Şoförlerin karşılaştıkları en büyük zorluklar neler? İşte araştırmanın sonuçları…

Şoförlerin karşılaştıkları en büyük zorluklar neler? İşte araştırmanın sonuçları…

Brisa, 12 ilde 275 firma sahibi ve 325 araç sahibi/şoför ile görüştü. Brisa’nın yaptığı araştırmada ticari araç şoförlerinin en büyük zorluklarının yorgunluk, uykusuzluk, aileden ayrı kalmak, yalnızlık ve ekonomik zorluklar olduğu tespit edildi.12 ilde, inşaat-hafriyat işinde çalışan, damperli kamyonlar, bölgesel taşımacılık yapan her türlü yük taşıyan kasalı kamyon ve TIR'lar, uluslararası taşımacılık yapan şehirlerarası otobüs ve şehir içi otobüs...

Brisa, 12 ilde 275 firma sahibi ve 325 araç sahibi/şoför ile görüştü. Brisa’nın yaptığı araştırmada ticari araç şoförlerinin en büyük zorluklarının yorgunluk, uykusuzluk, aileden ayrı kalmak, yalnızlık ve ekonomik zorluklar olduğu tespit edildi.

12 ilde, inşaat-hafriyat işinde çalışan, damperli kamyonlar, bölgesel taşımacılık yapan her türlü yük taşıyan kasalı kamyon ve TIR'lar, uluslararası taşımacılık yapan şehirlerarası otobüs ve şehir içi otobüs kapsamında 275 firma sahibi ve 325 araç sahibi/şoför ile yapılan araştırma sonuçları şöyle:

  • Ticari araç şoförlerinin karşılaştıkları en büyük zorluklar yorgunluk, uykusuzluk, ailelerinden ayrı kalmak, yalnızlık, sıkılmak ve ekonomik zorluklar.
  • Şoförler kullandıkları araçlarla duygusal bir bağ kuruyor; araçlarını evim, ailem, çocuğum, ekmek teknem, can dostum, yol arkadaşım, her şeyim, hayatım olarak nitelendiriyor.
  • Şoförlerin lastik tercihlerinde ürün ömrü, yol tutuşu ve fiyat öncelikli olarak öne çıkıyor.
  • Şoförlerin yüzde 75’i internet ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor.
  • Araştırmaya katılan şoförlerin en sevdiği üç markadan biri Lassa.
  • Lastik tercihlerinde Lassa yüzde 30’luk bir payla ilk sırada.

 

Etiketler :