Temsa, ARGE Merkezleri Endeksi'nde 61 sıra yükseldi

Temsa, ARGE Merkezleri Endeksi'nde 61 sıra yükseldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen "2015 ARGE Merkezleri Performans Endeksi"ne göre TEMSA ARGE Merkezi 127 firma arasında 12’inci oldu. 2014 yılında TEMSA ARGE Merkezi 117 firma arasında 73’üncü olmuştu. Otomotiv alanında ise 7’incilikten 2’inciliğe yükselen TEMSA ARGE Merkezi, Fikri Mülkiyet Yetkinliği sıralamasında ise 11 otomotiv şirketi arasından 1’inci oldu.

Toplam 187 çalışanın bulunduğu TEMSA ARGE Merkezi başarıdan başarıya koşuyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen "2015 ARGE Merkezleri Performans Endeksi"ne göre TEMSA ARGE Merkezi, 127 firma arasında 12’inci oldu.

DİNÇER ÇELİK: “TEMSA, ARGE MERKEZİ’YLE DE LİDERLER LİGİNDE”

TEMSA ARGE Merkezi’nin bir yıl içerisinde 61 sıra yükselip 12’nci olmasının TEMSA’nın yeniliğe ve gelişime verdiği önemin en önemli kanıtlarından biri olduğunu söyleyen TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Hem yurt içinde hem de yurt dışında pazar payını büyüten TEMSA, sadece kaliteli ve konforlu araçlarıyla değil ARGE Merkezi’yle de sektörün önemli firmaları arasında. TEMSA ARGE Merkezi’nin katkılarıyla TEMSA’nın ulusal ve uluslararası pazardaki payını artıracağına inanıyorum” diye konuştu.

İBRAHİM ESERCE: “BU SONUÇ MUTLULUK VERİYOR”

2014 performans endeksinde 117 firma arasından 73’üncü sırada yerlerini aldıklarını belirten TEMSA ARGE Direktörü İbrahim Eserce, “2014 yılında 117 firma arasından 73’üncü olduk, 2015 yılında ise 127 firma arasından 12’nci olduk. Pazarda TEMSA ürünlerinin gördüğü yoğun ilgi de bu yükselişimizi gösteriyor zaten. Mutluluk verici bir sonuç. Ülkemizin bugün en çok ihtiyaç duyduğu, gelecekte büyümesinin ve gelişmesinin en temel taşını oluşturacak olan kurumlar ARGE merkezleri. Gücünüz ve ekonomimizin sürdürülebilir bir büyümeye sahip olması için güçlü ARGE merkezlerine ihtiyacımız var. Bu anlayış çerçevesinde bütçenin yüzde 4’lük bölümü ARGE merkezine aktarılıyor” dedi.

“HEP DAHA YUKARISINI HEDEFLİYORUZ”

TEMSA ARGE Merkezi’nin yükselişinin bu sıralama ile sınırlı olmadığına da dikkat çeken İbrahim Eserce sözlerini şöyle tamamladı: “ARGE Merkezleri kategoriler arasında değerlendirildiğinde TEMSA ARGE Merkezi otomotiv alanında 2014 yılında 10 firma arasında 7’inci sırada yer alırken 2015’te 11 firma arasında 2’inciliğe yükseldi. Ayrıca Fikri Mülkiyet Yetkinliği sıralamasında ise 11 otomotiv şirketi arasından 1’inci olduk. Fikri mülkiyet içerisinde; uluslararası patent, ulusal patent, endüstriyel tasarım, marka yoğunluğu, faydalı model gibi tesciller bulunuyor. Bütün bu elde edilen başarılardan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte bu başarımızı kalıcı hale getirmek ve performans endeksinin genel sıralamasında daha üst noktaya çıkmak istiyoruz. Bunun için de çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

Etiketler :