Servisçiler, İTO’da plaka tahdidini konuştu

Servisçiler, İTO’da plaka tahdidini konuştu

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) 22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Zümre Toplantısında “İstanbul Servis Araçları Plaka Tahdidi” konuşuldu. Servisçilerin önemli katılım sağladığı toplantıda İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, 22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Ali Bayraktaroğlu, İSTAB Başkanı Ahmet Karakış ve İSAROD Başkanı Hamza Öztürk birer konuşma yaptı....

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) 22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Zümre Toplantısında “İstanbul Servis Araçları Plaka Tahdidi” konuşuldu. Servisçilerin önemli katılım sağladığı toplantıda İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, 22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Ali Bayraktaroğlu, İSTAB Başkanı Ahmet Karakış ve İSAROD Başkanı Hamza Öztürk birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 22 no’lu Meclis Komitesi Üyesi Turgay Gül de yönerge ile ilgili soruları cevaplandırdı.

İBRAHİM ÇAĞLAR: “İTO, İLK GÜNDEN BERİ PLAKA TAHDİDİ İŞİNİN İÇİNDEDİR VE TAKİPÇİSİDİR”

Toplantıda ilk konuşmayı İTO Başkanı İbrahim Çağlar gerçekleştirdi. İbrahim Çağlar yaptığı konuşmada, “Potansiyeli yüksek yüksek ve büyüyen bir ülkeyiz. Sektörün sorunlarından biri plaka tahdidi meselesi. Belediyemizde hassasiyetle bu konunun üzerinde duruyorlar. Şehiriçi yolcu taşımacılığı büyüyen ve gelişen bir sektör. Bizim evlatlarımızı ve çalışanlarımızı siz taşıdınız, taşıyorsunuz. İTO, ilk günden beri plaka tahdidi işinin içindedir ve takipçisidir. Komitemizde A’dan Z’ye bu işin içindedir. Bu sektörü önemsiyoruz” dedi.  

ALİ BAYRAKTAROĞLU: “SEKTÖRDE SIKINTI YOK! FACİA VAR, YANGIN VAR”

22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Ali Bayraktaroğlu da konuşmasında şunları söyledi: “Sektörde sıkıntı yok. Facia var. Yangın var. Belediye Başkanımızdan randevuyu biz komite kararı ile istedik. 5 ay oldu randevu alamadık. Ben yüz yüze bakarak derdimi Belediye Başkanıma anlatamadım.

Pirince gittik, bulgur yok. 16 bin 660 kişiyiz. Gücümüzün farında olalım. Her şeyimizle sektöre plaka tahdidi gelmesini savunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bey istemeden bu iş olmaz. Bu konuda kanun yetki vermiş.

UKOME, Şubat 2016 yönerge kararı aldı. Büyükşehir Meclisi onayladı. Bu yönergeyle aracınız, bunca yıllık emeğiniz yok hükmündedir. Davalar açtık. İTO’nun bu davalara müdahil olması lazım.”

AHMET KARAKIŞ: “YÖNERGEYE 16 DAVA AÇTIK”

İSTAB Başkanı Ahmet Karakış ise yaptığı konuşmada, plaka tahdidinin kendileri için ulaşıncaya kadar sürecek bir konu olduğunu söyledi. Bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Ahmet Karakış, plaka tahdidi nedeniyle sektöre 10 bin aracın giriş yaptığını vurguladı.

Ahmet Karakış, “Uygulanabilirliği olmayan bir yönerge yürürlüğe girmiştir. Yönerge çıktıktan sonra 16 dava açtık. Esnaf odasıyla bu süreci başlattık. Hiç merak etmeyin sektörün hakkını sonuna kadar arayacağız. Diyalog kapısını da kapatmadık. Konuşarak bunu çözmeye çalıştık” diye konuştu.