini uluslararası piyasaya çok daha hızlı, ekonomik ve güvenli taşıyarak ihracatçılarımıza hız ve maliyet avantajı sağlıyoruz. Bu uygulamamız ile rekabetin en sert şekilde yaşandığı dış pazarlarda ihracatçılarımıza destek olmak, Türk ihracatçısının uluslararası arenada rakiplerinden bir adım önde olmasına katkı sağlamak en büyük amacımız” dedi.  

Etiketler :