Türk TIR'larından geçiş ücreti alınamaz!

Türk TIR'larından geçiş ücreti alınamaz!

Türk TIR'larından 438 avroluk geçiş ücreti alan Macaristan aleyhine açılan davada AB Adalet Divanı Savcısı Türkiye'yi haklı buldu. Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı Savcısı Saugmandsgaard Oe, Avrupa'da Türk tırlarından geçiş ücreti alınamayacağı yönünde görüş bildirdi. İstanbul Lojistik Hiz. Taş. ve Tic. Ltd. Şti'nin, Macar Ulusal Vergi ve Gümrük İdaresi aleyhine açtığı davada AB Adalet Divanı Savcısı Türk şirketinin haklı olduğunu belirtti. Savcının...

Türk TIR'larından 438 avroluk geçiş ücreti alan Macaristan aleyhine açılan davada AB Adalet Divanı Savcısı Türkiye'yi haklı buldu. Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı Savcısı Saugmandsgaard Oe, Avrupa'da Türk tırlarından geçiş ücreti alınamayacağı yönünde görüş bildirdi. 

İstanbul Lojistik Hiz. Taş. ve Tic. Ltd. Şti'nin, Macar Ulusal Vergi ve Gümrük İdaresi aleyhine açtığı davada AB Adalet Divanı Savcısı Türk şirketinin haklı olduğunu belirtti. Savcının görüşünde, Türk tırlarından Macaristan'a her geçişte ücret alınmasının, gümrük vergisine eşdeğer olduğu, bunun da AB-Türkiye Ortaklık Konseyi ve Gümrük Birliği Anlaşmasının 4. ve 5. maddelerince yasaklandığı ifade edildi. Ayrıca, Türk şirketlerinden alınan ücretin rekabete aykırı olduğu ve ürünlerin maliyetini artırdığı vurgulandı.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener savcının görüşünü memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 6 ay içinde kararın açıklanmasını beklediklerini ifade eden Şener, "Bunun, Türkiye ihracatı açısından önemli bir karar olacağına inanıyoruz. Çünkü, bizim Avrupa'ya olan ticari taşımamızın hız ve maliyetini iyileştirecek" dedi.

Şener, Türk tırlarına kota koyan Avusturya aleyhine açtıkları davada duruşma tarihinin yakında açıklanmasını beklediklerini, ayrıca bir sonraki aşamada sürücü vizeleri konusunu yargıya taşıyacaklarını kaydetti. KAYNAK: und.org.tr

Etiketler :