“Taşımacıyı dinliyoruz, sürekli proje üretiyoruz”

“Taşımacıyı dinliyoruz, sürekli proje üretiyoruz”

Müşteri teması odaklı satış ekibi ve satış sonrasında kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılamayı ön gören felsefe ile hareket eden Krone, kullanıcılarına daha yakın olmak ve Türk nakliyecisinin talep ve ihtiyaçlarına en iyi cevapları verecek ürün ve hizmetler geliştirmek için önemli projeleri devreye sokuyor. Öte yandan daralan Türkiye treyler pazarında, kendi ürün gamında pazar payını artıran Krone, frigoda ise lider marka olmayı sürdürüyor. Röportaj: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - Krone, Türkiye’deki faaliyetlerine hızla devam ediyor. Krone ilk olarak 35 milyon euro yatırımla Almanya dışındaki ilk üretim üretim tesisini İzmir/Tire’de açtı. Geçtiğimiz yıl Tire fabrikasında 1999 adet treyler üreten Krone, bu treylerlerin 1174 adedini ihraç ederken, 825 adedini ise Türkiye pazarında sattı. Krone’nin Tire’deki bu fabrikasının yıllık üretim kapasitesi ise 10 bin treyler.

İzmir/Tire’deki fabrikanın ardından İstanbul’a çok yakın konumda bulunan ve toplam 10 bin metrekare alana sahip olan Krone Center Gebze’yi devreye alışının 1.yılını kutlayan Krone, bu tesisi Satış Sonrası, Yedek Parça ve Yetkili Servislerin Eğitim Merkezi olarak kullanmakta. Merkez Yetkili Servis konumundaki Gebze’den tüm yetkili servislere ve buraya gelen müşterilere hızlı bir şekilde yedek parça tedariği sağlanıyor.

Krone’nin Türkiye’deki 3. yatırımı ise şasi üretim tesisi. Tire’deki fabrikanın hemen karşısında kurulan ve üretime Nisan ayında başlayan Krone Şasi Üretim Merkezi yılda 10 bin adet şasi üretecek.

Türkiye treyler pazarının son yıllarda daralmasına karşın Krone, Türkiye’deki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu ülkeye olan güvenini ve inancını sürekli dile getiren Krone’nin Almanya’daki yetkilileri, Türkiye’yi uzun vadeli bir proje olarak nitelendiriyorlar. Buradaki ekibe olan inançları da bu yatırımları teşvik eden bir başka önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya daha fazla ihracat yapmayı amaçlayan Krone, iç pazarda ise her gün daha da güçlenen pozisyonunu, kullanıcılarıyla birlikte iyice sağlamlaştırmayı ve sektörün vazgeçilmez markası olmayı hedefliyor.

www.yesillojistikciler.com olarak Krone’nin iç pazardaki konumu, satış ve pazarlama faaliyetleri ve de satış sonrası hizmetleri ile ilgili Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Krone Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer ile Krone Center Gebze’de bir araya geldik. Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Krone Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer’in anlattıkları…

ÖMÜRDEN ÖZACAR: “MÜŞTERİ TEMASI ODAKLI VE HER GEÇEN GÜN KENDİNİ GELİŞTİREN BİR SATIŞ EKİBİMİZ VAR”

Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar, 12 kişiden oluşan ve tüm Türkiye’yi kapsayan bir satış ekibine sahip olduklarını söyledi. Bu ekiple her gün müşteri teması sayısını arttırmayı hedefleyen Ömürden Özacar, ikinci el takas desteğine de başladıklarını ifade etti. Sancaktepe/Ferhatpaşa’da 5 bin 500 metrekarelik bir yer kiraladıklarını ve ikinci el operasyonlarını oradan yöneteceklerini belirtti. Ayrıca finansal kiralama hizmeti vermeye de başladıklarını kaydeden Özacar, “Bu iş için Krone Fleet isimli şirketimiz var. Finansal kiralama ile lastik dışında tüm bakımlar, kaskolar bize ait oluyor. Müşterilerimizle 4-5 yıllık bir kira sözleşmesi yapıyoruz. Tabii burada şöyle bir kısıtlama var, C2’nin sadece yüzde 50’si kadar kiralayabiliyorsunuz. Yani 100 aracınız varsa 50 tane kiralayabiliyorsunuz. Bu da kanunen getirilen bir kısıtlama” dedi.  

