Tırsan Treyler, Adana’da bayileri ile buluştu

Tırsan Treyler, Adana’da bayileri ile buluştu

Tırsan Treyler, 3 Haziran’da düzenlediği bir organizasyonla bayileri ile Adana Sheraton Otel’de bir araya geldi. Türkiye’nin 20 farklı noktasından gelen bayilerin katılımıyla 2016 yılı ilk yarı değerlendirmesi gerçekleştirildi, yılın ikinci yarısına ilişkin strateji belirledi. Organizasyonda yılın ilk yarısını değerlendiren Tırsan Yurtiçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız, “Türkiye ağır ticari araç pazarında 2016 yılının ilk yarısında...

Tırsan Treyler, 3 Haziran’da düzenlediği bir organizasyonla bayileri ile Adana Sheraton Otel’de bir araya geldi. Türkiye’nin 20 farklı noktasından gelen bayilerin katılımıyla 2016 yılı ilk yarı değerlendirmesi gerçekleştirildi, yılın ikinci yarısına ilişkin strateji belirledi. Organizasyonda yılın ilk yarısını değerlendiren Tırsan Yurtiçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız, “Türkiye ağır ticari araç pazarında 2016 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre daralma söz konusu. Piyasada da buna bağlı olarak temkinli bir hava var. Ancak, biz Tırsan olarak yılın ilk beş ayı sonunda yüzde 36 pazar payıyla liderliğimizi sürdürüyoruz. Bunu da, bugün bir araya geldiğimiz Türkiye treyler sektörünün en geniş ailesinin verdiği destek, 51 noktayla ülkenin en yaygın treyler servis ağında müşterimize sağladığımız hizmet ve pazarın ihtiyacı olan doğru ürünü geliştirip üretmedeki başarımızla sağlıyoruz. Yılın ikinci yarısının, mevsimselliğin de etkisiyle ilk yarıya göre daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi.

ERCAN KULAKSIZ: “TAŞIMACILARIMIZIN YATIRIMLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ATILIMLARIMIZ SÜRECEK”

Ercan Kulaksız, “Tırsan’ın garanti süresini 5 yıla çıkarması piyasada büyük ses getirdi. Bu konuda bayilerimizden çok iyi geri bildirimler alıyoruz. Ramazan ayı için de iki kampanya başlattık. Tırsan Perdeli/Tenteli treyler grubunda yapılan alımlarda 24 ay vadeli 100 bin TL’lik faizsiz kredi fırsatı sunuyoruz. Frigo kampanyamızda ise ilk üç ayı geri ödemesiz, her üç ayda bir 2 bin 750 euro taksitle 36 ay vadeli ödeme olanağı mevcut. 38 yıldır olduğu gibi piyasanın zor gününde hem bayimizin hem de müşterilerimizin yanındayız. Taşımacılarımızın yatırımlarını kolaylaştırmak için atılımlarımız sürecek” açıklamasını yaptı.

 “TIRSAN, 84 İLDE 1257 MÜŞTERİ ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Toplantı sırasında Tırsan Bayi Satış Yöneticisi Ersin Şeker tarafından yapılan sunumunda ise, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde 35 lokasyonda 20’den fazla bayisiyle hizmet veren Tırsan’ın, müşterilerine ulaşma başarısı aktarıldı. Yapılan sunuma göre yılın ilk beş ayında, Tırsan’ın müşterilerinin başarısının arkasındaki güç olarak, ürün ve hizmetlerini geliştirmek, ihtiyaçlarını dinlemek ve tespit etmek için 1.698 müşteriye ulaşıldı. En önemlisi ise Türkiye genelinde 84 şehirde Tırsan, bayileri ile birlikte toplamda 1257 adet müşteri ziyareti gerçekleştirdi. Adana’da gerçekleşen bayi toplantısında ayrıca, Tırsan’ın Türkiye’deki liderlik başarısında etkin rol oynayan  Tırsan bayileri, pazar şartlarına göre Tırsan ile güven ve uzun soluklu iş birliklerinin Tırsan müşterilerine nasıl katma değer yarattığını anlattı.

