Temsa'dan geleceğin ulaşımını şekillendirecek fikre 15 bin TL ödül!

Temsa'dan geleceğin ulaşımını şekillendirecek fikre 15 bin TL ödül!

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’in yılın ilk 7 ayında otobüs pazarını değerlendirdiği Sabancı Center’da düzenlenen basın toplantısında ayrıca Temsa’nın akıllı otobüs dönemini başlattığı Smart Mobility programının gelecek vizyonunu paylaşıldı. Ayrıca “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” inovasyon yarışması hakkında da bilgi verildi. Konuyla ilgili Temsa Yenilikçilik ve Girişimcilik Program Yöneticisi ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak...

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’in yılın ilk 7 ayında otobüs pazarını değerlendirdiği Sabancı Center’da düzenlenen basın toplantısında ayrıca Temsa’nın akıllı otobüs dönemini başlattığı Smart Mobility programının gelecek vizyonunu paylaşıldı. Ayrıca “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” inovasyon yarışması hakkında da bilgi verildi. Konuyla ilgili Temsa Yenilikçilik ve Girişimcilik Program Yöneticisi ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak Temsa’nın Smart Mobility çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

TEMSA’NIN SMART MOBILITY YAKLAŞIMI VE DÜNYADAKİ TRENDLER

Geleceğin 5 mega trendi olduğunu söyleyen Mert Umut Özkaynak, bu trendleri şöyle sıraladı: “Nüfus artışı, ekonomi, dijitalleşme, şehirleşme ve iklim değişikliği.” Özkaynak konuşmasına şöyle devam etti: “Bu trendlere paralel olarak da otomotivde yeni trendler öne çıkıyor. Otomotivdeki yeni trendler ise; Powertrain teknolojilerin gelişimi, malzeme teknolojilerinin gelişimi, birbiriyle iletişime geçen araçların gelişimi ve sürücüsüz araçların geliştirilmesi. Şehirlerde öne çıkan trend ise akıllı şehirler trendi. Temsa olarak bizim Smart Mobility yaklaşımlarımız ise şunlar: Dijitalleşme, güvenlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik. Temsa olarak akıllı araçlar ve elektrikli araçlar üzerine önemli çalışmalar yapıyoruz. Şu an iki tip elektrikli aracımız var. Bu araçlar yerli tasarım ve yerli üretim olacak.”

“5 BİN CİVARINDA FİKİR BEKLİYORUZ”

Temsa olarak inovasyona çok büyük önem verdiklerini söyleyen Özkaynak, bu nedenle “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” ismiyle açık inovasyon yarışması başlattıklarını söyledi. Yarışmaya başvuruların bugün itibarıyla başladığını ifade eden Özkaynak, her türlü fikre açık olan yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin TL ödül vereceklerini kaydetti. Yarışmaya katılmak isteyenlerin http://smartmobility.temsa.com/ linkinden yarışma ile ilgili detaylı bilgilere sahip olabileceklerini ve başvuru yapabileceklerini belirten Özkaynak, son başvuru tarihinin 4 Kasım 2016 olduğunu, 5 bin civarında fikir beklediklerini vurguladı. 

Etiketler :