 “AKTİF BİR ROAD SHOW YAPACAĞIZ”

Bu yılın sonlarında bir Road Show düzenleyeceklerini anlatan Özacar, “Road Show organizasyonumuz bugüne kadar yapılanlardan farklı olacak. Daha aktif bir Road Show ön görüyoruz. Örneğin Mersin’de bir TIR garajına gideceğiz. 2 saat orada kalacağız ve araçlarımızın tanıtımını yapacağız. Oradan çıkacağız çok büyük bir müşterinin garajına gideceğiz. Yani aktif çalışıp gün içinde 2-3 lokasyona uğramayı planlıyoruz. Road Show ile de müşteri temasımızı arttıracağız. Daha çok müşteriye temas etmek istiyoruz.” dedi.  

“DARALAN PAZARDA PAYIMIZI ARTIRDIK”

Türkiye treyler pazarının daralmaya devam ettiğini anlatan Özacar şunları söyledi: “Krone olarak ürettiğimiz tenteli, konteynır taşıyıcı, açık kasa ve frigolarda geçen senenin ilk 3 ayına göre yüzde 45.30’luk bir düşüş var. 2016’nın ilk 3 ayında pazar 1309’du. Bu yılın  ilk 3 ayında ise 716 adet. Biz daralan pazarda pazar payımızı artırdık. Geçen yıl payımız yüzde 21-22 oranındaydı bu yıl 199 adet ile yüzde 28’e yükselttik. Fakat yine de pazarda genel olarak bir geriye gidiş var.

TRENE YÜKLENEBİLİR TREYLERLERE TALEP ARTIYOR

Trene yüklenebilir treylerlere talep artarak devam ediyor. Normalde Avrupa’da bir çekiciye 2.8 civarında treyler denk geliyor. Türkiye’de hala 2’yi bulamadık. Fakat bu durum treyler lehine artıyor. Özellikle Anadolu’daki nakliyecilerden trene binmese bile trene uygun treyler talebi gelmeye başladı. Bu sene binmem seneye binerim diye alıyorlar ama temel sebebi maliyeti ciddi şekilde düşürmesi. 

“FRIGO TREYLER SATIŞINDA PAZAR LİDERİYİZ”

Frigo, domatese çok odaklanmıştı. Biz geçen yıl 297 adet frigo sattık. Şu anda frigoda pazar payımız yüzde 48 oldu. Yine en çok satan biz olduk. Fakat yine de pazar durağan. Özel tip frigolara talep artışı var. Standart tip kutu yerine katlı, ara bölmeli  özel tip frigolara talep arttı.

MEHMET DİNÇER: “TÜRKİYE GENELİNDE 32 YETKİLİ SERVİSİMİZ VAR, 36’YA ÇIKARTACAĞIZ”

Krone Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer, Krone’nin şu an Türkiye genelinde 32 tanesi bitmiş 2 tanesi de sözleşme aşamasında olmak üzere 34 tane yetkili servisi bulunduğunu söyledi. Başlangıçta Türkiye genelinde 34 yetkili servis açmayı planladıklarını anlatan Mehmet Dinçer, iki bölgeden gelen talep üzerine servis hedef sayılarını 36’ya çıkardıklarının altını çizdi.

YILDA 1 MİLYON EURO YEDEK PARÇA CİROSU ELDE EDİYORUZ”

Krone Center Gebze’nin Türkiye’deki satış sonrası hizmeti açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Mehmet Dinçer, Krone Center Gebze’yi satış sonrası hizmet merkezi olarak açtıklarını, son altı aydır da müşterilerine servis ve bakım hizmeti ve ayrıca yetkili servislerine iş başı eğitimi  hizmeti verdiklerini belirtti. Dinçer, “Şu anda Türkiye’deki en yüksek giriş hedeflerini yakaladık. Yılda 1 milyon euro yedek parça cirosu elde ediyoruz” dedi. 