UĞUR İKİKARDEŞ: TIRSAN’LA AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

Adana bölgesinde piyasa genel tabloyla aynı durumda” diyen Tırsan’ın Adana bayisi olan İkikardeş Otomotiv’in Genel Müdürü Uğur İkikardeş, “Ama Tırsan’ın yerli üretici olması bu noktada önemli. Çünkü aynı dili konuşuyoruz, müşterisini anlıyor, Türk taşımacısını dinliyor, bu ihtiyaçlara göre araç üretiyor, hizmet veriyor. Tırsan’ın bayi teşkilatının oturmuş yapısı da önemli. Bu yapı müşteriye güven veriyor” dedi. İkikardeş Otomotiv son 9 yıldır Tırsan bayiliği yapıyor.

KUBİLAY DOĞAN: “PAZARIN TEMKİNLİ OLDUĞU DÖNEMLERDE MÜŞTERİ İKİ ŞEYE BAKAR: TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİ VE İKİNCİ EL DEĞERİ”

Tırsan’ın Kahramanmaraş ve Mersin bayisi olan Kemak Otomotiv Genel Müdürü Kubilay Doğan ise yaptığı değerlendirmede, “Ağır ticari araç piyasası 2016 yılında şu ana kadar, daha önce de öngördüğümüz gibi 2015 yılının gerisinde. Pazarın temkinli olduğu dönemlerde müşteri iki şeye bakar: toplam sahip olma maliyeti ve ikinci el değeri. Tırsan bu iki bakımdan da müşterisine avantajlı ürün sunuyor, çünkü Ar-Ge gücü sayesinde kaliteli ürün üretiyor. Bu, bakım maliyetlerinin düşük olması anlamına geliyor” dedi

HAMDİ YÜNCÜ: “TIRSAN DEĞİŞEN İHTİYAÇLARA HEMEN YANIT VERİYOR”

2011 yılından bu yana başta Diyarbakır, Malatya ve Erzurum olmak üzere Tırsan’ın Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden sorumlu olan bayisi Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Hamdi Yüncü, “Bölgemizde yatırımlar yavaşladı, navlun fiyatları da bundan etkilendi” dedi.

Yüncü, “Bu ortamda avantajımız, Tırsan’ın müşterileriyle kurduğu güven ilişkisi. Tırsan gelişen ve değişen ihtiyaçlara başarılı Ar-Ge yapısı sayesinde hemen yanıt veriyor. Nakliyecilerden aldığımız bilgiyi Tırsan’a ilettiğimizde taleplerin hemen karşılanması Tırsan’la birlikte olmamızın doğru karar olduğunu gösteriyor” açıklamasını yaptı.

AHMET UĞUR: “HEM GÜÇLÜ AR-GE ALTYAPISI SAYESİNDE ÜRÜN KALİTESİ, HEM MÜŞTERİ İLETİŞİMİ HEM DE SATIŞ SONRASI HİZMETLER ALANLARINDA SÜREKLİ GELİŞTİRDİ”

Tırsan bayilerinden Bursa Ağır Vasıta A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Uğur ise, “2007 yılından bu yana Tırsan bayisiyiz. Yüzde 100 yerli sermaye olan Tırsan’ın Türkiye treyler pazar lideri olmasının yanı sıra dünyada önde gelen treyler üreticilerinden biri oluşu ülkenin nakliyecisi için bir övünç kaynağı. Tırsan bayisi olduğumuz son 10 yıl içerisinde Tırsan zamanın şartlarına göre kendini, hem güçlü Ar-Ge altyapısı sayesinde ürün kalitesi, hem müşteri iletişimi hem de satış sonrası hizmetler alanlarında sürekli geliştirdi” dedi.

Etiketler :