Temsa, kurumiçi girişimcilik çalıştayı düzenledi

Temsa, kurumiçi girişimcilik çalıştayı düzenledi

TEMSA Yenilikçilik ve Girişimcilik (YG) panelinin bu haftaki konuğu Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden Baybars Altuntaş’tı. 25 Mart’ta organize edilen panel, iki farklı oturum ile gerçekleşti. İlk oturumda TEMSA YG Ekibi ile projeler ve kurumiçi girişimcilik konusunda çalıştay yapıldı. ABD’de yayınlanan Dünya girişimcilik el kitabı yazarlarından ve dünya çapındaki girişimcilik programı Dragons’ Den’in efsane dragonu Altuntaş, “Nasıl Girişimci Olunmaz?”...

TEMSA Yenilikçilik ve Girişimcilik (YG) panelinin bu haftaki konuğu Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden Baybars Altuntaş’tı. 25 Mart’ta organize edilen panel, iki farklı oturum ile gerçekleşti. İlk oturumda TEMSA YG Ekibi ile projeler ve kurumiçi girişimcilik konusunda çalıştay yapıldı. ABD’de yayınlanan Dünya girişimcilik el kitabı yazarlarından ve dünya çapındaki girişimcilik programı Dragons’ Den’in efsane dragonu Altuntaş, “Nasıl Girişimci Olunmaz?” örneklerini Dragons Den programından alıntılarla paylaştı.

İkinci oturumda, Baybars Altuntaş “Şirketler kurumsallaşmanın kör noktalarından kurtulmak için şirket içi girişimciliği teşvik etmelidir. Çalışanları hem hobilerini tatbik etmesi, hem kuruma kazanç sağlaması, hem de çalışanı uzun süre işte tutabilmesi için kurumiçi girişimcilik kaçınılmazdır. Bu amaçla önce iş modelinin doğru bir şekilde ortaya konması gerekmektedir.” dedi.

TEMSA Yenilikçilik ve Girişimcilik Program Yöneticisi ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak, “Temsa içerisinde yapmış olduğumuz YG Projeleri ile mevcut iş alanımıza ek yeni pazarlar ve müşteriler bulmayı hedefliyoruz bu amaçla 2016 yılında önemli oranda, Kurumiçi Girişimci projelerini hayata geçirmeyi planlıyoruz “dedi. Türkiye’de ilk Kurumiçi Girişimcilik öykülerinin Temsa ’dan çıkmasının muhtemel olduğunun altını çizdi.

Baybars Altuntaş bazı dinleyicilere ‘Otobüsten İndim BMW’ye Bindim’ kitabını hediye etti. Aynı zamanda Balboa Publications tarafından New York’ta yayınlanan ve aralarında Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent, Dünya Girişim Forumu Başkanı, Global Girişimciler Network Başkanı, gibi dünya çapında isimlerin önsözüyle Türkçe’den İngilizceye çevrilen ilk girişimcilik kitabı da TEMSA YG kütüphanesinde de yerini aldı.

TEMSA YG ekibi öncülüğünde gerçekleştirilen panel sayesinde TEMSA’da girişimcilik ruhunun kültür haline gelmesinde önemli bir adım daha atıldı. 

Etiketler :