TEMSA’dan 10 gezici kütüphane otobüsü aldı

TEMSA’dan 10 gezici kütüphane otobüsü aldı

TEMSA MD9LE otobüsler gezici kütüphane olarak eğitime katkı sağlayacak. 9.5 metrelik uzunluğa sahip 10 adet TEMSA MD9LE Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı törenle Bakanlık yetkililerine teslim edildi. 14 Haziran Salı günü düzenlenen törenle 10 adeti Temsa MD9LE gezici kütüphane otobüsü olmak üzere toplam 15 otobüs Bakanlık filosunda yerini aldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Temsa  Kamu Satış Müdürü Ayşegül Gökçe, Kamu Satış...

TEMSA MD9LE otobüsler gezici kütüphane olarak eğitime katkı sağlayacak. 9.5 metrelik uzunluğa sahip 10 adet TEMSA MD9LE Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı törenle Bakanlık yetkililerine teslim edildi. 

14 Haziran Salı günü düzenlenen törenle 10 adeti Temsa MD9LE gezici kütüphane otobüsü olmak üzere toplam 15 otobüs Bakanlık filosunda yerini aldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Temsa  Kamu Satış Müdürü Ayşegül Gökçe, Kamu Satış Yöneticisi Mahir Akkuş, Temsa Yetkili Bayisi Ali Şahin ile çok sayıda bürokrat ve çocuklar katıldı. 

GEZİCİ KÜTÜPHANE OTOBÜSÜ SAYISI 46 OLDU

Törende konuşma yapan Bakan Nabi Avcı, son yapılan 15 araçlık teslimatla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gezici kütüphane sayısını 46’ya ulaştırdığını söyledi.  Bakan Avcı,  “Filomuza bugün 15 yeni kütüphanemizi dâhil ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığının bunlarla birlikte gezici kütüphane filosu veya kervanı 46’ya ulaşmış oluyor. 46 gezici kütüphanemiz Anadolu yollarında dağ bayır, köy ve kasabalarımıza, şehirlerimizde engellilerimizin olduğu mahallelere kitapları taşıyacak. Kervana kattığımız bu 15 gezici kütüphanemiz için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Toplam 46 araçlık kütüphane kervanımızın 39 bin 97 kayıtlı üyesi var ve inşallah en kısa zamanda bunu 100 bine çıkaracağız. Şu anda bütün Anadolu’da ve bu gezici kütüphanelerimizde 105 bin kitabımız var. Bugüne kadar 466 bin okuyucu ile buluştu. Bu otobüslerimizin, gezici kütüphanelerimizin başta çocuklarımız olmak üzere bütün gençlerimize, okuyucularımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın anahtarlarını teslim ettiği yeni gezici kütüphaneler Aydın, Trabzon, Tekirdağ, Isparta, Konya, Çorum, Manisa, Iğdır, Kırşehir, Nevşehir, Burdur, Kütahya, Bursa, Elazığ ve Mardin’de kitap sevdalılarına hizmet verecek.

TEMSA MD9LE BİLGİNİN, KÜLTÜRÜNDE TAŞINMASINA KATKI SAĞLAYACAK

İnsanların okuma isteğine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Temsa  Kamu Satış Müdürü Ayşegül Gökçe, “Üretimini gerçekleştirdiğimiz otobüsler sadece insanların bir yerden bir yere taşınmasına katkı sağlamıyor. Bilginin de, kültüründe taşınmasına, insanımızla buluşmasına  da katkı sağlıyor.  Temsa olarak büyük bir mutluluk  ve gurur duyduğumuz bir teslimat.  Bu gezici otobüsler sayesinde çocuklarımız, gençlerimiz, insanımız kitaplarla buluşacak, burada kitap okurken duyduğu keyiften Temsa olarak biz de mutluluk duyacağız. Yeni TEMSA MD9LE araçlarımızın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MD9LE GEZİCİ KÜTÜPHANE OTOBÜS ÖZELLİKLERİ

9.5 metre uzunluğa sahip MD9LE araçlar, gezici kütüphane otobüsü olmak üzere özel olarak tasarlandı. MD9LE otobüsler otomatik açılabilir tente ile güneşli veya yağmurlu havada masa veya sandalye yerleştirilerek gelen misafirleri ağırlama imkanı sunuluyor. Otobüsler dışa açılabilir pnomatik kapıya sahip. MD9LE iç ortamında da özel imkanlar sunuldu. Araç içinde katlanabilir büyük LCD ekran, görevli için masa ve sandalye, görevli yan kısmında yazıcı tarayıcı ve karşı kısmında mini buzdolabı, kitapların ve dergilerin yerleştirilebileceği raflar, klima havalandırma için kanal ve üfleçler, bilgisayar ve kitap okuma için sabit masa ve sandalyeler, internet erişimi için altyapı, araç içi reklam ilan ve panoları, gelen misafirlerin kitap inceleyebilmesi için oturabilecekleri kayar/kızak mekanizmalı PUF oturaklar, elektrik olmadığı zaman sessiz çalışacak bir jenaratör, engelli bireylerin kolayca binmesini, inmesini sağlayacak elle açılan rampa sistemi de mevcut. 

Etiketler :