Tırsan’dan dijital teslimat töreni: Eyüp Lojistik’e 165 adet treyler

Tırsan’dan dijital teslimat töreni: Eyüp Lojistik’e 165 adet treyler

Tırsan Treyler, bir ilke imza attı. Eyüp Lojistik’e dijital teslimat töreni ile 165 adet treyler teslim eden Tırsan, bu teslimat ile Gaziantepli lojistik firmasına 765 adet treyler teslim etmiş oldu.

Tırsan Treyler’den Eyüp Lojistik’e 165 adet araç teslim etti. Online yapılan teslimata Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç katıldı. 

EYÜP LOJİSTİK, BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 765 ADET TIRSAN TREYLER TESLİM ALDI

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı açıklamada, “Eyüp Bey ile  1994-1995 yılından bu yana tanışıyoruz. O dönemden bu yana işbirliğimiz devam ediyor. Bugün teslim edeceğimiz 165 treyler ile bugüne kadar 765 adet treyler teslim etmiş oluyoruz. Eyüp Lojistik, Gaziantep’in önemli lojistik firmalarından biri. 2001 yılından bu yana Gaziantep’e sürekli gider gelirim. Az sayıdaki Gaziantepli lojistik firmaları çok önemli işlere imza atıyorlar.

TÜRKİYE’NİN BİR ŞANSI VAR

2019 yılı ve öncesi bir daha gelmeyecek. Bundan sonra ne olur? Covid-19’un bir şekilde tedavisinin bulunması lazım. Yeni değişen dünya düzeni içinde Türkiye’nin bir şansı var. Bildiğiniz gibi bu virüsün çıktığı yer olan Çin dünya üretiminin üçte birini gerçekleştiriyor. Bundan sonra tedarik zinciri yapılırken bölgesel işbirlikleri gelişecektir. Küreselleşmenin bittiğini kabul etmemiz lazım. Ama bölgesel işbirlikleri de gelişmesi ve iş modellerinin yeniden sorgulanması gerekiyor. Türkiye üretim teknoloji açısından çok önemli gelişmeler kaydetti. Bu bizim için çok önemli bir şans. Doğru planlama ve doğru strateji yaparsak bu durum Türkiye’de üretimi için bir avantaj olacaktır.

ÜRETİMİN GSMH’DEKİ PAYI ARTIYOR

Dünya üretiminin üçte birinin bir ülkeye bağlamanın sonucu net olarak görüldü. Hizmet sektörü yani turizm, bankacılık ve benzeri sektörler nasıl evrimleşecek bunu öngörmek mümkün değil. Üretimin GSMH’deki payı artıyor. Öte yandan toprağın önemi artacak ve toprağa dönüş tekrar başlayacaktır. 

TREYLER ÜRETİM HEDEFİ

2023’te 23 bin adet üretim hedefimiz var. Bu yıl 11 bin adet hedefimiz vardı. Sanırım 7 bininin üstünde kapatacağız. 

EVDE ÇALIŞAM MODELİ

Evde çalışma modeli kendini geliştirme açısından çok önemli bir fırsat. Ben bu çalışmayı Covid-19’dan sonra da devam ettirmeyi arzu ediyorum. Bu yeni çalışma alışkanlıkları içinde evden çalışmalar ön plana çıktı. Ben tahmin ediyorum ki, buna alışacağız. Tırsan’da kimse zorunlu olmadıkça ofise gitmiyor. Bu durum bir müddet daha devam edecektir. Her şeye hazırlıklı olmamız lazım. Değişimleri görmemiz lazım ve buna hazırlıklı olmamız lazım. 

Lojistik sektörü şu an artısı ile eksisi ile bir dengede. Batıya yaptığımız taşımalarda en önemli problemi vize oluşturuyor.”

EYÜP BARTIK: “ŞİRKETİMİZDE TIRSAN’DAN BAŞKA TREYLER YOK”

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Biz bu yıl için hem çekici hem de treyler alanında çok ciddi yatırımlar yapmayı planladık. Öncelikle ülkemize güveniyoruz. Tırsan ile işbirliğimiz 1995 yılında başladı. Bu zamana kadar Tırsan’dan 765 adet treyler aldık. Bizim şirketimizde Tırsan’dan bu yana treyler yok. İyi treyler yapıyorlar. Hem kullanım hem işletim hem de ikinci el anlamında bu önemli. Bugün 165 adet Tırsan treyler ile güçlendireceğimiz filomuza 300 adet de yeni çekici ekleyeceğiz. Bununla ilgili MAN ile uzun vadeli bir anlaşma yaptık. Öte yandan bugün teslim teslim alacağızı 165 adet treyleri 250 adede çıkarmayı amaçlıyoruz. 

3 YIL İÇİNDE LOJİSTİK TEDARİKÇİSİ OLACAĞIZ

Biz lojistik tarafında devam ediyoruz ama özellikle çekici ve treyler kiralama alanında ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Yılın ikinci yarısında uluslararası nakliyecilere treyler ve çekici kiralama işi yapacağız. Aynı zamanda lojistik depo yatırımlarımız bulunuyor. Amacımız lojistik sektörünü yabancılara kaptırmamak. Bildiğiniz gibi araçlar önemli bir sermaye gerektiriyor. Biz bu konuyu çok iyi biliyoruz. Hem ikinci elde hem tamir bakımda bu işi iyi yönettiğimiz düşünüyoruz. 3 yıl içinde biz lojistik sektörünün içinde olmayacağız, lojistik tedarikçisi olacağız.

Avrupa’ya çok yakınız ve hızlı teslimat yapabiliyoruz. Bu bizim ihracatımızı artıracaktır. Ben 2 ay içinde normal taşıma seviyesine ulaşabileceğimizi düşünüyorum. 

UZUN VADELİ STRATEJİ

İşinizi iyi yaptığınızda mutlaka işiniz oluyor. Biz bu sektörden para kazanıp başka sektörlere yönelmiyoruz. Kriz de olsa Covid-19 da olsa biz uzun vadeli stratejiler yapıyoruz. Bu süreç bize bunun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. 

GAZİANTEP, MASKE HAMMEDDESİ TEDARİKÇİLERİNİN EN BÜYÜKLERİNDEN

Maskenin ham maddesinin en büyük tedarikçilerinden biri Gaziantep’tir. Türkiye’nin en önemli üretim merkezleri İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep. Önümüzdeki 10 yıl içinde Gaziantep daha hızlı koşacaktır.”

Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç da Tırsan olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve dijital teslimata imza attıklarını söyledi.

Etiketler :