“KRONE’NİN TÜRKİYE’DEKİ SATIŞ SONRASI SERVİS HİZMETİ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR”

Şu an Avrupa’da 1300, Türkiye genelinde ise 32 noktada servis hizmeti verdiklerini bunların 5 tanesinin de İstanbul’da olduğunu belirten Dinçer, “Krone’nin Türkiye genelinde satış sonrası servis organizasyonu başarılı bir şekilde ilerliyor ” diyen Dinçer şöyle devam etti: “Geçen yıl kapsamlı bir eğitim programını tamamladık. Ülke genelinde faaliyet gösteren 32 adet Krone servis noktasının teknisyenleri, önce Tire’de, ardından Almanya’da, son olarak Krone Center Gebze’de eğitim gördüler. Her zaman olduğu gibi hedefimiz yüzde 100 müşteri memnuniyeti. Bu hedefi gerçekleştirmek için yetkili servis sayımızı ve mevcut yetkili servislerimizin kalitesini artırmayı hedefliyoruz.”

“KULLANICILARIMZI DİNLİYORUZ VE SORUYORUZ: SİZİN İÇİN NASIL DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ”

Krone’nin Türkiye’deki Satış Sonrası organizasyonunun gündeminde şu anda iki önemli proje olduğunu anlatan Dinçer, bu projelerden birincisinin ‘Krone Kullanıcılarını Dinliyor’ projesi olduğunu ve bu yıl Türkiye’nin tüm bölgelerindeki filo müşterilerine yönelik bu projeyi gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Dinçer şunları anlattı: “Projemiz ‘Krone Kullanıcılarını Dinliyor’un ilkini İzmir/Tire fabrikamızda Ege bölgesi müşterilerimize gerçekleştirdik. Bu ay Karadeniz bölgesinde, o bölgedeki filo müşterilerimizle ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu toplantılara filoların ‘garaj amirleri’ni davet ediyoruz. Biz de satış sonrası, kalite kontrol ve teknik departmanlarından en üst düzeyde katılım sağlıyoruz. Son kullanıcılarımızla direkt olarak yüz yüze görüşüyoruz. Kullanıcılarımıza ‘Treylerlerimize dair söylemek istedikleriniz nelerdir? Sık karşılaştığınız  sorunlar nelerdir? Sizce ürünümüzün daha verimli ve kullanışlı olması için neler yapmalıyız?  ve benzeri sorular soruyoruz ve her türlü  öneri ve tavsiyelerini  dikkatle not ediyoruz. Bizler, Krone markası olarak aracımızı en iyi bilenlerin, onunla en çok vakit geçirenlerin duygu ve düşüncelerini almak istedik. İlk defa kullanıcılarımız satış sonrası, kalite kontrol ve teknik departmanlarına görüş ve önerilerini direkt aktarma fırsatı buldular.” Dinçer ayrıca, Krone yetkililerinin, kullanıcılarının görüş ve önerileri üzerine yeni çözümler üzerinde çalıştıklarını, hatta yakın zamanda bazı yeniliklerin hayata geçeceğinin de müjdesini verdi.

FİLO MÜŞTERİLERİNE TEKNİSYEN EĞİTİMİ

İkinci projemiz filo müşterilerimizin teknisyenleriyle ilgili. Filo büyüklüğü belirli bir boyutun üstünde olan kullanıcılarımız kendi tesislerinde kademe diye isimlendirdiğimiz küçük servisler açıyorlar. Bu servislerde bazı bakım ve onarım işlemleri yapma yoluna gidiyorlar. Bizim Krone olarak burada çok önemli bir hassasiyetimiz var. Araçlarımızın kalite standartlarını, uzun ömürlü yapısını koruyabilmek adına, araçlarımıza yapılan müdahalelerde yine belirli standartlar olmasını istiyoruz. Bu standartları yakalayabilmenin ise yolu eğitimden geçiyor. Yıllardır bu işin içinde olan kademe teknisyenlerini Krone olarak bir araya getireceğiz ve Krone araçlarına hangi standartlara uygun olarak müdahale edilmesi gerektiğinin eğitimini vereceğiz. Aynı zamanda onlarla sohbet edeceğiz ve belki de birlikte bazı standartlar belirleyeceğiz.

Etiketler :